Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што ве држи во брак покрај сите проблеми?

Дискусија во 'Брак' започната од westt, 7 октомври 2015.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.956
    Допаѓања:
    219.250
    Џинџерке секако дека ја спомнав љубовта како наша взаемна почетна емоција и доживување. И тоа е така, љубовта е таа што не држи уште од самиот почеток и не сплотува во целина, од едно во две.
    Она што сакав да го кажам е дека поимот љубов го асоцираат сите горенаведени поими, според мене.
    Всушност што подразбира зборот "љубов" за секој од нас, можеби за тебе едно, за друг друго, за трет трето.. не е важно секој има свое објаснување и доживување на истата. :)

На Ginger^ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Така е, тоа е основното во мозаикот, А, па кога станува збор за љубов тоа е универзално. Сите исто чувствуваме. Со срцето.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ДаниелTetovo

ДаниелTetovo Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    31
    Ljubovta ne mi ja spomenuvaj!! Od ljubov i saloni praev za kozmetika i sve.. ama jas so ostanav 3 meseci bez rabota.. sve se unisti ... i ne mi kazuj AJT!!! zs ne si ni do palci u gomna!! A ke gi vidis!! Pa prvo prasaj pred da napraes AJT!! A vie se dokazuva kakvi ste!! Za se samo AJT!!! Milo!!!

4. ДаниелTetovo

Се зачлени на:
    1 октомври 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    31
    Alal da ti e.. Se nadevam deka ke ja najdes srekjata... Bez ljubov nema nisto!! Ostajte go kompromisot kako i za ljubovta i za nego se potrebni dvajca... Veruvajte...

5. ДаниелTetovo

Се зачлени на:
    1 октомври 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    31
    Ti nisto ne znaes za mene i nikogas nema da znaes , mozes samo da prejudiciras nekoi raboti.. Ama bez vrska.. so te zabole tolku?? za El Camino?? Udriv u nerv?? Koga se nema se nema a za mene ne znaes nisto!! Jas sto sum ovozmozil mislam deka retki se mazcinjata sto mozat!!! Sea ke ti postiram zs mi rece so pravo me ostava>> Pa neka ocenat drugite i TI!! AJT Kolku sum bil MAZ ILI PAPUCAR!! Sonce!!
    Od maska gledna tocka
    Zivot??? Koj bi rekol deka moze da prestane u sekunda?? Ne mislam na samoubistvo!!! Nego na bolka koja moze da te ubie.. Mi rece ednas eden decko.. deka go boli zeludnikot vekje nekolku meseci mu rekov: Zemi ranital apce i ke ti pomine!! Se zaebav negovata bolka ne bila vo zeludnikot! Nikoj ne moze da znae kade boli ljubovta, retki se tie, onie sto sakaat ja znaat deka ne e do zeludnik ne e ni srceto, toa ne boli.. Ne znam kako da vi objasnam boli negde nad zeludnik, vnatre mislam toj organ seuste ne e otkrien! Vi se secat race , noze, ne vi se jade, ne vi se spie osven ako ne apnete nekoj diazepam od 5mg, mozebi e i malku zasto kaj 3 – 4 sabajle pak ke se razbudite so taa bolka.. za nikade ste.. Ke odite u detskite da gi dzirnete vasite najmili tie spijat bezgrizno mislat na isprasuvanjata po makedonski i kako ke pominat na test po fizika..a vie ne mozete da im pomognete! Zaradi vasata bolka koja ja osekjate nad zeludnikot i samo ke zaplacete dodeka tie mirno spijat!! I sonuvaat za deckovci i devojki koi ke im ja donesat istata bolka nad zeludnikot! Sekoj ke vi se pravi drugar, prijatael, pa duri i brat!! I koga ke vi treba da zaplacete da ve slusne, telefon nema di vi digne.. ostanuvate sosem sami dodeka gulapcinjata vi spijat!! Da se budni ke ve karaat zasto vi e tesko, ke ve prasuvaat!!! Pa mozebi i nekoj zbor ke vi kazat da se smirite!! No ako gi nema samo sedite vo kjos i razmisluvate kade ste zgresile, zosto ne vi ide nisto od raka, na koj gospod ste mu zgresile? Zosto ste tolku prokolnati od ovaa realnost i zosto samo vas tolku ve boli koga site vi vikaat deka ne e tolku strasno i deka se ke pomine!! I ke se zaprasate zosto ova gomno od cuvstvo ne mine?? Nikako ne pominuva!! Ke dojdat prasanjata: Zosto bre samo mene me boli koga e taa tolku ladnokrvna?? Zosto pa jas se da i ovozmozam za da e bezgrizna i ve fakja inaet i nervoza.. Se sto napraviv bese za nas ne za nea.. Zosto taa da zivee bezgrizen zivot a vas da ve boli nad zeludnikot??? Zosto?? Zatoa sto ste imale profil na FB kade sto nemate kontakt so nikoj a ste go napravile za da mozete da igrate od pojke profili na bilijard ili na poker??? Krivi ste.. ne sve kazale.. Vo samata pomisla deka ne ste kazale, ste krivi... ama bez vrska!! Ili pak drugo!! Se slucilo do sega vaseto ime i sliki drug da gi koristi na FB a vie da ne znaete?? DA! Mene 2 pati!!! Ednas porano i ednas od pred malku vreme!! Ama vas nikoj ne ve prasuva posto vasite sliki se i na profilot kaj zena vi!! Pa ke vi recat i kulturni sve bile koga ste pisuvale od vasiot profil na drugi zeni!! Nejse! A skoro site bile drugarki od zena vi!! Koi vednas i kazale!! Ne mozete da dokazete vie ste majmun, kurvar, kurvi se site nejzini prijatelki a samo edna ili dve max i kazale.. Ve rasfrlaat po grad.. a vie so prsteto u usta samo ste kupile rakiicka i ste napraele salata od patlidjanite od bavca za kejf malku da se opustite pred da napravite jadenje i da gi izmiite sadovite zasto taa sto ja sakate ke dosla zamorna i da ja zastitite barem da ne misli tolku za doma!! I koga ke dojde doma.. ona istoto: PAK PIES???? A vie od sto ne znaete sto da pravite se karate... I se zastituvate sebesi a nikoj ne vi priznava nisto osven ona: PAK PIES?? Bre!! Bre!! A ona nekogas znae da upika 2 vodki.. ama nejse!! Kriv ste!! Ne vi odi rabotata, ste ostanale doma. Ne zaradi vasa greska nego li zatoa sto deneska 99 % kako ke ve primat u privatna firma taka 99% ke ve otpustat. Em doma, em sakate se da e OKI da pomognete, da iscistite, da pruzite alista sto taa gi izvadila vo korito od masinata za perenje koja ja pusta po 3 pati ako ne mirisaat na omeknuvac zs svekor i plakja struja, jadenje da spremite da ne se maltretira i navecer koga ke legnete ke smrdite zasto ne ste se istusirale!!! Trebate i da bidete namirisan za da vi dadat, a koga i toa ke go napravite ke vi recat kaj bese vecerva pred da dojdam?? A vie ja cekate da se izraduva zasto sve ste sredile i sega ke ve gusne!! A taa pominuva kako niz turski grobista.. Ne poznava nikogo.. I pak ste vie kriv!!! Vie ne znaete koga sto treba!!! Ako izlezete so drugarite da se napiete... Da utepate partija bilijard pa i do 4 sabajle da ostanete ke ima belja... Mozebi prekjutna.. ama belja e belja.. Vie ste za nikade bre!!! Sto mazi ste vie?? I uste vi e taga i seuste go sakate toa sto ve jebe koga saka, i sto za sve ste vie krivi mazista bre!!! A pak boli nekade nad zeludnikot.. Loso!!! Ajde velite ke bide ke se sredam sekoja sansa sto ke ja dobijam ke ja iskoristam , ke bidam vekje nesto drugo a ne samo nekoj sto saka da pomogne, nego nesto pojke nekoj sto treba da mu pomognat!! Ne sakate da ja gledate zenavi kako se maci po marketi pa potrgnuvate razgovor so stariot koj ima pari!! Daj be cale da zavrsime rabota za neesta, ja biva daj da otvorime salonce za ubavina, znae da raboti!! Cale vika ako be sine ke napraeme toa ama so nea ke se dogovaram da ne gi poebes parite.. Ti mu vikas : Nema laf!! Prajte so ke praete jas ke pomognam!! Rabotite u Firma kaj so se nosi Leb.. idete u 3 sabajle na rabota kaj 11 zavrsuvate i idete u jebenoto salonce da stavate struja da mknete zici.. Da brkate majstori da mknete ko konj!! Da idete do skopje da kupuvate dodeka srce vi spie od zamor...Ama vas koj ve jebe neli vie ste konji!! za Nevesta da bide gazdarica! Ve brkaat od rabotnoto mesto zatoa sto ste rabotele za ebacot na zenata od bratuced i na vasata ljubov za da ne se doznae!! Vie ste kriv!! A vie nisto ne znaete , za vas mislat deka ste nerabotnik!! Odite da rabotite u Taxi vozite za 200 EU.. od sabajle do vecer, na koli za koi koga ke dojdete doma ne da ve bolat race ve boli i glava, i sekoj saka da ve iskoristi a vie ste pametni?? Vas ne vi se raboti.. vie ste nerabotnik.. Idete u poubava firma i covece zemate 27000 denari.. doagja 5 mesec od dogovorot i vi vikaat covece iako si fenomenalen i si ja pokacil prodazbata na tvojot oddel za 150% , nema da ti go prodolzime dogovorot!! Tebe ti se place ne znaes sto da praes.. A nemas nikakvo objasnuvanje.. Za nikade objasnuvanje!! Ne bre ti si nerabotnik!! Ne si sakal da rabotis a tamu za 3jca si rabotel!! Ne bre nerabotnik .. nego ajvan i budala!! Posleden dojde prv ke ides e praviloto kaj privatnite firmi toa site go znaat!! Ajde ke odime ponatamu.. pred vremeto!! Vlegov vo nekoi raboti bez da znae mojata bivsa.. Ne zaradi mene nego zaradi nas zasto mislev ke bidam maz ako donesam doma nekoj denar.. Ne ispadnaa tie raboti .. ostanav u dolgovi a se trudev da zacuvam se.. Majka mi koga umre mi ostavi nekoja para, ajde ke otvoravme prodavnica za cevli, (BUDALA Kupi kola.. potrosi za doma...)_ja otvorivme ama se iznamacivme so se vika pola pari gi potrosiv za da ja napraam ispravna na belo da e se.. Posle nemase prodazba a kirijata me jadese sekoj mesec.. Ispadnav ne sum sakal da ja rabotam! Ne!! Verujte jas sum kriv masko so se praev.. za da ne znae ovaa mojava deka nesto ne e vo red da ja zastitam, da ne se nervira!! Ama nejse.. jas sum bil nerabotnik , nerabotnik koj vlecel i creva i vrekji so abribi i lepaci za da napraam nesto..!! Tatko i go prae rabotnik sto cel zivot spie na baba mi na grb.. sega zede penzija.. i toa mu falea 10 god...!! Ama tebe te gledaat ti si nerabotnik!! Od 3 ta godina u gimnazija rabotam na vrata u disko i zemav nekoj dinar togas.. uzivavme zaedno so nea devojce bese.. Na odmori ja nosev po Sileksi u Ohrid, all inclusive, i u struga u drim isto!! Ej cek aj si znae ona deka ova: Nerabotnik i odgovara!!! Cek za zenite da zborime sto sum gi imal u zivot!! Toa bese kapak!! Objasniv nesto gore ne sakaa da me slusnat!! Dodusa ne mi dadoa sansa da se odbranam!! FaceBook!! Ej lugje losa rabota..Veruvale ili ne!! Vistinski da bev nekoj lepotan ajde ama ne sum!! Ama do sega imam otkrieno 3 lazni moi profili od drugi korisnici!! Site maski!! Ispadnav jas !! prijavuvani se i na Facebook ama nikakov odgovor!! Ni od FB ni od nisto!! Samo somnez od zena mi!! Ispadna deka sum i pisuval od nejzin profil za da se dogovaram so nejzini drugarki, ne e toa tocno znae i samata... !!! Samo e problemot so nikogas vekje nema da sme zaedno zatoa sto zavrsivme.. se odkaza od mene.,..!!! A cekajte ispadna deka u kukjata od nejzinite i zeni sum nosel!! Toa bese staro ama ako.. neka bide se kako ke saka!! Samo da ve prasam koj budala masko toa ke go napravi??? Tie nemaat komsii??? Budali ama ako de taka mi treba!! Toso da go glumev u k15 barem popularen ke bev!!! Ej ja tepav!!!! Kolkavi modrici nosese od mene ne znaete... Golemina na trkala 17” od BMW!! Tepac sum!! Tolku od mene mazista!!! Pa so srekja neka vi e!!!! Sekogas sredena doterana bez damka na nea.. a i tepac bev.. Sramota!! Sakase da se trgne imase pari nejzini .. Sega ke se trgne!! Zena u market!! Ili da nema da jade pa ke ve saka!! Ako dozvolite da ima ona.. E tek togas ke bidete se sto bev jas!!!

6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.810
    Допаѓања:
    266.905
    Не разбирам за какви можности зборуваш :)
    А што се однесува до моите, не се ич стара школа, баш напротив :) Ама ајде сега не ќе ги разглабам нив :D

7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.956
    Допаѓања:
    219.250
    :)
    Олабави малку, и пробај да живееш. Не си ја труј душата. Остави ја настрана омразата и гневот кон останатиот женски род, бидејки истиот не ти е крив ни должен што женати е таква каква што ја претставуваш.
    Толку имам да ти кажам.

На CameliaMiller, tina-63, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  8. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    18.692
    Сите големи проблеми се споија во еден и нема повеќе ни назад ни утре...Доволно е ,доста е,крај конечно.

На Marija_Magdalena, blueberry93, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    Аман, бе луѓе, од мислењава човек уплав да добие од поимот БРАК и самиот наслов на темава "држење" работава како со сила да е. Пишете и некои позитивни искуства, бракот е основната институција на општеството па, колку сака нека се стреми тоа кон модернизам. Од она малку т.е микробрак што го имав не е толку страшно, напротив (моите проблеми дојдоа кога него го немаше веќе). Животот тековно носи проблеми, успони и падови едно е кога сам се носиш со нив сосема друго е кога си во брак, ако не друго имаш со кого да ги споделиш и плус знаеш дека тој до тебе навистина го занимаат и допираат твоите трзавици. Бракот е сериозна и убава работа само партнерите да се совпаѓаат со целите и начинот на размислување и да имаат толеранција, трпение и почит еден кон друг. Не знам што друго да пишам за брак, извадете ги на површина и убавите работи, животот нема смисла само со црнила.

Последна измена: 5 февруари 2016
    На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    18.692
    ^Темата е што ве држи во бракот покрај сите проблеми а не колку ви е убаво и колку е убав бракот.

На joy1, bebence456 и Petar80 им се допаѓа ова.
  11. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    Сепак колку и да има проблеми што не значи дека ако не сте во брак нема да имате никакви проблеми и се е розево. Нека е и така насловот на темата ама никој не останува со сила во брак ако има исклучоци тоа е друго. А не верувам дека има брак во кој нема проблеми што значи се зависи што ќе преовлада, лошите моменти или убави и што ќе дозволите да доминира како пар. Добив впечаток дека темава е отворена за поддршка некому кој веќе е како со едната нога надвор од бракот и бара нишка за да остане во истиот, можеби сум грешка.

На evangelina.ina и Petar80 им се допаѓа ова.
  12. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Заради ова и мислам дека е отворена темата. Не станува збор за насилство, значи тука развод под итно треба. Меѓутоа, мислам дека луѓето остануваат во брак најмногу заради детето/децата и можеби поради страв да не бидат сами. Во овој луд свет, кога ќе споредиш што се има ненормално надвор, си викаш ај може и не ми е толку лошо.