Што боли повеќе?

Discussion in 'Психологија' started by Anely, Apr 30, 2011.

1. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Нормално дека боли повеќе ударот од зборовите.Ударот од раката ќе помине,ама тоа што ќе го каже устата,не поминува. ;)

2. Libera

Libera Популарен член

Некако двете реченици ми се спротивставени :)

3. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Според мене зброровите ..

4. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Можеби зборовите остануваат запаметени и не поминуваат никогаш тие рани кои ги отвораат, но ни ударот нема да помине. Може раната која тој ќе ја создаде ќе заздрави, можеби модринката ќе ја снема, но ќе ја снема ли сцената од тој миг во вашата меморија?!
    И двете постапки се лоши, негативни и и двете оставаат трајни немили спомени.
    За да се каже навреда или физички да се повреди некој не треба многу. Во лутина се е можно.
    Точно е она дека треба да се избори до 10 па да се постапи некако, но постојат луѓе со мала самоконтрола кои не успеваат да избројат до крај и веднаш се расфрлаат со зборови или пак со удари...
    Но, дали ќе те навреди психички или ќе те повреди физички е на некој начин сеедно, бидејки ни едното ни другото нема да остави убави и драги спомени, туку токму спротивното.
    Затоа, според мене болат и двата напади.

5. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Повеќе би ме заболело кога некој на кој сум му дала од мене парче љубов и доверба и тоа да го злоупотреби ...

Е повеќе од тоа не би ме заболело ништо ....
    Зборови ко зборови сепак зависи и од околноста и ситуацијата ако се кажани во момент на афект можам да преминам ама да се кажани позади мој грб .... Не би ме заболело колку што би збеснала :@

6. COollLady

COollLady Популарен член

Секако дека удар од збор... ;( ;(
    Повеќе ме нервира кога некој ќе врши психичко насилство...Па те навредува (без причини) ако е посебно.
    Ако тоа сум го заслужила не ме боли и знам дека е во право... :o

7. reddevill

reddevill Истакнат член

зависи за каков човек станува збор кај некој луѓе не ги боли ни едното ни другото за жал ги има се повеќе денес мене лично многу повеќе ме боли збор навреди апсолутно неможам да поднесам неможам да поднесам кога некој ме анализира и дава мислење за мене без да биде побарано од него :D

8. M.Chocolate

M.Chocolate Активен член

Па секако дека болат повеќе зборовите и навредите отколку удар со рака.
    Ударот со рака боли повеќе физички, како болката што си оди така и го забораваме. Додека зборовите и навредите никогаш не се заборават.
    Пред една година мене ми имаше навредено една поблиска личност. Се дружам со неа но зборовите што ми ги кажа никогаш нема да ги заборавам. :|

9. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Дефинитивно повеќе болат зборовите :) Болката од ударот со рака ќе помине, ама зборот не се заборава.....

10. patika19

patika19 Истакнат член

Епа болат и двете, но зависи од ситуацијата. Ако те навреди или ти каже нешто некој близок боли, многу боли, дирекно у срце мава, а ако зборовите ти се упатени од некој кој не ти значи ништо па и немаат некое значење. А физичката болка боли, боли и поминува, но како што некој веќе кажа самиот факт дека некој те удрил или слично останува врежан во сеќавањата и боли.. :)

11. s.t.e.f.a.n.j.a

s.t.e.f.a.n.j.a Нов член

удар со зборови

12. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Удар со зборови , повеќе боли да ти изнакажи некој угрдни зборови отколку да ти удри тупаница в стомак . тупаницата во стомак одма ќе преболи и ќе се излечи ама лек за зборовите нема!

13. deedee0

deedee0 Популарен член

Дефинитивно повеќе боли лошиот збор што некој ќе го упатил кон вас, бидејќи душевната болка е поголема од физичката. :$

14. milica-mica

milica-mica Активен член

zborovite ubivaat posebno ako ne e vistina iako e od covek koj ti e se vo zivotot

15. Miss666

Miss666 Популарен член

Далеку повеќе боли некој да те ''удри'' со збор отколку да те удри т.е. физички нели..

Сум се нашла во таква ситуација што сум ги искусила двете работи од човек кој ми значел и до ден денес јас ги памтам тие зборови, и сеуште навираат солзи.. Физичката болка е ништо во споредба со тоа некој да те навреди...

16. marij4e

marij4e Активен член

Јас и мојот бивши раскинавме многу лошо . Јас му кажав дека има мал пенис и не може да ме задоволи
    тој почна да плаче и ми ја фрли штиклата во мене и ме погоди во чело. Многу повеќе болеше штиклата, морам да ви кажам :(

17. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Душевната болка е поголема од физичката, дефинитивно УДАР СО ЗБОР!
    Тоа што ќе те удрат со рака кога-тогаш ќе ти помине, но ударот со зборови остава многу поголема рана. :)

18. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

мене повеќе ме боли психички. Повреда кога тогаш ќе заздарви и нема да те боли, ама душата од некои работи никогаш нема да закрепне таа најмногу боли, и ако не е видлива таа болка тој што ја чуствува знае како му е ...

19. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Удар со збор. И тоа ми се случи вчера кога една другарка рече дека сум љубоморна а не сум. тоа многу ме повреди. Јас не ја знаев дека е за таква :| :x

20. no.name6

no.name6 Истакнат член

Секако дека боли удар со збор повеке,но најповеке болат постапките од личноста која сте ја сакале најповеке!