Прееска, и викам на мајка ми: - Од каде доаѓа гласов? - Незнам. - Изгледа он гледа на јутуб. - Не го тупи? Да не го тупам?
Сестра: Докторе докторе, надвор има пациент некоја машина му ги отсекла двете нозе. Докторoт: Кажи му нека влезе.
Математика На час учиш: 2+2=4 За домашна имаш:2+2-3=1 На тест: Летаат две овци, едната розова, другата десно. Колку кошта килограм асвалт, ако кравата има 7 години?
Си прават муабет Црногорец и Македонец: - Danas sam radio! - рекол црногорецот -Ај не ме заебавај, кај ти е антената ?!
Што најмногу сакаш да јадеш? Најмногу сакам да не јадам. А кога морам кажувам дека не сум гладен, дека ме боли срце, уво и дека имам крајници во стомакот. Што сонуваш? Сонувам разни соништа во боја. Еднаш сонував дека сум голема и дебела. После се разбудив и добив ќотек. Мама рече: ова не е постелата на дедо во која можеш да мочкаш кога сакаш. Не е убаво да се сонува. Тоа го прават само тие што одат во многу одделенија и носат кравата, а после одат кај тато и бараат пари. Што е карактер? Тоа е спорт. Брат ми е карактерист. Тоа го видов во зоолошка. Има рогови, ама нема опашка. Што е дрога? Дедо ми се дрогира. Тој е дијаболичар и секој ден си зема дрога од шприц. Што е аеробик? Тоа е сточен аеродром. Кога трчаш со музика а не си балерина. За да добиеш аеробик мора да си многу дебел. Во тоа веруваат само грдите тетки. Што е национален интерес? Тоа е нешто што постојано се издава. Нашите соседи го имаат, а ние го имавме ама им го дадовме на нив. Што е комунизам? Тоа е пуст остров за непливачи. Тоа е само за возрасни. Децата од тоа ги боли стомак. Тоа го имаше дедо ми кога беше луд и млад. Јас немам комунизам зашто редовно пијам млеко. Што е доктор на науки? Тоа е доктор што ја лечи науката. Тоа е оној што не носи бел мантил туку одело, па е смешен. Тој не ти вика да отвориш уста и да кажеш „аааа“, само тој зборува. Тоа е некој што се маскира, па не знаеш дека е доктор. Што е култура? Тоа се сади на село, па после се продава во град. Тоа се добива дома и се носи каде и да одиш. Што е геноцид? Тоа се оние филмови што ги даваат после полноќ. Тоа е нешто што го наследуваме од мама и тато. Геноцидот е нешто за што постојано се зборува, а е во врска со некој град од сребро.
Дечко и се јавува на девојката и и вика: -Дојди кај мене дома, нема никој! Оди девојката кај него дома, звони на звончето... и стварно немало никој. хахаххаха