Ќе осетиш дека си пораснал кога ќе сфатиш дека во познатата песна "Како кучето мое" не се зборува за куче
Се сетив на времето кога ги гледав и се смеев, па ги најдов и слатко се изнасмеав http://www.youtube.com/watch?v=0sjuXvSp3ZU
Баба ми: Кога е Винопиец во Прилеп, ќе одиш ова година? Јас Бабо шо е то? Она бе со Пивата, Ааа да Бабо ќе одам
Мама; јаде ли нешто денеска Ја; не сум на диета сум од денеска Мама; ааа а ја планираше да правам палачинки денеска, ништо ај утре ке правам (последните 2-3 обиди за диета ги прекршува на вториот ден и пак почнувам од ден1 )
ova Полагаат двајца колеги и првиот влегува одговара на двете прашања и третото професорот го прашува: - Дали колега забележувате нешто необично кај мене? Студентот му одговара: - Немате уши. Oвој налутен го брка од канцеларија. Излегува колегата и му вели на другиот: - Што и да одговориш немој да му кажеш дека нема уши. Влегува другиот и истата финта, одговара на првите две и третото го прашува истото: - Колега дали забележувате нешто необично кај мене? И овој му вели: - Носите леќи. - Браво колега, како забележавте? А овој му вели: - Па професоре да имавте уши ќе носевте очила.