Што ви недостасува од животот пред бракот?

Discussion in 'Брак' started by Snow-Queen, Sep 10, 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Само сон. Толку.

SanelaS, gjoker4e, bella24 and 2 others like this.
  2. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Сте збореле ли пак да ја шетате Македонија со маж ти? Или после бракот ова ви е неизводливо?

Milobebence, molikaMk and Naturel like this.
  3. Naturel

Naturel Истакнат член

Шетавме и во брак и тоа многу. Но сега почнавме со изградба на куќа па тоа ни е приотитет

4. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Хмм.. ми фалат работите кои не ми ги одзема бракот, туку годините, а тоа се детството со мама и тато и раната младост баш тие дружби, неозбилност, глупирање, а најмногу ми фалат драги луѓе кои повеќе не се меѓу нас и се би дала да можам да се вратам назад на по еден ден со секој од нив и само да ги гушнам.

5. Marmarin

Marmarin Популарен член

Ми фали слободата шо ја имав дома, на пример сабајле да си лежам во дневна по пижами со кафе или чај пред тв.
    И неделите кога сите бевме дома, а мајка ми обавезно имаше доручек спремено. :pizza:

Anie93, katalina, Cold.E and 5 others like this.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Младоста, здравјето, што почина татко ми...

Ама пак не е тоа поврзано со бракот. Така да слободно можам да речам, дека ништо со стапувањето во брак не ми се ускратило, па да ми фали.

7. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

И мене ништо не ми фали...сеа можеби и по раат ми е глава од комшите кај моите :)

WildMk likes this.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Видиш.. на тоа не ми текна.
    И мене ми е по раат без комшиките на мама :D

crazylady and Sandrin4 like this.
  9. st2007

st2007 Истакнат член

Ми фали само сон и одмор. Убаво беше кога друг ќе направи јадење, ќе измие садови, ќе испере, а јас само ако сакам ќе помогнам. Сега сето тоа ми е оставено на мене.

crazylady and riba79 like this.
  10. EDNAEMAJKA

EDNAEMAJKA Истакнат член

животот дружењето шетањето слободното време сопственоста на својот живот и своите пари сопственото донесување одлуки и исполнување на сопствените желби
    сега само обврски проблеми работа
    и ден денес сум разочарана што не уживав тогаш само на љубов мислев ц ц ц

riba79 likes this.
  11. anggell

anggell Форумски идол

Старата дома, мојата соба, чувството кога од работа или било каде се враќав дома. Слободата и слободното време само за себе, е сега за мене слободно време прцц немаа, а ја сум човек што ужива во самотија и мир. Сега со син ми, најубаво ми е, само што ми фали малку време за себе, ама ај скоро 30 години имав време за себе :rofl:

Anie93 likes this.
  12. *Bridget Jones*

*Bridget Jones* Истакнат член

Слободното време кое си го организирав како сакам јас :sun:

elimkd and minne992 like this.
  13. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

умот. како и да е, сега си дојдов од оФците, се е ок

Herrera and crazylady like this.
  14. hellocity

hellocity Популарен член

Ако ви недостига нешто направете го и тоа сеа бракот не ви е лимит у живото. Отспијте се и за мажи и за жени зборам отидете на најомилената дестинација, кафетидувајте се со другарките секој ден итн..

spacegirl92, Biljarkata and crazylady like this.
  15. Sungold

Sungold Истакнат член

2год сме во брак мо сепак се ми недостига.Се се смени во брака ми недостига вниманието нежнољубовта од негова страна.

16. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Ми фали возбудата и исчекувањето да се видиме со сопругот кога ми беше дечко. Сеа секој ден се гледаме и нема нешто возбуда, се знае кога се враќа од работа и во колку часот што имаме планирано. :D:D:D:D не е лошо, не се жалам, бар знам кај е и до кога, може да се испланира се. Ама порано не се гледавме секој ден и беше поинтересно кога ќе се видиме.
    Друго ми фали сон, слободно време и мојата соба од детството. Кога одам кај моите обавезно си седнувам на мојот кревет и си се потсетувам колку ми било безгрижно и прекрасно таму. Ми недостига сестра ми и нашите долги муабети кои сега се сведени само на кратки телефонски повици и брзински кафиња.

17. Malesia

Malesia Популарен член

Повеќе шопинг време за мене

18. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Целосно исто се осеќам и знам како мислиш.
    Ми недостасуваат тие моменти на самотија со маж ми, на вечерите со пиво и пица, вечери во ресторан и одбележување годишнини.
    Моментите кога се чекавме на наше место за да продолжиме во чаршија и да си седнеме во паб. Или кога планиравме летно одморче за август/септември.
    Кога за викенд спиевме заедно, тие денови ми беа празник.
    И сѐ одново би премотала, од денот на запознавањето.
    Јас сум носталгичар - тој е повеќе кон напред свртен, попозитивен, и почесто се присеќавам на минати случки, убаво ми е, ми го топлат срцево. Се плашам да не ги заборавам, зашто ако јас заборавам исто како да не биле. А многу имаме за памтење, убаво си врвевме.
    И понекогаш си ги спомнуваме заедно и ќе си речеме "е добро, ама што е поентата, цел живот не можевме така да одиме" :lol: (колку да се утешиме).

Многу е убаво човек да искуси салам врска и да потрае. Тогаш сонуваш за брак со тој човек, полна фантазии за иднината, ама кога еден ден ќе се исполни сето тоа (фала на Бога што се исполна), потоа се менуваат приоритети, функционирање, мисли и планови.

Затоа сега сакаме да си обновиме пак така, секако со дете е поинаку, ама понекогаш се трудиме да си дозволиме нешто кое тогаш нѝ било секојдневие.

19. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Ништо.

Peekaboo likes this.
  20. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Ми недостига само тоа што имав повеќе слободно време што можев да го посветам на сликање и цртање. А за тоа треба да одвоиш повеќе саати и најчесто не е нешто што можеш да го направиш за пола саат-саат.

Сега слободното време оди за други активности и за креативност не ми останува време или не ми останува доволно време.
    Некогаш почнувам нешто и не можам да го довршам или го довршувам после дооолга пауза.

Конечно, не може ни да планираш многу многу однапред. Едноставно не функционира така.
    Неможе да се натераш во одредено време да работиш ако немаш инспирација, а не секогаш кога добивам креативен наплив можам да си дозволам баш во тој момент да го изрализирам.