Двете под еднаквко. Остриот збор кој бил упатен кон вас и ве погодил во срце,боли.Боли и секавањето на тоа, посебно ако сте го слушнале од некоја ваша сакана личност. Ударот од рака боли.Физичка болка е ке помине.Ама секавањето нема да избелди.Ке ви боли тоа што некој дигнал рака на вас а не ударот.Исто така ако ударот е добиен од сaкана личност, секако.
Удар со збор. Болката поминува, но зборот не се заборава. Убав текст знам за ова учевме во 4 одд. со лавот и незнам уште кое животно беше.
Физичката болка поминува со тек на време и раната зараснува, но со зборовите нема калкулирање. Кажаниот збор (навреда) не се повлекува, останува запишан во времето...
Ударот со тек на време ќе го забораиме..раната ќе помине..но кажаниот збор секогаш останува во мислите и секогаш е тука да те потсети што ти кажале и на каков начин те повредиле.
Дефинитивно зборот, бидејќи колку што ме имаат повредено со збор со ништо друго не ме повредиле Ама уште немам јадено некој јак ќотек, па да одлучам за конечен одоговор
Дефинитивно навредливиот збор кој што е упатен за вас,повеќе боли.Ако некој те удри-поминува,ама зборот останува кажан и не се повлекува,останува во минатот,како "спомен" од некоја личност. Народнава македонска го кажува истото: "Лошиот збор е поостар и од сабјата"
Раната од ударот ке зарасне кога тогаш, ама зборот што ке ти го кажат нема да го заборавиш. Така да, моето мислење е дека ударот од зборот боли и тоа многу повеќе.
м,а.. би го заборавила ли ударот? јас не.. Самата помисла дека посегнал/а да те удри-БОЛИ. А, лош збор,кажан од некој најблизок,од некој кој мноогу значи ..суши од корен ..