Гледавме филм. Сега баш само што заврши. А татко ми влегува во соба: - Леле, ама сте затеминиле. И ролетните и венецијаките сте ги спуштиле. Оди до прозорот, и ги крева венецијанките. Оти знаете, надвор сонце грее.
Пишува другаров порака као "Не можам денес, ај утре ќе се видиме. I promise." Татково на девојкава чита и, и вика: Шо ма да се промиеш?!
Жени: До 20 години...........................дива како Азија Од 20-30 години........................жешка како Африка Од 30-40 години........................технички надмоќна како Германија Од 40-50 години........................економски дотерана како Америка Од 50-60 години........................распадната како Грција Oд 60-70 години........................вонпрометна како Австралија Мажи: До 30 години...........................кога и да сакаш Oд 30-40 години........................само навечер Oд 40-50 години........................уште се може Oд 50-60 години........................како празник (еднаш до 2 пати годишно) Oд 60-70 години........................не е лесно Oд 70-80 години........................баш е тешко
Се враќа Мујо дома од кладилница и и дава на Фата ливче и и вели: -Ме зае** Интер за 100 евра. Фата му одгорава: -Мене Милан, за 200
Тато седнува на гарнитура да јаде ,а мама не дава и сестра ми малата му вика -абе тато не се јаде на кревет- гласно мама да слуша и он вика -ајде побрзоо додека не е домаааа Малата му црта животни а он погодува кое е тоа животно абе едно нацртала тато три дена се мисли што е на ништо не личи. А мене ми вика утрово ако сакаш да ми кажеш кој проверува пасоши кога патуваш со авион на секоја граница се симнува авинот и кој влегува сега??