Се допишував со еден дечко, убав, добар, се на место и кога го прашав што прави на тој сајт, ми пиша, па барам некоја сериозна девојка за врска и да раѓаме деца понатака... Дали и маживе почнаа да раѓаат деца?
Одам кај баба ми денеска ми вика: абе бабе тетка ти ми донесе леблебии мувлосани.. Јас и велам како бе мувлосани? ДАЈ ДА ГИ ВИДАМ. Ми ги носи.... абе се послав од смеење! То не мувлосани, туку со сувогрозје мешани
Правевме мозаик салата зимница и мајка ми го ставила целиот пипер во тенџерето и мене кога ме фати една смеа... ми вели "што се смееш" тоа било за да ги измеша со сосот од лук (оти во тенџере се става нешто за да се свари)...
Си одам од фитнес низ чаршија... и пијав добра вода мало шишенце вода и еден стар ми вели: Абе тоа е вистинска вода или цврцаш ракија? Ме изнасмеа да си иби веко, најSLAV прашање беше ова хахаах.
Од пред една недела имаме нов колега на работа , ама се подмочуваме од смеење . Бидејќи сме повеќе луѓе ( лидер на тимот , супервизор , техничар , хендлер , и инспектор за квалитет т.е јас и колешката ) . Новиот колега е бројач . Сега , се случува ситуација , бројачот треба да стави печат на контејнерот и го бара наоколу , се врти кон техничарот и го прашува , цитирам : Бројачот - " Кај е контејнерот , бе срцка " ? Техничарот : " - Го однесов " . Бројачот : " - Кај го однесе бе да те однесе некој црнец а печат од Шумско " ? ( Има зелен печат на кој пишува " ПРОВЕРЕНО " , па доби надимак - Шумско ) .. Ја и колешката се мочаме од смеење , техничарот е младо дете , 23-4 има , се поцрвене се засрами и побегна . Денеска на колега од одржување му вели .. Бројачот : " Кај си бе срцка , Германецу мој .. Ќе одиме на рандеву после работа " ? ( мислеше на баклава да оделе , бројачот е од муслиманска вероисповед и пости сега ) .. Колегата од одржување побегна . Следниот пат кога се најавуваше на компјутерот беше под наведнат малку , а овој ете ти го позади него . Бројачот : " - Кај си бе срцка .. " Колегава се исправи со брзина на светлината . Значи гарантирам со глава дека не сте виделе побрзо исправување во живот и вели - " Бегај не ми седи позади мене " .. Инаку , сите ликови се стрејт во ситуацијава . Колегата од одржување го знам одамна , човекот ми беше дечко на времето , стрејт е има сопруга и синче . Техничарот има девојка , во сериозна врска е веќе некое време ( исто го знам подолго време , другар ми е ) . Бројачот не го знам , ама бидејќи сме заедно на паузите со жена му , знам дека е стрејт ( колешката го знае и куќни пријатели се , оттаму знам дека е стрејт ) . Журка имаме , кај да е ќе си купам памперс . П . С . Ги заборавив неговите легендарни : " Од Господа сме добри , од љуѓето не чиниме " и " Простими Господе од најлошото " . Значи , со солзи .
ОВА!!! БУКВАЛНО КО ЗА МЕНЕ И МОЈАТА ЉУБОВНА ВРСКА СО ЦИГАРИТЕ ДА Е НАПИШАНО!! Jebem ti cigaro majku majčinu! Pušenje cigara da se uvede kao olimpijska disciplina....moje je zlato!Mogu vala cigara popušit kolko hoćeš!Meni kad ljudi kažu,bolesni ne mogu da puše ja se po tri dana čudim.Pa ja ne znam kolko da sam bolesna,cigara može uvek!Kad sam bolesna,zna mi se desit da ne mogu da jedem i pijem,zna mi se desiti da ne mogu ustat iz kreveta..ali cigara...samo priždij,dodaj i odjebi!Pa ljudi moji ako me Corona opali ovim putem želim da prenesete instrukcije lekarima....Znači u polusvesnom stanju cigara na infuziju!!A ako ne do bog respiratora zaglavim,kad me budu intubirali cigaru zaglaviti u onaj šlauf(samo molim vas da dobro dihtuje,nemojte da mi Pall Mall crveni dok dođe do pluća bude ko Lord).Garant skačem posle 2.cigare! A tek prestajanje s pušenjem!!!!E TU SAM TEK FENOMEN! A što znam ljude nagovorit da prestanu sa mnom...hljebe!!!Ljudi prestanu a ja ko zadnji šupak opet je zapalim!Odlučila sam da ću od sada prestati sa prestajanjem.Pa nema te metode koja na meni nije oprobana!Jebo te gutala tablete ko tic-tac i pušila!Oblepim se flasterima ko soba tapetama i ...zapalim!Razne knjige za motivaciju,hej kolko su to uzbudljive knjige ja sam znala kutiju spržit dok pročitam .Završim knjigu "zaklopim"je,i kažem sama sebi"Amaaan što čo'jk more srat,bolje da sam sebi za te pare cigara nakupovala!!!Kupila električnu cigaru!Jebo li je Tesla da je jebo!Pušila 12Kwh dnevno!Vukla više struje nego sušilica za veš i pegla skupa. Krenem u čaršiju prikopčam se na power bank!Dobila račun za struju mogla kupit cigara da pušim ko čo'jk! Ali najinteresantnija metoda od svih je zasigurno hipnoza!!!Pa izlevati me čo'jk za €150 eura kad je kutija bila €7!NIKAD MU NEĆU HALALIT! Znači dođeš,zavališ se u fotelju čo'jk te "hipnotiše".Još uvijek ti znaš da si pod hipnozom!On priča, ti slušaš!Kako mi nikad nije problem "ilustrovat"u svojoj glavi tako ni taj put.Ljudi moji tol'ko je on meni srao pod onom hipnozom da sam se ja iznervirala i onako pod hipnozom(u svojoj glavi)otišla u kuhinju upalila ventilaciju i zaždila cigaru.Priča on ,čujem ja njega ,onaj dim se bugija u mom hipnotisanom stanju a sve govorim "pričaj ti jarane Nailovoj materi"!!!!!! Završi se seansa ja sednem u auto ,zapalim cigaru i kontam mamu mu jebem,mogla sam ko čo'jk ba dvije korpe veša opeglat ili po kutije cigara ispušit ...ode mi pola dana! Zove gospodin hipnotizer sledeći dan"šta radiš"?"Pušim mamu ti jebem šta ću drugo radit".Hajd nazad na reklamaciju. Opet u fotelju,opet hipnoza!!Sad priča o parama..kolko me košta....oj hljebe pa nemoj MENI o tome!Pušila Mira orahov list u novini 1993/1994.Uvek se nešta može dimit,domaćica sam ja ba snaći ću se!Motaću,štancaću,švercaću! Opet u auto opet zapalim! Zove čo'jk sledeći dan opet! "Šta radiš"?"Jedem govna !!!!Pa pušim šta ću drugo radit hljeba ti?"Hajd opet nazad.... Opet fotelja,opet hipnoza... Ovaj put priča čovek o starosti...ja vitalna,preskačem neke ograde,berem cveće,skačem po nekoj livadi jebem ale,muzem krave ne smirujem se...lepo meni u glavi do pizde lepe materine.Priča on meni o mojim unucima.Trče neka dečurlija prema meni...svi lepi ko baba im Mira ni jedno na Sinišu ne liči!Vešaju se po meni,maze se igraju se.Ma lepotaa!sve ja njih jedno po jedno(ima ih kamara)izmazim,izljubim u kosicu postrojim i kažem "Hajd sad odjebite materi tam ode baba zapalit cigaru"!!! Probudi on mene ,ja ustanem i na vrata! "Kaže kud ćeš,moraš odmorit posje hipnoze" Ma jebem i tebe i tvoju hipnozu,mogla sam 2 šteke i kutiju i po cigara za ove pare kupit.I nemoj da bi me sutra zvao da me pitaš šta radim!!!Što me budeš više zivko samo ćeš se ba džaba emotivno vezat za mene a tek onda si najebo!!!!Diži jarane ruke od mene živ bio.Ja ostajem sa njom dok nas smrt ne rastavi! Mirjana Djordjević Škiljević
Другар ми што ми помогна и ми ја најде колата да ја купам, ми рече да го земам и да одиме да пијаме кафе. И нормално, како поискусен му велам како ти брчи колава, добра е? И тој ми одговaра: Си преди!
Сабајле пред да одам на работа мачорот мој го галат некои дечиња на порта.. и едното девојче ми вели "Ко че се породи че ни дајте едно маче? " Ме фати туѓ срам од мачорот им велам машко е.