Има две причини поради кои Грците не ја сакаат песната „Македонско девојче“:... прво, не сакаат „македонско“.... второ, не сакаат девојки.
Либето ме насмеа Јас: Лелеле ама ми е досадно. Тој : И мене. Јас: ами што правиме вака со досадава. И однедуш фикс-идеја Тој : Ај да си се земиме !!!!!!!!!!! После ова ми требаше половина час да се соземам од смеење
Како знаеш дека си Kумановац: -За роѓендан ти тегљив уши и викав "голем да пораснеш" -Недељу дна после Нову годину за ручак едеш сарму и мајонез салату -Кд плачеш татко ти ти вика "немој да цмиздриш" -Свака свадба почнуе сс песму "Ти донесов млада невеста" или " Данас мајко жениш свога сина" -Мајка ти од малечак кд си бија учи те дека "ќе те утепа промаја" -Имаш бар еднога роѓака сс кога сте скара ни и не зборите -Имаш закачен календар сс слике на светци -Мислиш дека све некој ти прави заверу -Баба ти никад не прифаќа факт дека не си гладан -Кд запознаеш некога странца, научиш га прво да пцуе на Кумановски -Л’жале су те дека ќе ти порасне опаш ако пиеш кафе -Кд се испрљаш како мал, мајка ти ти каже обавезно : "стоко една" -За роѓендан си увек уз поклон добиваја и чоколаду -Стварале су ти трауме како мал сс Бабарогу -Кд спиеш напладне, мора да покриеш кичму
разговараат две жени Што си толку радосна Персо? Абе денес е ден на дрвото. Па што ако е! Е како па што, па мој Мите вечер ќе го НАДРВИ!