Еден Германец го вработил Мујо да обои бела линија во средина на улицата. Првиот ден Мујо обоил 4km. Газдата бил задоволен, но другиот ден обоил само 1km. Газдата бил малку збунет и мислел дека другите му кажале дека не треба да ја менува нормата кога третиот ден обоил само 150m. Газдата решил да поразговара со него малку: - Мислев да ти дадам покачување на платата поради тие 4km ама ти намали на 150m. Мујо му одговорил: - Еееее, газда, па види колку ми беше далеку кантата третиот ден!
Мене денес ме насмеа репризата на една смешна и забавна емисија на РТС сателитскиот канал!Емисијата е правена во 80-тите години и сега ја даваат за да новите генерации дознаат како порано се живеело и за да се насмеат малку и постарите исто да се потсетат на тие добри и смешни емисии од нивно време! Ќе морам малку на српски да пишувам оти во превод директно ако пишувам нема да биде толку смешно како што е автентично на српски,затоа ги молам љубителите на чистиот македонски мајчин јазик да не ми се лутат оти немам лоши намери,само сакам да се насмееме малку! Се работи за емисијата Шоу програми који сте волели од 1986-та или 1984-та година мислам дека беше,не сум баш најсигурна,али тие две години се,не се некои други!Станува збор за различните сфаќања на нештата поради коишто доаѓа до големи недоразбирања и со тоа и до смешни ситуации!Во воз еден кондуктер се приближува до едно купе во коешто се наоѓаат маж и жена и кондуктерот и дава комплименти на жената и штрака и мавта со машината за бушење на картите и и вели:Госпоѓо хоќемо ли бушити?А сопругот нејзин,пак е многу љубоморен и се вмешува во разговорот со кондуктерот и лут на него и вика на жената да му ја даде картата за да ја избуши кондуктерот на него,а не на кондуктерот таа да му ја даде! Тоа е верзија на приказната на сопругот! Подоцна кондуктерот ја кажува својата верзија од приказната дека тој мислел на картата и дека наводно не и се додворувал на жената и дека не знае сопругот нејзин што подразбирал под бушење,тој мислел само на картата,а на што мислел сопругот не знае,знае само спругот и никој друг! А,сигурно погодувате на што мислел сопругот,нели? :geek: И ете како и од постарите емисии може да се научи нешто паметно и убаво да се насмееме!
Нериман и Омер Под масата Незнам дали видовте или не, ама јас се згазив од смеење. На Нериман и паѓаат книгите, Омер трча да види што е работава и оваа данк со глава во масата И овој една фаца е ваква ко жолтково Па да не остане покус и он се слупа во масата. Не знам што ми стана, изгледа ПМСот е.