Нормално дека боли повеќе ударот од зборовите.Ударот од раката ќе помине,ама тоа што ќе го каже устата,не поминува.
Можеби зборовите остануваат запаметени и не поминуваат никогаш тие рани кои ги отвораат, но ни ударот нема да помине. Може раната која тој ќе ја создаде ќе заздрави, можеби модринката ќе ја снема, но ќе ја снема ли сцената од тој миг во вашата меморија?! И двете постапки се лоши, негативни и и двете оставаат трајни немили спомени. За да се каже навреда или физички да се повреди некој не треба многу. Во лутина се е можно. Точно е она дека треба да се избори до 10 па да се постапи некако, но постојат луѓе со мала самоконтрола кои не успеваат да избројат до крај и веднаш се расфрлаат со зборови или пак со удари... Но, дали ќе те навреди психички или ќе те повреди физички е на некој начин сеедно, бидејки ни едното ни другото нема да остави убави и драги спомени, туку токму спротивното. Затоа, според мене болат и двата напади.
Повеќе би ме заболело кога некој на кој сум му дала од мене парче љубов и доверба и тоа да го злоупотреби ... Е повеќе од тоа не би ме заболело ништо .... Зборови ко зборови сепак зависи и од околноста и ситуацијата ако се кажани во момент на афект можам да преминам ама да се кажани позади мој грб .... Не би ме заболело колку што би збеснала
Секако дека удар од збор... Повеќе ме нервира кога некој ќе врши психичко насилство...Па те навредува (без причини) ако е посебно. Ако тоа сум го заслужила не ме боли и знам дека е во право...
зависи за каков човек станува збор кај некој луѓе не ги боли ни едното ни другото за жал ги има се повеќе денес мене лично многу повеќе ме боли збор навреди апсолутно неможам да поднесам неможам да поднесам кога некој ме анализира и дава мислење за мене без да биде побарано од него
Па секако дека болат повеќе зборовите и навредите отколку удар со рака. Ударот со рака боли повеќе физички, како болката што си оди така и го забораваме. Додека зборовите и навредите никогаш не се заборават. Пред една година мене ми имаше навредено една поблиска личност. Се дружам со неа но зборовите што ми ги кажа никогаш нема да ги заборавам.
Дефинитивно повеќе болат зборовите Болката од ударот со рака ќе помине, ама зборот не се заборава.....
Епа болат и двете, но зависи од ситуацијата. Ако те навреди или ти каже нешто некој близок боли, многу боли, дирекно у срце мава, а ако зборовите ти се упатени од некој кој не ти значи ништо па и немаат некое значење. А физичката болка боли, боли и поминува, но како што некој веќе кажа самиот факт дека некој те удрил или слично останува врежан во сеќавањата и боли..
Удар со зборови , повеќе боли да ти изнакажи некој угрдни зборови отколку да ти удри тупаница в стомак . тупаницата во стомак одма ќе преболи и ќе се излечи ама лек за зборовите нема!
Дефинитивно повеќе боли лошиот збор што некој ќе го упатил кон вас, бидејќи душевната болка е поголема од физичката.
Далеку повеќе боли некој да те ''удри'' со збор отколку да те удри т.е. физички нели.. Сум се нашла во таква ситуација што сум ги искусила двете работи од човек кој ми значел и до ден денес јас ги памтам тие зборови, и сеуште навираат солзи.. Физичката болка е ништо во споредба со тоа некој да те навреди...
Јас и мојот бивши раскинавме многу лошо . Јас му кажав дека има мал пенис и не може да ме задоволи тој почна да плаче и ми ја фрли штиклата во мене и ме погоди во чело. Многу повеќе болеше штиклата, морам да ви кажам
Душевната болка е поголема од физичката, дефинитивно УДАР СО ЗБОР! Тоа што ќе те удрат со рака кога-тогаш ќе ти помине, но ударот со зборови остава многу поголема рана.
мене повеќе ме боли психички. Повреда кога тогаш ќе заздарви и нема да те боли, ама душата од некои работи никогаш нема да закрепне таа најмногу боли, и ако не е видлива таа болка тој што ја чуствува знае како му е ...
Удар со збор. И тоа ми се случи вчера кога една другарка рече дека сум љубоморна а не сум. тоа многу ме повреди. Јас не ја знаев дека е за таква
Секако дека боли удар со збор повеке,но најповеке болат постапките од личноста која сте ја сакале најповеке!