Vnukata od zolvata celo vreme ja terala jujta i posle 7 tel pozivi mi vrtat na mene i ona kako od puska vika: pagaaaaaaaaa.... Fakticki jujta e vujna a pagaa e jajga ( na strumicki) mene poveke facata na zolvata me nasmea si mislas kamen i padna od srce konecno otkrijale za koj e placenjeto.... Inace sakala da me vide da mi pokaze oti imala capi so av av ( corapi so kuce)
Има еден стар чоек кај нас вмаало ии деца ко деца му скинале кочан и му вика старио.. -Врати се ваму оти кочано вгаз кети го пикнам .. И денес ги слушам децата -Бегајтееее кочано вгазз идии .. дечина мечина
го довикува мајкава синов (од влашко потекло)...Јанииии мајкин,ајде да ручаш..готов е ручекот! синов враќа: Јадев кај Петрето мамо.и мајкава: абе ова не е дете, ова е злато! Напомена: не сакам никој да навредам со вицов ако има некој со влашко потекло...само за смешки е...а, ако некој смета дека е, слободно нека каже виц и на моја сметка...не се вреѓам на нешто што потикнува хумор ако целта не е вреѓање туку смеа
е да..кога има поткрепа со факти тогаш не би требало...така е за било кого...ама во случај некој да го доживува тоа како премногу лично, затоа реков така зошто има разни луѓе и секој од свој агол си ги гледа работите како му одговара...
Тоа прашај го првиот кој кажа дека фактите го покажуваат тоа, а јас само го повторив тоа. Не знам зошто мене ме одбра да објаснувам за тоа, а и не сакам дополнително да се подгрева атмосфера...Поздрав.