Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што ве здоболело најмногу во животот?

Дискусија во 'Психологија' започната од Daleron, 28 јули 2014.

1. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.378
    Ме здоболе смртта на дедо ми.Во моето потесно семјство тое беше прва смрт, и не бев навикната на нешто такво и ја поднесов многу многу лошо.Знаев дека беше болен од рак, најпрва од сите внуци дознав, али потајно се надевав дека се ќе биди океј, дека ќе живее уште многу бидејки беше прилично млад и силен,63 години.Примаше хемотерапија, се си беше океј, се до моментот кога дознав дека докторите му предвиделе уште 2 месеци живот најмногу.После 8 месечна борба со ракот си почина, без многу мачење фала му на Бога.Кога дознав дека има уште малку живот прво цела бев во неверување, му се развикав на мајка ми зошто треси глупости, дека со него се си е океј и е добар.Кога ми објаснаа убаво, се затворив во себе и не бев жива буквално.Тие неколку дена само јадев и лежев, не се помрднав од кревет и не разговарав со никого.И некој после ќе ми рече дека не се плачело по два пати за една иста работа.Како бе?Јас дедо ми го преплакав 200 пати во тие неколку дена, и пак не олеснуваше.И сеа ми фали,на нецела година после неговата смрт, само кога и да одам кај баба во неговата куќа очекувам да излезе од некаде, да ми побара да му сварам кафе.Ама го нема, го нема повеќе..

На piksooki, franca, FallenAngell и 3 други им се допаѓа ова.
  2. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    смрт на блиски и лицемерие од страна на некој што не мислев дека ќе ми го заврти грбот кога ми требаше најмногу ;) ама ако,се е за памет си знам барем за понатаму

На FallenAngell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. irina91

irina91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    81
    Хмм,многу ствари у главном она кога ќе сфатиш дека животот,одредени ситуации и остали моменти не се онакви какви што си ги замислувала,од мала па до сега.

4. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    7.987
    skoro ista slucka, :( i mojot dedo pocina od rak i tie denovi totalno se gubev od realniot svet i nonsto taguvav bidejki jas bev mnogu povrzana so nego :'(;(;(;(;(;(

На FallenAngell и christinnn им се допаѓа ова.
  5. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.627
    Допаѓања:
    7.468
    За мене многу болна и тешка тема,посебно што ме напуштиа сите,почнувајќи од татко ми,мајка ми:(

Пред 2 месеца и братучетка ми:(

6. lavicky

lavicky Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    48
    Личноста која толку многу ја сакав и бев спремна да направам се за нејзи,ме напушти,без никакво објаснување,ме замени за друга.

На Luciferovog zlo♧ и FallenAngell им се допаѓа ова.
  7. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Смртта на мојот миленик

На Safira26 и FallenAngell им се допаѓа ова.
  8. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Кога ме изневери најдобрата пријателка со која што и лебот и креветот на факултет го делев

9. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234

Eloves malku kasnam so odgovorov, no ja chitav temava i tvojov komentar mi ostavi vpechatok bidejki iako ne me ismejuvale kako pomala, izminative godini se osekjam kako da sum "meta" na komentari od tipot "abe zdebelena si?", shto me vodi do najneprijatniot moment vo mojov zhivot koga edna glupaca koleshka pred cela grupa bash me prasha toa, dali sum zdebelena. Pa ushte chekase i odgovor! Jas se stapisav vo toj moment zasto ko prvo ne e voopsto kulturno, ne sum ni zdebelena drasticno i zosto pred site? Na nervi mi odat vakvite. More, za niv samo treba edno ubavo pleskanje nekoi raboti vo faca za da se spustat malce na zemja, zasto malce go precenile nivnoto mislenje. I zhal mi e shto si pominuvala niz toa zasto nekoja nevospitana mislela deka e vo red da se sheguva na tugja smetka.

На FallenAngell и eloves им се допаѓа ова.
  10. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Загубата на одредени луѓе,кој прерано заминале од светов.

На Safira26, FallenAngell, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Смртта на мојата мајка, најважната личност во мојот живот ;( после тоа веќе дефинитивно ништо не е како порано...

На Cinderfakinrella, FallenAngell, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  12. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    -постојаните преселби и нерешеното станбено прашање
    -лошите односи со роднините
    -завртениот грб од "другарка", која со сите ја запознав, а на крај јас останав сама...

На biGirl, FallenAngell, Avokado и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Смртта на мајка ми
    Откажување од нашите животи заради мајка му на бившиот
    Смртта на едното близначе
    Фактот дека прерано ќе си го напуштам овој свет и семејството;(

На FallenAngell, SummerGirl и LUCERKA им се допаѓа ова.
  14. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    4.030
    Премногу работи ме болат сеуште и можеби што се уште се пресни повеќето случени оваа година.
    Најмногу ме здоболи смртта на баба ми, која почина оваа година, не успеа да се избори со ракот, си почина на денот кога е родена ;(

Како да не беше доволна оваа болка ја изгубив и другата баба и уште една блиска роднина која што ми беше втор татко во детството.
    Животе болиш многу :u:

Многу ме боли односот на татко ми кој знае да каже тешки зборови, и по некое време како да ништо не било.

Никогаш нема да ги заборавам солзите на мајка ми кога бев во критична состојба со здравјето како мала, ја гледав како од ден на ден пропаѓа, секогаш имаше потечени очи од плачење и грижа а пред мене ниту еднаш не покажа слабост.

15. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Солзите на мами. Не постои нешто што може да здоболи повеќе од тоа.
    Мамичка најсакана на свет.
    :l:

На FallenAngell, fallenangel, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Остриот jaзик на татко ми.. Ништо во животов не ме боли повеќе од тоа.

На FallenAngell, eloves, fallenangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.004
    секогаш е така со другарките...немај многу верба во никого..секогаш така е на крај ќе правиш се за нив и на крај ќе те направат и крив и изигран....а за другите работи се ќе се среди семејството е најбитно и од него ја добиваш најголемата поддршка,љубов и се друго

На FallenAngell и butterfly33 им се допаѓа ова.
  18. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Бев девојче бев 7 одделение , мајками ми купи зелена сукна , ја носев среќно цел ден на училиште , кога си одев ми пријде девојка подоцна разбрав дека се викала Викторија.
    Ми пријде и ме турна , ме фати за коса и ме тепаше , ме удираше а јас незнаев зошто , бев мала сеуште не се бев сретнала со таква работа незнаев да се одбранам .
    Како што ме удираше со клоци , со раце , сум се онесвестила, се разбудив во брза помош.
    Ми кажаа отишле ја викнале мајками ме однесле на брза помош, директорот на училиштето пријавил , ја нашле девојката испадна дека седела во близина била втора година во училиштето седеле со дечкое , ме тепала бидејќи ме гледал , си добив траума тогаш бидејќи некоја била љубоморна, кога седам некогаш се сеќавам на минатото си викам со кој памет се усудила па јас бев само дете. После тоа доаѓаа дома за да не ја пријавиме, џумерко и бил дедо се фалеа , мајками само и рече кој сака нека ви е дедо мене детето не го родив и изгледав сама да ја тепаат. Помина тоа една недела не одев на училиште , во прва се запишав на џудо и не дозволив ни една девојка невоспитана да влијае со закани како што правеа и во средно на другите.
    Подоцна после година дена дознав дека таа останала бремена и дечкое се издрогирал и починал, не ми беше жал за неа, жал ми беше за детето. До ден денес ја среќавам но не ја погледнувам секогаш кога се разминуваме ја наведнува главата.
    Таа случка многу ме потресе и верувам дека не сум единствена има и други девојчина кои биле малтретирани од поголеми во основно.

Друга работа неубава и тешка што ми се случи во животот е разводот,но сепак жива здрава со ќерками понатаму во животот се лошо поминува но спомените ја распараат душата ..

На Cinderfakinrella, FallenAngell, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Го викнав татко ми да дојде да наместиме корниза. Го викнав бидејќи ретко доаѓаат кај нас, па ете повод да се подружиме. А он ми рече: „А зошто го чуваме тој маж ти?“ Многу ме заболе, особено затоа што навистина маж ми ништо прави.

20. Capricorn96

Capricorn96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    407
    Смртта на дедо ми многу тешко ја поднесов најмногу затоа што беше неочекувано, а периодот му бев лута и сега после година и пол си имам стравови од тоа.
    Исто така остриот јазик на татко ми како што имаше пишано една членка, боли тоа, многу боли а знам не сум заслужила