Поминаа 5 месеци откако последно разговаравме на чет, а уште ми стоиш во топ-5 луѓе со кои сум пишувала на фејсбук. Ма неќам да те гледам бре! Среќа немаш твоја слика на профил.
Не правам повеќе будала од себе да знаеш ! А ти како и да е правиш будала од мене епа да си олеснам јас нема од себе да правам Каков си значи ама ако само со тебе да е добро ништо друго не е битно
Сонце мое! Ќе престанам да те сакам, тогаш кога глувиот сликар, ќе го наслика звукот на розата, што паѓа на под од кристал! Среќен роденден!!!Да бидеш жив, здрав, среќен и успешен на сите полиња од животот! Spoiler И да ми направиш едно бебенце!
Не знам до каде планираш да стигнеш со тој памет. Признавам дека ми ја искористи добрината, наивноста, ме изманипулира. Во ред е, јас ти дозволив. Извини душо, ама не можеш никого да оставиш од непозната причина, а притоа да бараш да сфатам дека имаш голем проблем кој после години, години, ќе ми го објасниш. Ко демек, нешто големо не дели, ти велам да не се секираш, ама сепак секирај се. Во меѓувреме јас ќе си продолжам со бившата, ама еден ден пак ќе ти се вратам. Па за што ме мислиш бре? Успеа да ме убедиш дека јас сум крива, станав најдобра што може, мислев ако се сменам, ќе се сменат работите меѓу нас. Ама џабе, си се упропастил. Па уште ќе ми велиш уличарски се однесувам? Жити се, од кај го ископа ова? Ако ништо друго, никого ниту сум навредила, ниту сум повишила тон. Имам манири за разлика од тебе. Никогаш ама никогаш нема да бидам со некој што не знае да ме цени. Никогаш нема да бидам со некој што ми се дере и што секогаш ја префрла вината на другите. Бараш да те сфатам, а не ми кажуваш каков проблем имаш. Е што сум јас, видовита? Кога па ти ме праша како сум? Цел месец се грижев за тебе, пројдов преку се што ми стори, ама доста беше. Сакаш да си го тераш меракот и да ме правиш љубоморна, а јас да те чекам да ми се вратиш. Епа извини ама имам јас живот. Имам и чувства. Не се спуштам на твое ниво да те правам љубоморен, ниту па ме интересира дали некогаш ќе се сетиш на мене. Јас одам напред, во калта не ме влечеш. И колку сакаш викај дека носам избрзани одлуки што не сакам веќе да чујам за тебе. Ти избрза. Ти ме остави, ти најде утеха во друга. И јас требало да те сфатам. Епа и мојата наивност има граница. Не ми е гајле дали те боли што ќе те имам во лошо сеќавање, сам придонесе за тоа. Мислиш дека светот треба да се врти околу тебе и твоите проблеми? Ем пробав да те сфатам и покрај таинственоста, ем ти воопшто не се грижеше за мене. Слабак си и себичен. Мораш да имаш некој до тебе, макар го користел, зашто сам не можеш да се носиш со проблемите. А себичен си зашто кај ме оставаш, па уште сакаш да трчам по тебе, да ти го кревам егото...Не сум веќе дете, разбери. не ми е до игри. Остани со неа, зашто само таа ќе ти дозволи да доминираш со неа. Само таа ќе ти се лигави и ќе ти ја крева самодовербата. Да сакав деца да одгледувам, ќе си родев едно! Ова е последен пат што дозволив да ме повредиш и последен пат што трошам време посветено на тебе. Кога ќе си го решиш проблемот, дојди и јас....ќе ти ја треснам вратата пред нос! Не можам да жалам некој што само сака да ме повреди и покрај сите добрини што му ги направив. Кога ќе сфатиш што е зрела љубов, дај и ја на друга, шансите кај мене веќе ти се потрошија. Па времето ќе покаже дали јас сум трпела или ти, ќе видиме каква личност ќе имаш ти до себе, каква јас. И тогаш ќе ти стане јасно кој колкави вредности имал, кој грешел, кој претрпувал, кој се борел, кој љубел. Ама јас нема да сум тука ни за да се ситам на твојата болка, ни да ти помогнам, ни да ти вратам на љубовта. Се откажа од мене...откажи се, за навек!
те сакам веќе не е доволно... те сакам веќе не е пресудно... те сакам со целото срце, те сакам до сржта на мојава душа ТЕ САКАМ иаку е небитно.
Не знам до каде ќе те одведе овој твој однос...внимавај, знаеш дека сум немилосрдна кон оние кои ме повредуваат. Си имал проблеми во врска со работата...јас божем ги немам, се` ми е рамно, па и учам и работам и не те оставам гладен и неперен. Не да викам, зградата треба да грми од мене, па ете... Не останува ова вака. Колку и да е моментален овој твој гнев и колку и да е безначајна оваа ситуација која до утре ќе се заборави, моментот го згреши. Ќе ти биде наплатено кога најмалку очекуваш. Tи ветувам...ќе сакаш да го вратиш времето назад и да си го повлечеш зборот назад.
И да, сум заборавила д ати кажам .... Ама овде да ти кажам Другаркава наша , некако чудна ми е од оној момент , така да ја стварно ке се надевам дека не е тоа тоа што интуицијата ми кажува дека е. Сеа се шо ке прам е да смислам, како да дочекорам ... па ке се вииме сите очи у очи ... Ајт чао сга ... И да, оздрави побрзо Ипак сум ти другарка нели ?? Па мора да се грижам за тебе Ај мрш
Се гледа колку ти траеше бракот, дека многу ја сакаш, незнам што е причината, ама јас уживам во среќата!
"...Сакам без трошка срам да ти покажам колку очајно си ми потребен ..." Гушни ме, ми треба топлина. Не физичка, патам и пекам по онаа психичката. Ама ти некако отсутен денеска !? М? Еве ти минус во тетратката, си знаеш - со 3 минуси намалувам оценка, исто како лудата баба по онаа науката што не ја љубиш баш. И немој ти мене "мала", кога напротив - дадичка сум ти, иако си благо речено двометражно створење.
Spoiler Леле Либера мила,овие двајца идентични се. Како за мојот да зборуваш (исклучувајќи го делот со бившата). Потполно истата приказна.