Што боли повеќе?

Discussion in 'Психологија' started by Anely, Apr 30, 2011.

1. creshicka

creshicka Популарен член

Болат и двете. Тоа што некој воопшто помислил да крене рака на тебе боли, исто толку колку што болат тешките зборови. :)

2. Sunshine0

Sunshine0 Истакнат член

Навредата може да се искаже во момент на нервоза, без ни малку да го мислиме тоа што сме го кажале. Како што крената рака на некого во момент на афект, за која што подоцна може многу да се покаеме. Реално боли и тоа и тоа доколку е нанесено од личност која што ни значи.

3. Sara123

Sara123 Популарен член

Се сложувам со тебе потполно ! :)

4. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Да,и двете болат.Голема улога игра личноста која ни задава болка.

5. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Не може да се издвои болат и двете

6. girl.23

girl.23 Истакнат член

Сите велат дека зборот се памети секогаш.

Мене досега само еднаш ме удриле, и тоа не беше никој од дома, а и ударот од личноста не беше оправдан. Го паметам сеуште и ме боли.

А, зборовите, иако се паметат, јас не можам да ги дозапаметам, зошто се имам изнаслушано се и сешто и преполна ми е главата, немам веќе место. :^) :lol:

7. samomarija

samomarija Истакнат член

навредата повеќе боли

8. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Болката од физичкиот удар кад-тад ке помине ама зборовите ако не ни одговараат во секој случај ќе ги паметиме и ќе не натераат да се замислиме дали уште сме совршени или недостатоците веќе изллегле .

9. Candy20

Candy20 Истакнат член

Кажаниот збор...

10. Nati.P

Nati.P Популарен член

Физичката болка поминува за ден два, ама навредата и постапките од страна на некоја личност што ви значи најмногу и те како болат и не се забораваат. Тешко е да се заборават.

11. aleks26

aleks26 Истакнат член

И јас сум за тоа дека и двете работи болат исто,но некако ке ја издвојам со малку предност дека навредливиот збор е како стрела ќе ме закачи по срце и ке ме рани ќе го памтам додека сум жива,со иста болка ке ме стега како тогаш да е искажан.И многу е битно од чија уста е кажан кога некој кој многу ми значи и би го дала и последниот здив за него ке ме навреди е тоа боли и тоа болење а истиот збор пред тоа да ми го каже некој што ми е само познајник може да не го ни запомнам.

12. Towelie

Towelie Популарен член

Не се споредуваат физичката и психичката болка. А тоа што вас зборовите толку многу ве болат е поради тоа што на толку многу луѓе им давате толкави титули во вашите животи,и толку ги земате работите при срце.

13. KatWonderland

KatWonderland Истакнат член

Дефинитивно ударниот збор.
    Секогаш викам подобро да ме удриш отколку да ми изнакажеш некои работи.

14. Skromna

Skromna Истакнат член

... :^) ......физичкиот удар можи да ме здоболи во моментот и ќе помини болката...ама вербалниот удар толку можи да ме погоди длабоко во срце и во душа и ми треба долго време да го преболам или заборавам... ;) ..секогаш настојувам да ги решам проблемите со добар збор ама ако другата страна почне да ме навредува вербално е тогаш сум приморана да се спуштам на исто ниво за да ме разберат,тогаш и јас задавам вербално удари....е па сега....кој шо си прај така и ќе му се врати...по заслуга.... :^)

15. ilipili

ilipili Популарен член

Физичкиот удар боли,но тоа е само во моментот,а потоа се заборава.Вербалниот удар може да заболи толку многу што цел живот ќе се памти.Некој може да ви изнакаже толку многу лоши зборови што ќе направи да се чувствувате мизерно и подло и никогаш нема да избледне тоа.Колку и да сакаме да заборавиме секогаш ќе се сетиме на тој момент и на таа меопислива болка што не прогонува.

eli25 likes this.
  16. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Да. Се согласувам со сето ова и моето мислење е потполно исто.
    Искршената рака ќе биде далечно минато после само еден месец, а на болката ќе и се смееме и ќе бидеме среќни што поминала. Но лошиот удар може да повреди сто пати повеќе, и секој пат кога ќе се навратиме на тој момент болката само повеќе ќе се зголемува, а ние ќе тажиме и никогаш нема да го заборавиме тој збор. Ама никогаш. Затоа и боли многу повеќе.

17. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

СЕ БОЛИ! Но по болката може да дознаеш каков е човекот кој те повредил... :!: Ако те удрил физички, тоа да ќе помине но тоа ќе докаже колку тој е прост! :lol: Ако те повредил со зборови (во кои се вклучуваат твоите мани) тогаш тоа вечно ќе те боли но тоа ќе докаже дека тој е паметен. А, ако те напаѓа со навреди и пцости, е тогаш тој не е ни прост ни паметен тој е завидилив и јаден, што значи не треба да се ставуваат такви зборови на душа и срце! :fubar:

18. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Ударот дава привремена физичка болка,а самата постапка нанесува и емотивна болка и остава трага,но зборот колку што знае да повреди,неспоредливо е.За нијанса поболен ми е зборот,остава трага,рана која не заздравува и имаш чувство дека ти ја сече утробата-кога е упатен од најблиските и најсакани личности.

19. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Ако те удрат моментално ќе те боли ама зборовите кога ќе те погодат засекогаш ќе те болат.Така да зборовите најмногу болат во животот...

20. gingerchild

gingerchild Популарен член

Ништо никогаш не ме болело повеќе од збор..