епа овој пат стварно го претера таа гордост до кај ќе те носи незнам ама јас знам дека ќе се тргнам дефинитивно од тебе па ако некогаш сватиш дека треба да се бориш за девојка што ти значи побарај ме, се надевам ќе те чекам постирање љубовни песни, муабети на фб, и само по едно гледање во месецот...ааа не не, тука некој треба да пресече, а тој некој ќе бидам јас!! остани си со егото и гордоста па до кај ке тераш, терај, од мене не очекувај ништо повеќе знам дека ме свиѓаш, знаеш дека сум луда по тебе...епа што сакаш уште? ако си имаш проблем со самиот себеси реши си го мене ми здодеа таа некоја си игра топло-ладно!
Душо знам дека денес те изнервирам ама шо да прам и ја неќам туку ај да не должам абее...ме тепа ПМС и затоа сум ваква ко на лева нога станата
Ќе помине прилично долго време додека те видам повторно со оглед на периодов што следи, па затоа ќе си оставам тука еден потсетник за кога ќе дојде тоа време. Во моментов, главен и дежурен кривец си ми ти. Ти си крив што не можам да учам, ти си крив што ме фаќа некоја хиперакција, ти си крив што ми се јаде чоколадо, ти си крив што не учев на време, ти си крив за се. Ама кога ќе се видиме, има да ти наплатам за ова така добро, да не можеш до дома да се вратиш. И ќе шеташ со шливки, ко тинејџер некој, а можно е и по некоја лузна од касање да имаш. Уствари, прашање е и дали ќе успееш да излезеш од соба. И ќе ја искористам ситуацијава да ја поздравам и мајка ти, еве и татко ти, и да им кажам да си земете нов пакет за интернет, или аман викнете некој мајстор зошто ќе ви го присвојам евентуално киднапирам на неодредено време син ви.
Во еден ден 100 пати се скаравме и толку пати се однесувавме ко ништо да не било. Де се смеевме и нормално разговаравме, де се деревме по телефон и исклучувавме Да те прашам едно прашање, да не си во ПМС?
Веќе почнав да го предвидувам твоето однесување. Дури познати ми се и гримасите кои ги правиш. Само те молам, немој да се муртиш, или барем извади ги очилата, па мурти се колку сакаш - ми личиш на панда. Не знам што сакам, ти уште помалце - супер ни е бе, супер. Поарно - здравје.
Идејава денес да останам дома и ти да одмориш морам да признаам дека ми е лоша.Знам, знам дека ми рече оти не треба така ама ајде јас дури сега кога умирам од досада го сваќам тоа А и уште нешто утре сакам да бидеш подолго со мене за да надокнадиш за тоа што денес не те видов
Жал ми е што не можеш да се навикнеш на зрела врска. Жал ми е што не знаеш да цениш што цело време кое го немам ти го посветувам тебе, што мојата насмевка кога сме заедно не ти е доволна. Да, жал ми е што не ги цениш сите ситници кои ја покажуваат мојата љубов кон тебе. Ти поверував на сите зборови, ги послушав сите совети и се променив. Не се променив ради тебе, туку сакав да научам како функционира една врска без проблеми. Научив како безрезервно да сакам, како да му докажам на некој дека е цел мој свет, како се останато да ми е небитно. Мислев си доволно созреан да сите совети кои ми ги даваше да ги применуваш. Ама не. Епа си се зезнал тука. Ти угодував за ова да успее, не од преголема љубов. Јас те сакам, ама ќе сакам и друг. Ќе му го дадам сето она што не знаеше да го вреднуваш. А ти ќе останеш сам и празен. Не ти посакувам таква судбина. Посакувам да се освестиш навреме, ама со зборови не можам да ти објаснам. Можеби Бог ќе одлучи да се разделиме, а јас нема да се противам. Зашто ти дадов се` од себе. Ќе му дадам и на друг. Не сум учена мојата среќа да зависи од некој друг. Зависна сум од љубов, а љубов секому можам да дадам и да ми даде. А ти себично си ја чуваш за себе. Толку е, ќе ги променам своите очекувања и се` ќе оставам на тебе. Така, ниту ќе ме разочараш, ниту ќе дозволам да ми ја одземеш позитивната енергија. Ќе ти покажам дека имам свој живот и не зависам од тебе. Јас тебе ти бев потребна, а не обратно. Зашто јас ти дарував и љубов и внимание, а ти само црпеше. Сега ќе оладам, ќе оставам да размислиш малку зошто сум се сменила. Ќе оставам да видиш како е да бидам себична и да немаш кој да се грижи за тебе. Зашто нема друг начин да се освестиш. Трпев многу, постојано ги смирував работите, избегнував карање, ја земав твојата негативна енергија, а не добивам ни благодарност. Епа штом не цениш зрела врска, ќе те натерам да почувствуваш како е да си во врска од навика, без никакви емоции. Ќе ти фалат сите мои зборови и чувства. Извини, ама нема друг начин да се освестиш. Имам доволно самопочит за да не дозволам некој да се заебава со мене. И онака мозокот отсекогаш ми бил пред љубовта. А ти што ќе правиш, запрашај се.
Ми годеше вожњата вечерва со тебе. Баш убаво си поминав. Интересен си, сакаш зафрканции, забави. Исто размислуваме за некои работи. Баш си мој тип.
Ајде бе каде си? Па јави ми се бе суртук еден Јас тука вчера трчав за тебе ти... Ако ако ќе видиш ти после како знае деснава рака да ми игра али и тоа ти е малку
Да ме сакаш е тешко. Јас сум тешка за тешките и лесна за лесните,треба да си луд за да ме сакаш. Moјата љубов те прави лунатик, шизофреник, параноик. Не можеш да ме сакаш смирено. Мене можеш да ме сакаш драматично, нервозно, со плач и писок, со многу солзи, со многу смеа…Можеш да ме сакаш нелогично. Страста не е роб на разумот. Јас сум најверната блудница,на која нелогично ќе и простуваш, нелогично ќе ја сакаш. Болка и љубов заклучени во едно. Само така можеш да ме сакаш. И повеќе нема да бараш, само понекогаш, да боли помалку, но и со тоа се согласуваш..Можеш да ме сакаш до болка, до лудост, до заборав. Можеш да ме сакаш како живот, како книга. Малку по малку ја листаш и возбудено ја очекуваш новата глава, во која книгата може и да заврши, но читаш. Ако престанеш станува немо, станува глуво зад очите. Да ме сакаш е да крвариш во сите бои.Мене можеш да ме сакаш страсно, до лузни по грбот, до раскинати кошули, до модрици, до крвави усни.. Можеш да ме сакаш само со целата љубов што ја поседуваш.Така ќе те сакам и јас!