И мојте се исти. Тато мисли дека се што правам нема поента и е бескорисно. А на мајка ми и е сеедно. Што и да биде ќе ми рече што мислиш тоа прави си.
Koga taa me prasa sto mislam za toa, jas go kazav moeto mislenje deka ne go odobruvam toa i i dadov sovet ako veke me prasuva za istiot. No bidejki taa e takva licnost ako nekoj ne ja poddrzuva vo nesto taa ednostavno ja ignorira licnosta. Togas sfativ deka taa ne me smetala za najdobra drugarka i deka saka nekoj sto ke i pomogne da se izvlekuva bez nikakov problem od doma koga saka da se vidi so drugiot. Kriev dodeka mozev i mislev deka naskoro zelbata ke i pomine, no go pocituvam nejziniot maz zatoasto mene mi e dobar prijatel a isto prijatel e i na mojot decko.Ednostavno mrazam lagi.
Ама немаш што да одобруваш. Тоа е како да велиш не и давам дозвола. Ако не сакаш да и помагаш да излегува од дома затоа што го почитуваш нејзиниот маж не и помагај. Ако не сака да се дружи таа, тоа е тоа ништо не можеш да направиш.
Зошто да ја каже на маж и? Заради вечно неизлечливиот македонски синдром на пикање носот кај што не ти е местото? Гледајте си ја својата работа.
Никој не заслужува да биде излажан, изигран и изневерен. Еве мене повеќе би ми било криво што знаеле повеќе луѓе кој сум ги сметала за пријатели и не ми кажале него тоа што некој ме изневерил. Бидејќи не е исто 1 човек да те излаже а другите што ги сметаш за пријатели да ќутат и да ти се подсмеваат гледајќи како некој те прави будала.
А ти некаде во постот на членката прочита дека таа му се потсмева на мажот од другарка и? Тие не ни се дружеле повеќе затоа што членката не одобрувала, какво потсмевање.
Таа е нејзина другарка, не на маж и. Како и да е, нема потреба таа да им пресуди во бракот. Нивни проблеми се тие и нека си ги решат самите.
Kriev dodeka mozev i mislev deka naskoro zelbata ke i pomine, no go pocituvam nejziniot maz zatoasto mene mi e dobar prijatel a isto prijatel e i na mojot decko. Вака пишала.
Нема таа што да одобрува или не а најмалку пак да кажува на мажот и. Сте прекинале да се дружите и тоа е тоа, глеј си за себе и за твојата врска да ти е убаво.
Ne e moja rabota. Sekoj si go zivee zivotot na razlicen nacin. Jas si go gledam mojot zivot, a ako nekoj pobara sovet jas ke posovetuvam kako jas mislam.
правилно си постапила .добро си и кажала и подобро што не зборувате ,мислам за тебе не треба да ја одобриш ,тоа се морални прави вредности
Фамилијата Потекнувам од фамилија каде сите се богати, дел од нив имаат фирми, а дел се во странство на добри позиции. Само јас немам фирма и не сум во странство во споредба со сите мои братучеди.Меѓутоа тоа не значи дека не можев да отидам, да никој од роднините не ме викнаа, но пријатели што отидоа во странство ме викнаа, но јас го направив својот избор, сакам да останам во оваа држава. Никогаш на никој од чичковци,тетки и братучеди не им било гајле дали имам за јадење, за школување или било што. Постојано на семејни собири сум морала да трпам : "купив стан во Аеродром од 25.000е", "џипот ми е најнов модел од салон", "внук ти нема да расте во Македонија како тебе"... Луѓе што ме познаваат ќе ми речат патиките и ташната ти се марка, кој ти ги купи? Морам да кажам дека никогаш не ми дале пари, всушност дури пробале и да ми земат. Моето мало семејство, моите дома, немаме фирма, но не умираме од глад и не им љубомориме, само кој да го сфати тоа
Да, тоа е и во мојата фамилија, НО они навистина не се должни нивните пари да ни ги даваат нас. нема зошто да те повредува ако си купиле стан или кола
ХАХАХА, еве го тоа што всушност го напишав дека ми го зборуваат сите, ама ти не си ми ја сфатила поентата на напишаното. Јас НЕ ги барам нивните пари, ама не сакам кога другите мислат дека се ми купиле, а тие ништо. А, да им љубоморам немам причина, повеќе би рекла дека тие мене ми љубоморат. Значи нити сакам нивни пари, нити им љубоморам, ама тоа малку потешко го сфаќаат луѓето околу мене.
Никогаш на никој од чичковци,тетки и братучеди не им било гајле дали имам за јадење, за школување или било што. Постојано на семејни собири сум морала да трпам : "купив стан во Аеродром од 25.000е", "џипот ми е најнов модел од салон", "внук ти нема да расте во Македонија како тебе"... Ова не знам како на поинаку се разбира. првата реченица е пасив агресив дека не ти даваат пари т.е. не им е гајле. а втората.. не знам?? )