Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да му купам/направам на дечко ми за Св. Валентин?

Дискусија во 'Врски' започната од MadeinHeaven, 19 јануари 2010.

1. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    А да му порачам ја една пица у форма на срце ..ако ништо друго ќе си се наручкам мх мх уште сеа ми се пријаде...а да го славам ја св.Валентајн порано ?!

2. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    1.594
    На ivancekitty му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Roxana

Roxana Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    71
    Сигурно ќе биде нешто мало, симпатично и не скапо :) Во духот на празникот :inlove: Сигурно е дека нема да биде рамка за слика или плишани играчки, поглуп поклон за машко од тоа, нема! :!:
    Може ке одиме и на вечера со црвено вино, да го прославиме и Трифун воедно :D

На EMoonlight и Irrepleceable им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Нас секој ден ни е Валентин, не ни треба специјален празник за да си кажеме колку се сакаме.
    Никогаш не сме си купувале мечиња и пораки во шише и такви стварчичи, ни јас ги сакам , а богами он па ич. Двајцата сме над 20, а он се поблиску до 30-стата, па ја ќе му купувам мечиња што свират :rofl:

Секогаш барем еднаш во неделата се трудиме да излеземе на опуштена вечера, не мора да е викенд, доволно е да сме слободни и двајцата, а за подароците сме доста практични, и јас, а и тој на мене си подаруваме работи кои ќе ни бидат корисни и ќе ги употребуваме.

Затоа девојки не се потресувајте многу за "празникот" , ако некој ве сака и почитува нема да го чека Валентинчо за да ви го докаже тоа. :)

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Јас на дечко ми ќе му го пратам ова на маил за да знае дека и покрај тоа што има многу поубави од мене, треба да ме сака само мене :rofl: :rofl: :rofl:

http://www.urbancult.mk/stil/shik/item/ ... vljubenite

6. Macence1234

Macence1234 Нов член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    15
    Девојки ми треба ваша помош..Сакам на дечко ми да му направам изненадување за Валентин али моментално сум надвор од Македонија, ми треба ваше мислење што да направам? :)

7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.199
    Macence1234 можеш некои слики како што ги прават манекенкиве за валентајн, можеш и да држиш некои пораки и сл и да ги направиш во movie maker како филмче и да си се вртат. :)

8. Macence1234

Macence1234 Нов член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    15
    Elence тоа веќе го имам направено :( би сакала да ми помогне сестра му.. бидејќи таа работи во слаткара и професионалец е во правење слатки што мислите.. :) ?

9. curious-doll

curious-doll Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    804
    Јас на дечко ми планирам едно вино, Т`га за југ, он си го пие тоа, милка бонбоните во срце што се, и Love box :$ :lol: Нешто поголемо ќе оставам за роденден да му земам, сега ова и Валентин и Трифун се во едно :) а виното ми е така симболично и мислам добар поклон е за празникот.

10. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    нека направи некоја предобра торта во облик на срце ,колку поголема толку поише ќе се изненади...На Горната страна нека пише Те сакам името...Од страна мозе срцинја или ако е возможно да напише некоја љубовна порака..Тортата може и да биде целата со црвен фондон а буквите црни или некоја друга боја..

11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.977
    Допаѓања:
    133.544
    Бидејќи не сум католик, за христијанскиот празник на љубовта правам нешто интересно за дечко ми, но некоја ситница. СМС; или вечера, или нешто ситно кое му требало одамна да му го купам. Кога се купува без повод, малце ми е наметнато и без врска.
    Сепак, бидејќи кај вас католиците ова е празник во кој мора да се купи нешто љубовно, би ви предложила да направите нешто романтично ; Купете балони со хелиум, црвени со бело, 10тина, и закачете му ги под прозорец, за кога ќе се разбуди, да ги види кога ќе се рабуди. Испишете ги со пораки со маркер, со зборови кои вам ви значат. Повеќе од 200 денари нема да потрошите.

На Dadusicka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Сигурно нешто скромно во форма на срценце нешто слатко,со дечкоми постојано во текот на целата година секогаш си подаруваме по нешто за носење парфем во зависност од тоа кој колку можи без никаков повод така да празникот ништо не ми е посебно за подарување на нешто спектакуларно ;)

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Ништо немора да му купите! Коа ќе ве види вас повише ќе се израдува отколку на некое мече или незнам што.

14. Macence1234

Macence1234 Нов член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    15
    Секој има различен вкус ;)

15. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Не разбирам зошто вие жените толку се опседнувате со тие работи. Значи може да се кладам дека машките ќе излезат на 13 фебруари и првото нешто што го видат ќе ви го купат и крај.

Па нема врска ова со тие поколни. Башка на родендени, годишнини и тие битни датуми па и на Св.Валентин? Само џабе фрлање пари.

Што демек со поклон ќе му покажеш колку го сакаш? Нее, тоа секој ден му го покажуваш, јасно му е.

Јас да би имала дечко :wasntme: би купила една голема милка и едно вино и ајде кај него. Па поголема романса од тоа има ли?

Со поклони не се покажува љубовта, едноставно напишете му една порака и покажете му колку ви значи. А доколку толку сакате да му купите нешто тогаш гледајте да е нешто што му е омилена работа. Пример ако навива за Реал купете му таков дрес, или купете му некоја торта и црвено вино. Нешто мало а значајно. Бидејќи поклонот што и да е ќе му стои во некое ќоше, а вака поубаво. :angel:

Дополнувам: И јас едвај чекам да дојде денот на вљубените па да си купам чоколадо.

16. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121

Врти-сучи пак ќе му купиш нешто и ти и сите кои размислуваат вака како тебе.Да со поклон не се изразува љубов,но е има потрба да направиш нешто во кое ќе внесеш многу труд и љубов и ќе му го подариш со големо срце и тој ќе ти подари бескрајна насмевка и бакнеж...јас не препорачуам мечиња и такви ствари доколку е над 20 зашто малце глупичко..нешто што го сака и плус порака е екстра или пак нешпто во облик на срце као торта,колачи,срце полно со љубовни пораки..нешто што одново и одново ќе го потсеќа на вас а не мече кое само ќе фаќа прашина..А што машките прат и купуваат за 14 фебруари па све зависи под машкото.Ако те сака сигурно ќе му текне некоја оригнална идеја како ќе го помитете денот,а доколку ви даде до знаење дека му е гајле за свВалентај јас би се распрашала малце колку и ме сака :!: Така да разбирстете си ја фантазијата..создадете монет кој ќе го памтите засекогаш :inlove:

17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.919
    Допаѓања:
    89.698
    Со подарокот не се докажува колку си заљубена и тоа не е никаков доказ за голема љубов.
    Подарокот за таквите денови е еден вид на внимание пред се сите имаме разни карактери ти сигурно сеуште не си сретнаша машко кое што добро внимава на овие ситници да ретки се но сепак постојат и такви , има и многу што не се замарат но пак ќе кажам тоа е само до карактерот.
    И јас не сум за нешто којзнае што туку едноставно да се одбележи денот,да се насмееме,да се чуствуваме убаво ,тоа е се ... да си ја одржуваме љубовта а ако велиме оваа не е потребно тоа не е пторебно се е за џабе фрлајне пари подобро и да не навлегуваме во врска :D
    Обично такви коментари читам од оние кои што не се заљубени т.е оние кои немаат дечко за вакви денови.Да Валентајн може да ти биде секој ден но веќе кога е еднаш во годината да му посветиме малку внимание :)
    Не сакам да се навредиш со оваа или да мислиш дека сум против твоето мислење ,напротив го ценам и само дадов реплика,неможев а да не пишам јас што мислам :D

На Irrepleceable и leighton23 им се допаѓа ова.
  18. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Се сложувам со Вики подарокот на овој празник е еден вид внимание, никој не ни брани љубовта да си ја докажуваме и покажуваме секој ден, но слатко е кога и на овој ден ќе направиме нешто еден за друг.
    Според мене не мора да е нешто скапо и големо, доволно да е мало, одберено со љубов и подарено од срце. Јас па воопшто не сакам да преземам идеи од некој друг, на дечко ми повеќе му значи било што смислено од мене, отколку идеи видени од интернет што секоја втора ги практикува или нешто кажано од другарка.

На Irrepleceable, Macence1234 и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  19. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    ^ Па и јас напишав, може нешто мало. Ама имам видено некои кои трошат и цело богатство за подарок. Мало нешто да е ама значајно и од внимание подарено. :)

20. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    и јас планирам една милка да купиме може двајцата по пола од големата 300 грамска и да си седнеме да си ја каснеме :)