Што е вашиот најголем страв?

Дискусија во 'Психологија' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Од самотија, мислам дека нема ништо полошо од тоа да знаеш дека си САМ... иако често тоа може лесно да се промени, со запознавање на нови луѓе, дружење и слично...

имам ужасен страв од кучиња, се случило на пат до дома, да сретнам некое мало џукелче и да свртам цел круг затоа што кучето ме гледало (накриво) :geek: некогаш се плашам и од смрт на блиски личности, како би се снашла без нив.... и ме плашат природните појави на кои не може да се влијае ( поплави, земјотреси ).... :?: друго се е подносливо :)

2. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Имам страв од некој постојано да ме контролира, страв од насилство, загуба на најблиските, страв од неуспех, немоќ, од пајаци.

3. Astrid

Astrid Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    23
    Најмногу се плашам од кучиња и од тесен затворен простор. Од второто толку можам да испаничам, да се препотам, на моменти дури и се гушам. И да, од загуба на најблиските. :|

4. meredith

meredith Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    78
    Мојот најголем страв е од смрт , и од темнина...

На music.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Mојот страв се кучињата иако некои се толку мили...Но оние големите вучјациич немжам да ги гледам :sweat: :worried:

6. maja0

maja0 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    33
    Најголем страв : несреќа и болести, но страв ми е и од лоши луѓе, злоба, завидливост.

7. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Се плашам од предавство најмногу од загуба на важна личност не мислам само на смрт туку онака да ме повреди да го снема од мојот живот . Секако смрт загуба на блиска личност змии и инсекти :?: :tmi: итн :D

8. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Дроги (може ова смешно ви е, ама на мене многу ми е страв),силувања,смрт,војни,инсекти,и од темница исто тоа ми текнува сега.

9. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    страф ми е од црв аууу не можам и сега се ежам и од пајаци се плашев ама сега веќе не ----
    еднаш на ѕид имаше огромен пајак со огромни нозе кога го видов срцето ми застана се качив на кревет и почнав да викам и да плачам тато иди цел прештрекан ми вика шо ти е и јас вриштам пајаккккк прво дојде ми ја одврти една и ме чучна на кревет и после појде со палома го фати пајакот и го фрли и сега и сама можам да отепам пајак. кај да е и од црв ќе немам страф како што иде летово а тутунот се ближи ....
    ако сака некоја ефективен лек нека повели кај тато :lol:

10. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Загуба на мајка ми и татко ми.
    И инсекти..нив не ги можам.

11. music.girl

music.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Осебено ми е језиво од клобнови со страшни маски на себе.Како на пр.

Прикачени фајлови:

На Angiie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MadHatter

MadHatter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    30
    Загуба или болест на родителите :( и темница :sweat:

13. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    667
    Темница.

14. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    6.769
    мрачни улици , силувања, ако видам шприц негде :worried: .. исто ми е страв од длабочина .

15. cupcake27a

cupcake27a Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    21
    од претесен затворен простор(кластрофобија) иии.. пожар !

16. Me.Myself.and.I.Ava

Me.Myself.and.I.Ava Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Имам фобија од птици, особено од гаврани..
    Инаку најголем страв ми е ако некогаш во животот го загубам здравиот памет, да останам сама и да не можам да се потпрам на самата себе, ете тоа е мојот страв.

17. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Најмногу ми е страв од крајот на светот, или, постепеното уништување на планетава. Како и да е, се гледа крајот и премногу се плашам.
    Исто така, страв ми е да не се удрам некаде и цел живот да ми остане голема, грозна лузна на лицето и сите со прст да ме покажуваат :tmi:
    А, и страв ми е кога си одам сама во такси.Ми се чини секој момент ќе скривне таксистот и ќе ме грабне :rofl:

18. shiningstar

shiningstar Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    308
    Се плашам од змии, многу многу, ни на тв неќам да ги гледам.
    Моите стравови повеќе се психолошки, у стил, дали ќе се изреализирам како личност, посакувам да изградам кариера и одлучно се стремам кон тоа, секогаш е потешко за женско бе во овој свет да постигне нешто :?: тоа е мојот страв сега не знам дали е оправдан ... Исто се плашам и од луѓето, од лоши бескруполозни луѓе подготвени на се, кои можат да ти наштетат, понекогаш и од самата себе како ќе изреагирам или постапам во даден момент, уфф бајаги стравови сум имала. Од самотијата не се плашам што знам, навикната сум речиси цел живот да бидам сама, сепак сам се раѓаш, сам се бориш, сам умираш. Паа, отприлика тоа е тоа.

19. tweetygirl

tweetygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    10
    Се плашам од многу нешта, се плашам од смрт, се плашам дека ќе изгубам некој близок, се плашам дека ќе останам засекогаш сама дека нема никогаш да бидам сакана, од грмење, земјотреси, поплави а најмногу од се се плашам од КРОКОДИЛ бррррррррррр :o :o :o

20. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    101
    најмногу се плашам од губење на најблиските личности :sweat: попрво би сакала прва да си умрам јас отколку да останам сама-најголема траума имам доживеано на многу млади години мислам имав 10 губење на родител и затоа имам најмногу страв од тоа.Инаку имам голем страв од висина и од оси и пчели бидејќи сум страшно алергична на нив ;)