Mi nedostasuvaat plus 4-5 saati spienje. Znaci da si legnam vo 10.30 i da se razbudam utredenta vo 07:15 za na rabota. Sega legni vo 12-01 h,stani nekolku pati vo nocta,i bidi sveza naredniot den. Tesko tempo,ama se tera.
Уфффф ми фали да искочам и да не давам „рапорти“... Ми фали воопшто да искочам и да се „заборавам“, да завршам во Балет, да пијам-да се опијанам (ми се дашавало 2 пати годишно, ама сега ниту еднаш не ми се дешава), ми недостига фантазирањето „кој е тој што ќе се омажам за него, каде е, што прави“ Ми недостига после работа да седнам на кафе. Се ми недостига од животот претходно. Ми недостига слободно време.
И јас и мм сме личности што нон стоп излегувале и пред бракот и сега. Сега ми недостига тоа излегување , шетање бидејќи нашата бебушка е мала и немаме многу време но ке се врати тоа во нормала за кратко време. И да ке заборавев спиењето до доцна кое е веке минато
Ми фали спиење, слобода-да не мора да се објаснувам кај сум, слободно време за лицкање нокти, трепки, коса, се останато. Неограничен шопинг, без да објаснувам зашто била блузава толку скапа, или зашто ми требале 2 ташни или исти чевли ко прошлиот пат шо сум купила.
Од животот пред бракот скоро па и ништо да не ми фали ,ама од животот пред да дојде новиот член на семејството т.е. син ми.Ми фали и тоа многу. Ми фали време за себе,да си го посветам само на мене и никого друг без да размислувам за ништо. Ми фали СОН откако ми е родено детето сум хронично ненаспана.Станува ноќе по 5-6 пати,плус насабајле денот ни почнува во 6 - 6:30 ..... Ми фалат добри 30 мин да се опуштам в када,а не да се тушрам за 5 мин,и тоа мора да има некој да го варди д појдам да се истуширам иначе е хорор филм. Се надевам на подобро утре,на помирен ден. Со тек на време се ќе биде,све се тоа фази и периоди што мора да се поминат во одреден период од животот. *
apsolutno nisto niti mi fali niti nedostasuva, se e poubavo vo brak vistinskiot problem so tie sto kazuvaat deka poubavo im bilo koga bile sami i trosele pola plata na soping ili setkale ili ne se zamarale za nisto e toa sto pred brakot bile mamini i tatini mazi, i ne bile dovolno sozreani za brak.
Често излегување со другарките , средношколските глупости , да излезам без да се грижам дали син ми ке заплаче па ке бидам итно повикана дома , честото возење со моторот на мм , многуте пијанки у школскиот двор , безвезно муабетење со мм со часови по телефон толку да батериите на тел ни цркнат ...
Maz mi spie vo dnevna na kauc, a jas i bebka na spalna sami. Nemam namera cela nokj da slusam hrcenje i da me budi deteto plus. Jas mislam toa e resenie, iako mn ne se soglasuvaat koga ke im kazam vikaat stooo? Kako da ne spieme vo ist krevet so sorugot? Pa toa e nezamislivooo E za mene e mn podobro taka nz za dr
Iskreno ama bas nisto ne mi fali,sakaniot do mene i pobogata so ljubov od dve decinja Nema nesto poubAvo
See ama baaas se mi fali Uzasno mnogu sakam da se vratam na stariot zivot spienje, izleguvanje, i najmmogu od se mirna vo srcevo. Barem znam tamu ziveev so luge sto me sakaat normalno moe semejstvo e. A ovde zarem svekrvata ke me saka hmm samo gleda da mi nasteti, a po nejze i sinot pff i rezultat:zivot so nervozi. Taka barem doma raat mi bese dusava
Милиoн пaти ми е пoубaвo сегa , бидејќи си гo имaм нaјпрекрaсниoт чoвек дo мене , две живи и здрaви дечињa , љубoв и слoгa вo куќaтa кaј штo си живееме и штo пoвеќе би пoсaкувaлa Се сaмo пo себе ќе си дoјде , никoгaш ништo не е идеaлнo нo , не е нерешливo. Имaв убaвo деттствo нo и стреснo , пoрaснaв сo стресoви и пoнекoгaш трaуми кoи и ден денес ми се пoјaвувaaт пред oчи , зaтoa не ми фaли ништo oд пoрaнo oсвен игрaњетo лaстик сo другaрките oд зaбaвиште