Што ве здоболело најмногу во животот?

Дискусија во 'Психологија' започната од Daleron, 28 јули 2014.

1. Semih-Al

Semih-Al Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    113
    Bolesta na majkami....Sega e dobra ama tie godini ne ke mozam da gi zaboravam;(

На КикиМаус, mila7, rose60 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    12.730
    Најмногу ме здоболело, и сеуште ме боли тоа што најдобра другарка со која бевме 24/7 заедно, од бебиња неразделни, значи цело детство поминато со неа, првите насмевки, солзи, глупости ми беа со неа..., се пресели во Австралија пред две години и ниту еднаш во овие две години ми нема пишано да види како сум..Како што замина таму, така целосно изгубивме контакт, а ми недостасува премногу...И пред некое време и честитам роденден со огромен реферат и таа ми врати само едно е*ено фала (извинете на изразов). Премногу боли ;(;(;(

На piksooki, Luciferovog zlo♧, Βικτωρία и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Chopard

Chopard Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    625
    Срушената желба за иднина со човекот што го сакам најмногу на целиот свет.
    Најлошо е да си замислуваш иднина со некој на кого ништо не си му ни значела.
    Од тоа ништо повеќе не ме здоболело.

На Tea678, Βικτωρία, one_girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. I I

I I Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2016
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    627
    Крајната егзистенционална несигурност во која живеам, крајно лошиот родителски однос од моите родители кон мене, неможноста да бидам во врска со девојката која ја сакам.

На cresa-jagoda, elimkd, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Зaгубaтa нa блиски личнoсти,зa мн крaткo време.Удaр зa удaр,бoлкaтa пoјaкa и пoјaкa.

На Βικτωρία, buba4e89, Gushkalo и 3 други им се допаѓа ова.
  6. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Загубата на моето неродено дете ;(;(

На buba4e89, КикиМаус, Safira26 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.633
    мајка што ја имам но исто ко да ја немам..пораснав без неа од мои 4 год..живеев со татко ми и двајца постари браќа..браќата отидоа да работат у црна гора кога имав 11 год и останав со татко ми..додека татко ми е тешка пијаница си патев покрај него и физички но повеке психички..наместо како родител да те подржува да ти помага тој те бутка на дното се повеке и повеке..значи цел живот ми е катастрофа..затоа и имам последици најлоша и најголема ми е депресијата..имам идено по психијатри и по терапии па сега се оправувам се врати едниот брат после 8 год и сега со него живееме заедно..другиот од црна гора си најде подобра раб во србија и пред некое време беше на гости мн се израдував..полека полека се оправувам и помирна ми е главата без татко ми искрено..најмногу и ден денеска ме боли тоа што ја нема мајка ми у моменти кога најмногу ми треба..:(;(

На La diabla, КикиМаус, elimkd и 8 други им се допаѓа ова.
  8. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.277
    Загубата на најскапоцените личности, оттуѓеностаа на баба ми, а таа е единствен мој близок..

На Crna Dama, КикиМаус, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Почнува да ме боли однесувањето т.е. карактерот на моја блиска особа. Се смени со текот на времето најмногу ради работата но и цело опкружување, демек стана дел од „високо добро утроЧ и сега на блиските лечи комплекси што ги имал ко дете но и повредува. Се се врти околу парите, моќта и тоа дека он успеал и сега е во право за се ние сите сме под него... од мајка татко жена па натака. Ете тоа ме боли.

На buba4e89, krEM4Eto, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    7.565
    Загубата на мајка ми и татко и:(
    Братучетка,тетки,вујковци,баби,дедовци,вујна,стрина:(

На buba4e89 и КикиМаус им се допаѓа ова.
  11. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Загубата на мојот татко и дедо

На КикиМаус, elimkd, krEM4Eto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. one_girl

one_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    161
    Нaјтешкaтa рaбoтa штo сум јa дoживеaлa беше смрттa нa тaткo ми. Првo негoвaтa бoлест кoјa беше прoследенa сo безбрoј непреспaни нoќи кoи ги минувaв сo плaчење и стрaв дa не гo изгубaм, a пoтoa се oствaри стрaвoт. Денoт кoгa рaзбрaв декa умрел и денoт нa пoгребoт беa нaјужaсните денoви вo мoјoт живoт oд кoи секoгaш ќе си имaм трaуми. Бидете свесни кoлку сте среќни вие нa кoи нaјтешкa рaбoтa ви е недoвербa, клеветa или незнaм штo другo...

На Stressed Out, piksooki, buba4e89 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. hooked on shapes

hooked on shapes Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    70
    Vakcinacijata u 4-to odx2elenie.

14. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Дента кога ги слушнав моите како скришно разговараат за болеста, тие денови кога бев најчуствителна и најранлива другарката која ја сакав како сестра ми се чудеше како е можно да сум толку чуствителна и досадна.. Но сега знам тие што не го искусиле истото немаат ни право да ти кажат ,,знам како е,, подбро е да молчат.

На Tajnaotrovna и Rama им се допаѓа ова.
  15. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Не се сеќавам на нешто што ме повредило до толку да и сега имам последици и трауми. Фала му на Господ што не сум почувствувала таква болка досега. Но, животот е среќа и несреќа.
    Солзи ми доаѓаа кога читав нагоре.
    Јас не би можела да поднесам разделба со некоја блиска личност, не дај боже со фамилија. Никогаш, колку и да морам.
    Да не зборувам за во иднина, би ме здоболиле 1000 нешта, загуба, разделба, неверство, неуспех итн.
    А досега онака како болка ми стои во мене што ми отруја 2 кученца кои си ги чував дома, прво едното, па другото.. И секогаш кога ќе ми текне на нив солзи ми течат, иако поминаа 13-14 години, сеуште се сеќавам како татко ми и стрико ми го бараа едното доцна навечер и го извадоа умрено :( :( А другото пред врата го најдоа отруено :( Ох.
    А нешто што ме повредило во скоро беше кога ми се јавија од болница моите, пошо на татко ми му се слошило. Ќе умрев.

На Crna Dama му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    Најмногу ме повреди тоа што најдобрата другарка ми го сврте грбот,и тоа во момент кога ми беше најпотребна.Затоа не им верувам на луѓето,бидејќи се дволични и повредуваат!

На FallenAngell, buba4e89, Tajnaotrovna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Исто и јас

На лавица19 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Ме здоболеле најразлични ситуации предизвикани од блиски и нетолку блиски особи (мислам и на семејството, роднините и пријателите). Најмногу од се боли кога ќе те повреди некој од кој што најмалку очекуваш да ти го направи.
    Ме болеле и разделбите, мислам на оние засекогаш (преминување во другиот свет). Првата ттаква болка ја осетив кога го изгубивме вујко ми, а втората кога ја изгубив братучетка ми...
    После нејзината смрт, сфатив дека живтотот е многу вреден и нема потреба да се преоповараме со ситници.
    Ме повредиле не знам колку другарки во било кој сегмент и право да ви кажам, отрпнав од тоа. Ако ме почитуваш, ќе те почитувам. Ако не, замини и продолжи.
    Никој не е нечија играчка, ниту сопственост.
    Сега имам две најдобри другарки, ги сакам и почитувам и тие мене. Едната е верена,другата е бремена и ќе се мажи. Немате појма колку сум среќна. И на двете ќе им бидам старосватица.
    Се си доаѓа на свое место, не трошете си ги нервозите за луѓе на кои не им е стало очигледно до вас. Да им било, немало така да постапат.
    П.С. Исто така многу ме погоди и разводот на моите родители... Поминаа 3 години и подобро се чувствувам, иако ми фалат ручеците и вечерите за најголемите христијански празници...

19. katevvv1

katevvv1 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    71
    Еден погрешен избор кој навистина многу скапо го платив во животот.
    Се друго можам да заборавам, но она за кое јас се чувствувам виновна...тешко. Многу тешко.
    А којзнае... понекогаш се тешам па велам, можеби и тој избор би ми бил погрешен избор... :D

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Omrazata na majkami kon mene. Nejzinoto nashtetuvanje za na vek
    Kako sto kaza edna clenka pogore mozebi 2016ta mi e najubava bidejki sum na pat da stapam vo brak, no definitivno i mnogu me zdobole ovaa 2016ta.

На КикиМаус му/ѝ се допаѓа ова.