Зошто постојат вакви песни, зошто? Не знам дали е за смеење или плачење ама... Или јас грешно ги сфаќам? Spoiler: Песна 1 Кажи Јано, кажи душо, Која вечер јас да дојдам? Кажи Јано, кажи душо, Која вечер, џанам, јас да дојдам? Кога сакаш, тогаш дојди, Со мнозина не доваѓај! Кога сакаш, тогаш дојди, Со мнозина не доваѓај! Да го земиш тој Ѓорѓија, Тој Ѓорѓија-офардата. Да го земиш тој Ѓорѓија, Тој Ѓорѓија, џанам-офардата. Тој ме знае, кај што седам, В одајчето варосано. Тој ме знае, кај што седам, В одајчето варосано. В одајчето варосано, Варосано, кадросано. В одајчето варосано, Варосано, џанам, кадросано. Одајчето ми е мало, Тоа збира само двајца. Одајчето ми е мало, Тоа збира, џанам, само двајца. Spoiler: Песна 2 Немој ме, мила мамо, луто да колниш, Оти сум станал мамо, младо спаивче. Ја, спремај ми го мамо брзото коњче, Јас ќе си одам мамо, Благино село. Ако е Блага, мамо болна легнала, Јас ќе се сторам мамо, младо докторче, И ќе ја лечам мамо, без пари. Ако е Блага, мамо за друг свршена, Јас ќе се сторам мамо, младо касапче, И ќе ја сечам мамо, парче по парче. Spoiler: Песна 3 Ој Недо, Недо, земи ме Недо. Ако не ме земиш Недо, Ветрот ќе те земе, кучке, Што мана ми најде. И ние сме Недо мори, луѓе чорбаџии, И ние имаме Недо, големо богатство. Од жаба нога Недо, цела пастрма, Од глувче меше Недо, полно е со вино. Па се надеваме Недо, Свадба да правиме, кучке, Тебе да земиме. И ние сме Недо мори, луѓе чорбаџии, Едно рало гаѓи Недо, деветмина браќа, Едниот ги слек'ва Недо, другиот-облек'ва. Па се надеваме Недо, Свадба да правиме, кучке, Тебе да земиме. Надворешна врска