Јасновидец му ја кажува судбината на млад човек: - До 50-тата година ќе страдаш од недостаток на пари. - А потоа? - Потоа ќе се навикнеш.))
ВИЦОВ Полицаец сопира возач. - Господине, не смеете да имате куче на предното седиште. - Ама господине полицаец, тоа е плишано куче. - Не ме занима расата, 50 евра.
Идеална македонска жена: - Танка на око, ама на допир полна рака. - Да има работа, но да биде на боледување. - Треба да е висока, но пониска од мажот. - Мора да биде попаметна од мажот, но не смее да го покажува тоа. - Треба да знае без шеќер да вари слатко кафе. - Да работи повеќе од мажот, но помалку да заработува
Решаваме крстозбор денес на факултет со колегиве, и сеа имаше едно поле јапонски државник (некој на к беше, не запамтив ). И колегава ко из пушке: ЈАПОНЕЦ!
Сестра ми... вика: "Лелее видии на гз и се скина стомакот" А требаше да биде-На гз и се скина фустанот,ама го погоди Оф лелее
*Учителката ги прашува учениците... Што е најбрзо на светот? Еден вика...Авион Учителката...не е точно има побрзо Друг вика....Светлината Учителката ... има побрзо. Трет ученик вика....Мислите Браво така е Се јавува малиот Трпе и вика....Не е точно синоќа го слушнав татко ми кај што и вика на мајка ми....Свршив побрзо од што мислев
„Има 4 типа на луѓе. 1. Луѓе кои стануваат рано зошто треба. 2. Луѓе кои не стануваат рано зошто не треба. 3. Луѓе кои стануваат рано, а не треба. 4. Луѓе кои не стануваат рано, а треба.“
Правевме муабет со сестра ми за една продавница за облека. и ме прашува:А ти си била во продавницата? Јас викам : НЕ Она ми вика: А што има? (демек да и кажам нешто убаво ако сум видела) Па како да ти кажам што има коа НЕ сум била?! И коа и текна што ме прашува се утепа од смеење...ццц
Седел ученик на час и напишал статус на ФБ: - Сите учат, само јас на Фејсбук. По извесно време, коментар од професорот - Ќе станеш да си го видиш кецот или да те тагнам.
http://www.biserko.mk/top-10-biseri-na-ava-karabatich/ оваа треба да ја запишат во гинисовата книга за најголема глупача