Најчесто се ситници пример ме прави среќна кога ке си купам парче облека, кога во некој џеб ке најдам заборавени 100 денара, накит, храна богата со зачини, кафе на тараса кога ке завршам со работа и многу работи
Лајкој сите ги прават среќни.... Има луѓе шо не си го кажуваат вистинското мислење и пишуваат обратно само за лајкој....
Мaлите нештa, нaјвеќе кoгa луѓетo ќе вoзврaтaт сo истa oдгoвoрнoст, грижa и внимaние кoе јaс oд срце сум им гo дaл. Ретки се нo вредaт мнoгу.
Ова се класифицира во тешки прашања кај мене, и комплицирани за одговарање. Не знам што ме прави среќна, бидејќи ретки се моментите во кои целосно уживам и сум опуштена за да можам да почуствувам радост за билошто. Не сум од тие личности што ситници ги прават среќни. Не ме прават среќна личности и предмети, само задоволна одреден период. Можеби дејствиа и резултати, кога се успешни и/или посакувани, но не со сигурност, и не секогаш. Најголем предизвик во живот ми е да научам да се радувам со/за малку. Не знам дали ќе одговорам на иститот соодветно- ever.
Srekna me pravat ocinjata na decata koga ke me poglednat nasabajle... Srekna me pravat racinjata koi bez guska ne zaspivaat. Srekna me pravat backite i dovikuvanjeto deka mora da gi pokrijam i togas dobivam "te sakam mamo"... Srekna me pravi mm koga ke napravi nesto za sto mislam deka nikogas nema da mu tekne... I taka vo glavnooo rakce se povrzuva so custva i semejstvo...neizbezno e