Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да му купам/направам на дечко ми за Св. Валентин?

Дискусија во 'Врски' започната од MadeinHeaven, 19 јануари 2010.

1. Ilovemydog

Ilovemydog Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    премногу убави свекички има во рамстор и не се скапи можете да направите многу нешта со нив верујте дека многу ке ви се допаднат преубави се

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mint

Mint Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    Девојки каде можам да најдам убави пижамки ? ми се виде како убава идеа за валентин :D

3. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Затоа што ти си моето се. Ете така ми дојде :) кратко, едноставно и јасно.

4. Dea8

Dea8 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    78
    Па рецептот сама си го измислив, така како ми идеше на рака :D ама ќе ти кажам од прилика:
    Прво за внатрешноста на колачот купив од оној готовиот пандишпан, значи само кори, потрошив едно пакување од Винчини оние правоаголните(не се многу големи), ги изронив со рака во еден сад. Сварив какао со парчиња чоколадо внатре (мислам дека колку еден филџан за кафе ми беше потребно) и со какакото го прелив пандишпанот, постепено, не целото одеднаш, и го месам со рака како тесто. Треба да се добие хомогена смеса како тесто да биде исто.Кога ке биде доволно цврсто за да можеш да го обликуваш а да не се распадне - значи доста е со какаото. И после внатре мушнав и неколку вишни од компот, некако пусто ми беше само тесто,:D И потоа го правиш во форма на срце, го обликуваш со раце... си гледав од слика од интернет. Е после за одозгора ми требаше марципан, или фондан, тогаш не можев да најдам никаде готов, сега мислам дека видов има во КАМ. Ама премногу време ке ми одземеше ако го правам сама- најдов рецепти на интернет, па купив од КАМ едни бомбици од марципан имаше. 2 пакувања. Бомбиците ги ставив сите во еден сад и ги измесив во едно и ставив црвена боја-во прав, и така направив црвен марципан. Потоа го со сукалка ке го расукаш до дебелина околу пола сантим и со тоа го омотуваш срцето што го направи со претходната смеса. И понатаму се е работа со раце колку ке успееш да го обликуваш како човечко срце. И на крај во ѓезве ставив сок од вишна колку пола чаша и ставив малце (1 кафена лажичка мислам:) ) густин, тоа се загрева и го мешаш додека маалце не се згустне-колку како крв да изгледа, и со тоа го прелеваш срцето... Толку! Мислам дека потрошив околу 2-3 часа, обликувањето ми одзема многу време и Нерви :worried:
    Ако поробаш да го правиш, ај со срека, па кажи дали испаднало се како што треба :D

На anonymous16 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. So-Seductive

So-Seductive Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    12
    Да не знаете колку пари земаат во цвеќарите за пакување на подарокот (во случајов aftershave)со украсна хартија и панделка ? :D

6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    33.665
    Ајде девојки,не е важен толку поклонот.
    Да си помините утре најубаво со партнерот,многу љубов и среќа да ве следи го крајот на животот.Помалку караници,повеќе секс. :P :*

7. bebuvce555

bebuvce555 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2

Od site mesta sto gi prosetav najubavi imas vo struzanka. Kako trenerki se nebesno sino so mastilo sino.
    Takva kombinacija imas i na zeleno.
    Malce se poskapi ama vrven kvalitet.
    cena: 900 den

8. bebuvce555

bebuvce555 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2

На Audrey16 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bebuvce555

bebuvce555 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Јас затоа што немам некоја посебна идеја за овој Valentine решив да купам купон од за grouper тандем масажа за двајца и купонот да го ставам во кутија од срце со картичка со убава порака и неколку мали чоколадни срца. Поклонот ке му го однесам на работа и портирот ке му до даде...
    Што мислите ?

10. marija1907

marija1907 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    2.857
    ќе му купам елек :D ми ја пукна главата со тој елек а решив да го му купам. барем знам дека ќе го изнаноси :D и еден парфем и милка :D (знам дека реков дека ништо нема да му купам ама ете.... се предомислив :rofl: )

11. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    6.710
    Цел град го прошетав. Ништо не ми се допадна, незнам што вкус има, 1 месец сме заедно, најверојатно ништо нема да му купам... :)

12. disaster

disaster Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    Девојки ве молам помогнете ми што да му купам на дечко ми за Валентајн... 8 месеци сме заедно и дали мислите дека би било во ред да му купам паричник и една чаша... или нешто друго ?

13. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Зависи од големината на поколнот.
    Мене ми имаат земано од 30 до 100 денари,ама минимални нешта.За нешто поголемо сигурно е поскапо :)

14. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    1.102
    што мислите дали е добар подарокот
    му купив на дечко ми рамка со заедничка слика која најмногу му се допаѓа него, ама несакам само тоа да биде
    дајте предлог дали е добро да купам некојо чоколадо во форма на срце
    каде можам да најдам такви нешта
    :)

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.737
    Допаѓања:
    145.159
    Провери во големите маркети, секако ќе најдеш нешто.
    Па можеш да му земеш Милка во форма на срце, а сега гледам имат за празникот и со некои нови пакувања за "празникот".

Јас пак ќе кажам празникот не го почитуваме, а петок ние секако резервиран за вечера, па ќе ни се поклопи, ако не утре, во сабота ќе си надохнадиме.
    Еден ден во викендот/неделата секако излегуваме на вечера, не ни треба Валентинчо, па ни за подароци.
    Се радувам повеќе кога без повод ќе ме изненади со нешто , отколку да го чекам 14ти Февруари, за да ми купи подарок и да се сети на мене.

16. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Да не знаете како се декорира шише, тегла со восок од свеќа?
    Се живо пребарав никаде неможам да најдам постапка одприлика да видам како тоа би изгледало..
    Ако знае некој, би го замолила да ми прати за да видам :)

17. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Еве туторијали. Ќе најдеш и други :)
    http://www.youtube.com/watch?v=cFYkr23rRv0

http://www.youtube.com/watch?v=7Z__DDmtLiQ

http://www.youtube.com/watch?v=_eA774WeCaA

http://www.youtube.com/watch?v=DaYwUEWXi-g

На Irrepleceable му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Фала мила, но јас барам нешто друго.
    Восокот од запалената свеќа капе на шишето или теглата, и пример ако се неколку свеќи во бои ќе испадне интересно. Ме разбираш? :^)
    Сакав да видам како се прави, зошто јас само теоретскиот дел го знам.
    Не е нешто комплицирано, ама сепак да видам на која висина треба да ја држам свеќата итн. :?: :?:

19. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Аха, те разбрав сега :) Епа пробај од различна висина и ќе видиш како излегува. Капките поситни ги сакаш или поголеми? Ако капнуваш од повисоко, мислам дека повеќе ќе се разлеваат.

20. anonymous16

anonymous16 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    921
    Здравје до година обавезно ќе го направам хихихи од памет ќе го извадам :lol:

На Dea8 му/ѝ се допаѓа ова.