Чекање од моја страна , да дојде правиот момент да направам прв чекор .. кој никогаш не дојде и нема за дојде…
Иако мислев дека моите родители не можат повеќе да ме повредат, дека се сум видела од нив.... Сум згрешила... Моите патријахални родители сметаа дека тоа што учам е за мене, што имаат они со тоа, не им вреди ништо... Сметаа дека штом се омажам, готово е крај... нивните обврски кон мене завршиле. Женското дете во мојата фамилија нема право на ништо, нема право да бара имот, или не дај Боже ако има проблеми во бракот никако не смее да помисли да се врати дома, затоа што мажот сама си го бирала. И цело време знам со кого си имам работа, за на крај периодов да ми покажат и директно кажат дека секогаш ќе ги почитуваат одлуките на брат ми и дека јас сум туѓа веќе, они заедно а јас за моето семејство....
Bliski sto mi go svtija grbot,ama razbiram sega,treba da si čovek za da bidiš so nekoj koga mu e najteško,ako nemas srce togaš dzabe e se,fala vi,me naprajvte ona što sum denes,ne se plašam od nikoj i ništo,sama uspevam,i najlošoto za vas....SREKNA SUM.
Kloca na site i ič da ne ti e gajle,tie gubat,znam od iskistvo,bez nervozi,se ke si bide kako sto treba
Годините што ми поминаа мислејќи што ќе кажат другите и што мислат.. Spoiler alert .. никому не му е гајле за ништо ваше, секој си гледа свое гајле ..