поракава иако е ептен стара Бев во зоолоска градина. Дадов 15 денари за да го видам слонот 10 денари за да ја видам жирафата ке дадам уште 5 денари да го видам волот што ја чита поракава !
Where are you from?! -I'm from Macedonia. -Moldavia? -No, no Macedonia you know : Aleksandar Makedonski,Tose Proeski,Goran Pandev,Majka Tereza, Goce Delcev. -Aaa, Macedonia.. Boki 13, Gulabica.. -No,no Moldavia.
Три штрка летале заедно. Првиот го прашува вториот: Каде леташ ти денес? - Ех, денес ќе развеселам еден брачен пар кој веќе 10 години се обидува да добие дете. Им носам преубаво девојченце. - Навистина убаво од тебе. Јас одам кај една жена која никогаш немала деца, и носам синче. - Ооо, тоа навистина ќе ја направи среќна! - А, ти, каде одиш?, го прашале третиот штрк. - Јас? Ај, јас летам во манастир кај калуѓерките...!? Ништо не им носам...ама стално се помочуваат од страв кога ќе ме видат! Бабичка дошла на лекар и му се жали на докторот. - Докторе, прдам нон стоп. Не дека ми пречи, ништо не се слуша, ниту смрди, ама би сакала да го решам проблемот. Еве, додека сум во ординацијава, испуштив барем дваесетина нечујни и безмирисни прдежи. Докторот и препишал некои апчиња и и рекол да ги пие три пати на ден. За недела дена да дојде на контрола. Доаѓа бабата по недела дена на контрола и му вели на докторот. - Докторе, проблемот е уште поголем!!! И понатаму прдам, и понатаму нечујно, но сега многу смрди. Докторот и одговара: - Одлично, синусите ги прочистивме, сега да видиме што ќе правиме со слухот... Хахаха ама сум се насмеала
Сама себеси се насмеав. Си седам на компјутер и одеднаш здогледав пајак во аголот на собата кој одеше не кај мене. И испаничено почнав да мафтам со првото што ми дојде при рака и викам "Пист, пист." ко мачка да е. Хахахаххаа И кога се освестив си викам "Теодора на пајак ли бе пист? Оф Господеее!"
На час по Биологија,професорката го прашува Перица: -Перице, која е разликата меѓу мажот и жената? -Професорке,вие кој број на чевли носите? -38. -А вашииот маж? -42. -Е па,гледате,..Разликата е меѓу нозете
Чепкав низ темата за Фитнес-предизвици, и ме насмеа, ама саглам, едно мое мислење оставено Еве со цел памет во јануари што сум пишала: Вежби за плочки беееееееее Yeah, sure.