Јас нејќам чоколада, си пијам кафе на тераса, си уживам во преубавиот есенски ден, само ми фали мирис на дуња Во вакви денови сакам да сум кај баба ми на село, и да шетам покрај реката, да собирам суво цвеќе за икебани и кога ќе се изморам да си легнам покрај водата и да ги слушам звуците околу мене...
Сеси земи ме и мене на село и јaс сакам да правам икебани Јипмен ако црното чоколадо слабееше досега ке требаше да бидам 5 kg
Не знам за црното чоколадо, ама јас си намачкав црн еурокрем на црн леб и плус си ставив млекце- се надевам нема да се здебелам Пирамид, те читам како се чувствуваш и мило ми е што така се чувствуваш, изгледа есента има некаква магија, која прави да се чувствуваме некако поебни. И мене ми е убаво, многу. Хии, дај некое благце од вчера, не биди скржава
Епа ајде да се гушкаме тогаш Илии да шутираме лисја, сакаш? Баш е убаво бе! Уште да не мораше човек да виси на работа и да можев да си уживам во времево, не ќе беше лошо...ама те го дека е викендот
Уф, Мона, ептен ја промаши песнава, оваа тажна е мор, а ние сме среќни, освен што не го чувствуваме мирисот на дуњите
Патарица е следниот ден по именденот.Вчера беше Крствовден а денсе е патарица.Сите кои не можеле да одат на денот на гости одат на патарица следниот ден