Што би му кажале...

Discussion in 'Врски' started by Lilit, Dec 13, 2009.

1. Srekicka

Srekicka Популарен член

Џабе јадам трици за тебе, а не сум во право. Без тебе сум празна.

2. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Јас и ти?
    Или јас, ти и ......

Пауло Коелјо, прееска наидов на интересна реченица : Во тоа е вистинското доживување на љубовта, да се има најскапоценото нешто на светот, без да се поседува...

ViktorijaMari likes this.
  3. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Слатки сништа буцко.:*

4. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Немој да се правиш толку силен и горд спрема мене кога и самиот знаеш дека еден ден ти прв ќе попуштиш и дека пак зборот мој ќе биде последен. Затоа дибече добра ноќ и убаво да ми спиеш :*

5. ludacaa

ludacaa Истакнат член

ти си моето свинчесто ангелчеееее :inlove: :inlove:

и ајдеее дојди си побрзо не сум те видела цела неделааа :(

те сакам и добра ноооќ :*

6. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

7. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

8. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Волела бих да си ту...
    :l: :l: :l:

9. mysterious

mysterious Популарен член

Би му кажала нешто на Иван овој пат. Некој посалам во мојот живот после него и не влегол. Не дека не заслужил тој некој да му кажам нешто,но не заслужил нешто убаво. Затоа Иван. И затоа тука,бидејќи неможам да го препознаам и неможам да го најдам оној Иван што го познавав во него за да му кажам истово. Премногу е сменет.

Немам никој во мојот живот после тебе. Не е дека не оставам простор или такво нешто,не е дека се правам ладна кралица,тоа ептен не личи на мене,но нема никој. Кога ќе ми текне дека повеќе ме сакаа мажите лани кога бев подебела,ми се иде да се убијам. А сега што ќе ми е диетава и вежбањево и тоа што имам повеќе самодоверба и тоа што си купувам нови алишта и нови штикли кога нема со кого да излезам,да прошетам,некој да ги соблече истиве? Немам со никој направено салам муабет после тебе освен со себеси. Тоа е скоро година време. Тоа е многу. Со големо М.
    Боже мој, колку само ми недостигаш.. Ми недостигаш секој еден посран ден од овој мој посран живот. И во тој ден ми недостигаш во секој еден посран дел од денот,посебно во оној кога небото е портокалово,а очиве ми се сиви. И во тој дел од денот, ми недостигаш во секоја една посрана минута и секоја една посрана секунда ја прави наредната потешка за преживување. И секоја наредна и го поставува на наредната прашањето а што правиш ти уствари без Иван? Не те барам тебе во мажите затоа што мажи и нема. Немам во кого да те барам. Не те споредувам со никој, ти си сепак неспоредлив. Не те идеализирам, само што неможам да си помогнам на себеси кога си ти во прашање. Колку само звучам патетично.. Колку сум само патетична.. Колку сум само досадна со патетикиве,самата на себеси сум си досадна... Преку глава ми е од тоа да цело време велам дека ми недостигаш и уствари да гледам дека околу мене и стварно,СТВАРНО, ништо не се дешава после тебе.
    И уште не сум се откажала од таа проклетница Љубовта. Ете, сега ја гледам и таму кај што ја нема, во овој мочково со кого се занимавам моментално,а кој за некое чудо е поголема жена,да не се изразам погрубо во душата дури и од тебе. А тука нема љубов. Тука ништо нема бре, јас не знам зошто уште се трудам. Прашањево е такво клише,а мојот одговор уште поголемо. ЗАТОА ШТО УШТЕ СЕ НАДЕВАМ. А нели е надежта најлоша? Се надеваш и веруваш дека нешто ќе се случи како што ти си планирал и кога нема да се случи,што е и нормално бидејќи нема основа,ќе се разочараш. Епа јас не се разочарав. Не се разочарав и кога бев оставена после четири години,не се разочарав и после тебе кога бев на работ на нервен слом и уште не сум разочарана. Изгледа додека некој не ме убие поради оваа љубов,нема да ми дојде умот. Да кренам раце од неа. Која будала сум,свака ми част. Аплауз.
    Сакам и јас да се разочарам од љубовта. И да кренам раце од неа. И да кажам дека многу ми е гајле. Ама.. Неможам. НЕМОЖАМ. Многу органи во телово ми функционираат од таа љубов. Не од воздухот,тоа јас ако му дадам е на воздухот,другото е оваа проклетава.
    Што згрешив јас? Толку ли многу сакав од животот кога побарав да сакам? Кога побарав ти да ме сакаш? Како да побарав светот да е мој ебате... Барем научив нешто периодов кога сум без никој. Кога сте во врска,кога имате некој покрај себе,многу здраво за готово го земате сето тоа. Се трудите само на почетокот на врската,после тоа самите вие си ја претварате врската во навика. И после велите дека се се претворило во рутина,ви здосадува и прекинувате. Сваќате дека постоењето на некој што го сакате,ценете,почитувате покрај вас е многу важна работа. И треба секој ден да се работи на таа врска,да не згасне. Секој еден што ќе каже поинаку или во скоро време бил разочаран,изневерен или само сака да ја остави некој погрешна слика за себеси дека може да се успее сам во овој живот,а не може. Не се може.
    Не мудрувам јас за љубовта многу многу.. Љубовта вака,љубовта нака.. Многу сум дрска кога давам совети на некој друг за било кое прашање за љубовта и тука,и во реалниот живот. Тоа е затоа што секогаш давам совети за нешто што сум го поминала. А бидејќи сум сама,значи дека сум направила грешка. И не сакам некој друг да ја направи истата. За да не остане и тој некој друг сам.

Да знаев јас како треба немаше да бидам сама... Не сум сама по мој избор. Не сум сама бидејќи сакам. Поима немам јас од ништо.

Знам само дека кога те сакав тебе живеев само на воздух,вода и среќа... О, колку само бев среќна.

DeRose, baguf4e, Adi888 and 16 others like this.
  10. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Ќе дојдааааамм... Само не можам толку брзо да се спремам. Знаеш дека сум мрза. Полека полека.. Ќе дојдам! :* :*

11. ljubam

ljubam Популарен член

Утре јас и ти заедно, во непознато ќе делиме исти соништа!

12. Spell

Spell Популарен член

Не знам дали е нормално да те сакам само за себе , дали е нормално да се опседнувам толку со тебе да мислам на тебе секоја ебана секунда , минута дали е нормално да не сакам нигде да не одиш и да бидеш со мене ма ни на факултет ни на работа нигде дали е нормално што толку сум заљубена или опседната или навика што дури и заборавам на себе заборавам дека постојам нормално ли е тоа ? Како можеш да кажеш дека мене не ми е гајле каде си со кого си фигуративно ?? Што е тоа ?? Не го разбирам тој збор објасни го ?? И немој со тоа ако ти не ме прашуваш не значи дека не сакаш да знаеш бла бла бла бла абе ајде више еее :fubar: јави ми се да си одиме заедно! :*

'Cos I'm lost without you !!!

13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

14. Nymeria

Nymeria Истакнат член

I won't go
    I won't sleep
    I can't breathe
    until you're resting here with me

I won't leave
    And I can't hide
    I cannot be
    until you're resting here with me

Која насмевка ја имам кога ќе те прочитам пред да заспијам само кога би знаел.
    Ама не можам јас да се сносам со толку емоции, па подобро што не ме гледаш.
    Многу ми е безнадежен периодов, чекаат бури, плус март е.
    Се надевам само дека ќе пребродиме.
    Тешки мисли кога не сме определени, не знам што да кажам. Од една страна се гордеам со тебе, од друга страна гледам како се уништуваш.

Ќе дојде и до големото препукнување, а што дека кога од сега го знам исходот. Има еден дел од мене што со душа чека некои прашања да бидат расчистени, ама го засенува делот кој што не ти верува ни збор што ќе речеш. Не само на тебе, општо тој дел никому не верува. И така тоа ќе биде бесцелно. Не знам дали те сакам толку што и покрај се јас пак сум со тебе, или ми се врежал некој страв од осаменост.

Има еден ветер, и тој разниша се во што бев сигурна во врска со тебе. Оди провери која врата си ја оставил отворена, да не мава промаја, во спротивно, јас ќе излезам од неа и ќе ја треснам на заминување.

А секогаш има некој што ќе ме убеди дека сме сродни души. Ти ме разубедуваш.

L-enna likes this.
  15. CIA

CIA Популарен член

1-Ооојј срце мое црно,како не знаев повеќе англиски,па да ти вратев на пораката,ама ќе си најдам некој преведувач и ќе си пишуваме,иако сме од два различни краја на светот.
    П.С: Nigga многу си убав и згоден,мајке ми :P :wasntme:

2-Со среќа нека ви е со женската,гледам убава е, се надевам дека е паметна колку што е убава и само ако не те заслужува,косата у раце ќе и ја дадам.Т.е убаво ти пишав во пораката и немој многу да поцрвенуваш :D

3-Аман бе,не требаше да ме прашаш дали да ми се јавиш,јави ми се,изненади ме,и многу срамежливо ми делуваше коа ме праша,хаххаа,плавуш ни еден :D

Adi888 likes this.
  16. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Оти бе толку брзо ми спушташ слушалка? Туу муабет со тебе човек неможе да нправи. Па зошто ти е тогаш мобилниот да ти стои само како украс или да слушаш музика? :^) :?:

17. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Хахахаха,убавецу мој нема потреба толку да се грижиш,тоа е само моментално.Но ми годи што си ваков со мене.Нема сомнеж дека ти си тој кој ја заслужува мојата љубов.И ако фатиш на спортска,мора да ме честиш Кока кола и пица,зошто јас ти ги кажав натпреварите. :!:

http://www.youtube.com/watch?v=poZQ9SNoaJk

:*

Nightwalker likes this.
  18. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

A јас ви го најдов изворот на натпревари, така што и за мене Кока кола и пица, молам. :angel: :rofl:

Pelikuna likes this.
  19. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

^ Овој па овој, гагатор. ^.- :D

Јассссс би ти кажала да не ме нервираш хани бани :wasntme: Дај жити се, и само да ти кажам дека јас сум во право и аман. Јас, јас, јас, величествената јас.

Nightwalker likes this.
  20. tessi

tessi Популарен член

Почна малку да аздисуваш во последно време :devil: Приметуваш или????