Што ве прави среќни?

Дискусија во 'Психологија' започната од biggirlsdontcry, 22 април 2012.

1. ClaudiaLeBoursier

ClaudiaLeBoursier Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    22
    Ситните нешта ме прават среќна. Големите можеби нема ни да ги забележам. Среќна ме прави комплимент од срце, смеењето со другарките и нивните „бисери на мудроста“, фамилијарниот ручек во недела, приказните на дедо ми за старите времиња, добра книга, некои ситни изненадувања од дечко ми... и уште многу други работи кои би ги набројувала цееелл ден :)

2. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    4.036
    Среќна сум кога се помагам на некого кој е во невоља и кој знае да го почитува тоа. Исто така секој ден среќна ме прави моето куче и грижата оклоу него. Кога цело семејство сме собрани и атмосферата е топ е тогаш сум нај нај нај нај среќната личност на светот, колку и да имам проблеми заборавам и се опуштам во одлична домашна атмосфера. Па понекогаш и љубовта ме прави среќна. :D

3. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    И јас ќе се сложам со повеќето.. среќата е во малите нешта. Изненаден повик од некој со кој одамна се немам видено, постојано дружење и глупирање со друштвото, насмевка од непозната личност, искрена прегратка, седејќи во автобус и гледајќи преку прозороецот и размислувајќи за животот, кога ќе си најдам пари во некој џеб од фармерки, кога времето е сончево, кога го гледам зајдувањето на сонцето, кога од толку смеење не можам да земам здив, бројките на вагата во почесто време, добар чај, добра книга :)
    Кога ќе подразмислам, животот е толку убав! :D

На friendy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Torte19

Torte19 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    86
    Најсреќна сум кога сум со дечко ми,среќна сум кога јадам нешто убаво,кога ќе си купам некое парче облека или обвки...среќна сум кога дечко ми ќе ме соблече :P ... среќна сум кога е некој среќен,кога сум напра вила некој да е среќен...:):)

5. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Сирн нешта ме прават среќна , но најсреќна ум кога сум во прегратките на дечко ми

6. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Тој ме прави најсреќна во изминативе неколку месеци, и несакам никогаш да заврше среќата...среќна ме прави прегратката од сестра ми, среќна ме прави утринското кафе, среќна ме прави насмевката на мајка ми и татко ми, среќна ме прави сонцето
    Малите работи ме прават среќна :)

7. oneday

oneday Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    456
    Петка по некој ненормален предмет ,кога сонцето блеска,птиците пеат,кога ќе губиме час :D :rofl: и така ............ :hai: :*

8. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    11.284
    Можеби е клише или веке некаде прочитено и кажано ,но навистина мене малите нешта ме прават најсреќна дефинитивно.Некој би рекол дај ова блефира или дека не сум амбизиозна,ама вопшто не ми е важно и да го мислат .Знам што ме прави среќна,јас сум едноставна и горда поради истото.

9. Skromna

Skromna Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    118
    , ;) ,,,ситни и мали нешта во прав час и право време. ;) .
    ..... :) два збора како ТЕ САКАМ;МИ НЕДОСТИГАШ,повик на тел,порака,,убава песна,музика,една црвена роза..
    . :tmi: ..секојдневно,сонцето ме прави среќна,птиците,некоја добра вест.....нова маичка па макар и да е од 150 ден,ама да ми стои...одсекогаш сум ни со многу ни со малку пари,онаа златна средина,така да сум баш скромна околу моите потреби и желби за среќа...едноставно го уживам животот со мали нешта ... :hai: ..

10. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    144
    Hајсреќна на овој свет ме прави мојата 5-годишна братучедка. Бидејќи таа е мојата душа, мојата радост, моето CE :)

11. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    среќна сум кога ќе си изнакупам прстени :)

12. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    Ништо не ме прави посреќна од малиот свет кој си го создавам седната во ќошот со некоја добра книга. Кон тоа целам во животот и тоа како што ме исполнува ништо друго. ;)

13. jasBia

jasBia Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    342
    Мојата едногодишна внукичка што сеуште не сум ја зела во раце да ја смачкам од гушкање, и што мисли дека тетка и се крие во компјутерот и се вика Skype.. :inlove:

На EmGreen му/ѝ се допаѓа ова.
  14. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Една добра тура шопинг :)

15. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Некои мали ситници но доволно за да ти го исполнат денот и срцето ..

16. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    Си ја вратив насмевката, моменталниот живот ме прави среќна...ме прави среќна помислата дека и утре ќе ми биде убав ден..и секој ден така...

17. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Eden luksuzen soping bi me napravila mn srekna ke bide i toa za nekoj den :P

18. naughtygirl

naughtygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    100
    Да знам дека секогаш има некој до мене :)

19. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.417
    Семејството, пријатели, добра храна, музика, кучиња, мали деца, спиење, филмови итн итн... :)

20. KittyCat84

KittyCat84 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    16
    Среќна ме прават најблиските којшто се околу мене и кога ја чувсвувам нивната љубов :inlove: :inlove: ,среќна ме прави погледот на зеленило на бистри реки на убави пејсажи,кога со голем труд ке ја постигнам целта 8) ,и секако кога одам на шопинг :$ :$