Абе уживај Заби се тоа... ке пробуши малце , трт , мрт за пола саат готово е ... Лин а тоа забот не те болел од бактерии , те болел оти си се заљубила
Една плавуша отишла на саатчија за да и ја сменат батеријата на часовникот бидејќи тој престанал да работи. Саатчијата го погледнал часовникот и и` рекол на плавушата: - Ама, Госпоѓице, овој часовник нема батерија, овој часовник работи со помош на навивање. Девојката го земала часовникот излегла од продавницата, се свртела кон часовникот и почнала: - Напред Вардар леале алееее... се надевам не си плавуша
Едно дете му вика на таткому детето: - Тато, тато, купи ми слон!!! - Абре сине немаме со што да го храниме! - еј, па како во зоолошка вика: НЕ ГИ ХРАНЕТЕ ЖИВОТНИТЕ. Двајца браќа отвориле продавница на 2 ката. - На вратата пишувало имаме се и сешто. -И некој мајтапчија влегол и побарал 3 кила ништо. -Продавачот му рекол оди горе кај брат ми. -отишол горе и побарал 3 кила ништо. -Продавачот изгасил светло и го прашал гледаш нешто? -Тој рекол ништо. -Продавачот му рекол ај зимај 3 кила и да те нема Судијата го прашува обвинетиот: - Зошто сте го убиле зајакот кога не сте член на ловечкото друштво? - А, зошто он ја јадеше мојата зелка кога не е член на моето семејство? Оди Хасо и носи магаре со себе. Го сретнува Мујо и прашува. - Ама кај си тргнал со тој коњ? - Море токмак, не е коњ магаре е! - Ти да ќутиш, тебе не те прашав ништо!
Kaj си мор ти да појачаш во темана за дијалектине, не онде ме растргнаа Струмички, Гевгелиски, м? Хехе ајде добра ноќ, убаво да спиеш. Инес и ти