Se mi fali,vreme za mene, za prijatelite nekako se osekam zaguseno.ziveam sama so deteto,mazot mi e sofer i ne si ide so meseci.presrekna sum koga kje dojde nekoj na gosti da ispieme kafe i napravime muabet.zivotot mi e monotomen se nadevam deka koga ke podporasnat decata ke se smeni nesto.iskreno ne e loso i vaka ama na momenti se osekam epten osameno...
Бракот со деца е крадец на нашите соништа, во буквална смисла на зборот...ама пак и љубовта е мултиплицирана...од спиење нема спомени
Бракот ми е добар, не ми фали ништо, со мало дете има разлика само во времето што си го посветувавме. Времето пред да имаме дете и патувавме повеќе од сега ми фали малку. Секое време со свои предности и недостатоци.
Вака на празници ми фали тоа што во мојот дом си имавме одредени традиции за секој поголем празник ( Бадник, Божиќ, Велигден и сл),во семејството на сопругот не почитуваат ништо. Празниците се слават само колку ради ред кај нив, без никакво значење. Се надевам сега со бебе односно од следните месеци ќе можеме да се направиме наши традиции кои ќе си ги следиме. Ова е мал дел меѓу другото.
Nisto ne mi nedostasuva od zivotot pred brak se omaziv na 36 i dovolno ziveev kako sto sakam sega ima ubavina i koga so vo brak i so dete .
Скоро ништо не ми недостасува, доволно излегував по клубови, уште пред да се омажам ми здосади тоа, повеќе сум за кафе или во некое ресторанче на помирно место, повеќе сакам мирни места (од секогаш сум сакала). И сега излегувам со пријателки, мм не ми забранува, во клубови не ни сакам, одиме ама многу ретко, и мм некогаш кога ќе ми каже ајде да одиме во некој клуб едноставно не сакам, се во свое време, повеќе одиме на викенд негде на планинско место отколку по клубови. Единствено е што мислам што за ручек, ама среќа и јас и мм исто јадеме, па не ми е голем проблем, обожавам да готвам, да испробувам нови рецепти, или порачуваме некогаш или седнуваме негде.И за викенди или кога сум дома ми недостасуваше утринското кафе да го испијам во пижами и сама без некој да ми мрчи уште сабајле, тоа додека бевме во заедница, сега си пијам во пижами и ако сакам кога сум слободна по цел ден си седам во пижами поготово кога врне. Многу работи ми недостасуваа додека бевме во заедница, ми недостасуваше мир, а не станувам куп комшики и многу се замарав за неважни работи, ама научив дека игнор му е мајката . Ми недостасуваше сама да си седам во двор, без некоја постара комшика да ме види и да ми се тупне, навикната бев од кај моите секој да се најави пред да дојде, и тоа го практикуваме со пријателките, без да се најавиме не одиме, сега седиме кај моите и ништо не ми недостасува, ако мајка ми ме изнервира ќе се поткараме ама за нешто ситно, што не важи тоа и за свекрва, одма ќе се налути. Така да откако не ги гледам многу ми е мирна главата, знаат да напнат кога одиме некогаш ама не им се замарам како порано. Извинете за долгиот пост.
Дополнително сега почна да ми фали време за себе, слобода на говор, ми фали секое делче од себе кое го изгубив трудејќи се да надополнам други работи. Ми фали жарот кој го имав. Не бев свесна за ова, додека не седнав на кафе со стара пријателка, не ме препознаваше. Сум ја изгубила борбеноста, силата.
Ako je žena sretna, za sve ima elana. Ako nije, nema ni za šta. U nju se uvuče bezvoljnost. Sretna žena- sretna porodica. Dobar muž- sretna žena. Vrlo jednostavno - a tako komplikovano…
Спонтаноста, да се оди некаде без планирање со денови, па макар и на едно кафе Брат ми... не дека сега не го гледам, секој ден се гледаме, ама се е сведено на ручек, работа, на брзање итн. Ми фали ноќе да гледаме филмови/серии, да идеме в кино, да излегуваме... А да, и да излезам кај и да е само со новчаник и клуч, така сама со себе, почесто отколку што можам моментално
ништо пред брак, но сега како иди бебево осеќам дека ќе фали времето сами и без дете , пошто сме сами в странство нема кој да го чува ама не жалам
Ми фали време за гледање во една точка во тишина. Ми фали семејство и пријателките (многу далеку сум мажена) Ми фали флертот Излегувањата на пијанки
Ми фали семејството. Ми фали школото. Ми фали долгото спиење. Ми фали да се шетам по дома по пижами. Ми фали тоа што едноставно немав никакво гајле.