Човече мое. Голо. Разголено. До коска, до срж. Како што не си бил досега никогаш. Од секогаш сум посакувала стихот "Let me see you stripped down to the bone" од мојата омилена песна да си го доживеам. Посакував некогаш да те видам и доживеам така. И те видов и те доживеав! Те соблекував дел по дел, вадев парче по парче, слој по слој од твојот голем слој на заштита која си ја имаш околу себе. Дојдов до она кое сакав и чекав да го видам во изминатите 6 години-душата твоја. И само ми се потврди она што се надевав и претпоставував. Се видов себеси. Како да гледав во огледало. Стоев како занемена пред нејзината чистина, пред твојата кристално чиста душа, пред едно човече кое многу ме сака и сака да го сакам, кое ме почитува и сака да го почитувам, ме чува и сака да го чувам. Стоев пред едно човече кое само ми ги потврди сите мои мислења и ми ги сруши стравовите во она дека е too good to be true. Епа вистинско било. It is true, and it's more than too good. Ме стаписа и воодушеви твојата неисквареност, искреност, детската невиност и наивност. Држи си ја ти твојата заштита и понатаму, јас веќе те видов Видов доволно, видов она што требаше да видам. Сега слободно скриј се, и не дозволувај некој друг освен јас да влезе таму. Нема ни јас да дозволам, премногу е добро да го дадам и делам на кого било. Таму имаме пристап само јас и ти. Срцко шврцко мој......јас не можам да ти покажам и докажам колку ми значиш. Се надевам ќе осетиш колку е тоа. p.s. Vive le ouzo
Денес се налутивме за глупости,ама ни помина.Незнам зошто но секогаш кога ќе се закараме мислам дека ќе ме оставиш...Но пак ти си тој кој што по 1 час ме бараш,и се уверувам дека навистина ти значам. Знам дека сум секогаш и за се крива јас,ама неможам да попуштам,таква сум си инаетчивка ем ќе плачам и ќе бидам тажна ама не попуштам.Го знаеш тоа и самиот затоа простувај и на твојата љубена...Немој никогаш да ме пуштиш да одам,и да знаеш дека за некои работи не сум во право,попуштај ми...Неможам да признаам дека грешам...Не можам. Ама те сакам
Можеш да ми се лутиш што одбирам да бидам среќна без тебе. Можеш да мислиш дека не те сакам, дека љубовта треба да ја докажам со паѓање во депресии, да те замарам секој ден, да те убедувам дека треба да бидеш со мене....Не, тоа не е љубов. Не сакам да ја поистоветуваш љубовта со зависноста еден од друг. Сакам и ти да бидеш способен да бидеш среќен и кога не сум до тебе. Сакам да не се трудиш да ме менуваш, да не очекуваш ништо, само да даруваш...Јас сфатив што е љубовта, а ако ти не си подготвен за ова, јас ќе му ја дарам на некој друг. Зашто сакам некому да му дадам дел од себе, да му бидам поддршка, да му пружам убави моменти. Да му верувам, да му се отворам. Да бидеме среќни еден со друг, но и совршено да функционираме кога сме одделени. Само така би била ослободена од болката. Ако вистински ме сакаш, ќе ти биде удобно со помислата дека можам и без тебе. Ко што јас прифаќам да немаш потреба од мене, да не ја врзуваш љубовта за една личност, туку да пуштиш тоа чувство слободно да извира од тебе. Само така ќе немаш потреба за доминација, за истакнување на егото. Свесна сум дека премногу пати го споменав зборот "љубов". Да, љубам. Но те ослободувам од себе, а и јас се ослободувам од тебе. Сѐ додека не си подготвен за зрела љубов.
Љубовта што ја чувствувам за тебе е правопропорционална со желбата што ја имам понекогаш да ти ја лупнам една.
е сега навистина беше ДОСТА само се жалиш и поплакуваш ко некое мало бебе уморен од работа, обврски незнам што-којзнае мајка ти што те тера да правиш по дома еднаш мислев да го направам тоа, ама се премислив(со тие пари си купив туника)и откачив една личност за да не паднам во изкушение , ама сега навистина мислам да ти закажам масажа(па ај да видиме колку ти мене ме сакаш, и колку јас на тебе ти значам)ладно каменче низаедно-дури и се прашувам ЗОШТО купив нов комплет долна облека-да те изненадам, но ДАЛИ ти господине го заслужуваш тоа
Не знам колку пати си кажав дека нема да мислам на тебе. Дека нема да ми значи разговорот и смеата со тебе. Дека нема да ми значи твојата кратка прегратка. Дека... Не сакав и не сакам да се вљубам. Зошто се појави? Зошто ми влезе во животот? Зошто се е заплеткано? Зошто ти ја сакаш онаа која највеќе ме повреди? Каква е таа иронија... Розо моја?
Баш интересна вечер. (иако може и нема ни да се сеќаваш на неа, ако ништо друго другарите ќе ти ја раскажат ) Срциња ти се и другарите да си знаеш! Ама ти си уште помил! Гледам јас дека ќе се дружиме пак следниот викенд. :geek: Само гледај да не заебеш сега! И те мооооооолам кажи ми дека немаш ништо со онаа квачкана, мора да си слеп или ужасно глуп за да имаш нешто со неа. Слип тајт срце, ај лав ју.
Јас и ти и се е совршено. Ми недостигаш премногу, дури почнав секој твој збор да го претворам во прегратка, а секоја твоја воздишка во бакнеж. Ах, убаво си рековме, ние сме ѓубриња, а нашите деца ќе бидат бетер од отпат. Те сакам бре будало!
Како само би ти се вовлекла нежно и неосетно во прегратката,додека спиеш ...немаше да те разбудам,ама ќе ме почувствуваше дека сум до тебе...Колку само ми фалиш! Ми иди уште сега да тргнам и да дојдам кај тебе! Сакам да го почувствувам твојот мирис,твојот допир,твоите нежни бакнежи на усните и потоа да потонам во прегратката твоја,а ти само да ме бакнеш на челото и да ме гушниш цврсто ...Ах колку само МИ НЕДОСТИГАШ!!!!! И знаеш што? И ЈАС ТЕ САКАМ! Да не те сакав толку,немаше да ме боли сега што не сум покрај тебе и немаше со сите сили да се борам за еден ден да сум,засекогаш! Ама ТЕ САКАМ! Добра ноќ љубов...
И вечерва си пројдовме убаво,доста опуштено и романтично.Чувствувам дека се повеќе и повеќе ми влегуваш под кожа.Ама ај кажи ми што ти требаше последниов испад???Уште не научи ли дека кога те имам тебе друг дечко не постои за мене??Ахххх ќе те карам љубоморко мој