Што е вашиот најголем страв?

Дискусија во 'Психологија' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Страв од смрт.

2. KejtiKaulitz

KejtiKaulitz Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    43
    Мене најмногу ми е страв од загуба на блиски личности, пајаци, некогаш темнина...

3. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Најголем страв..оооо па не знам има повеќе да кажам на пр:смрт,земјотрес,змија,неизлечлива болест,згаснување на сонцето...и многу други.

4. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Од смрт или болест на некоја блиска личност. Темница. Паранормални активности. Височини. Кошмари. Бубашваби, секакви инсекти.

5. lunchita

lunchita Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Јас имам страв да не бидам сама во животот,се плашам ако некого засакам дека тој нема да ме сака,се плашам кога некој ке ѕвони и мн ми е страв да видам кој е ,а исто така имам фобија од школо и од било какви часови повржани со наука :(

6. Wilde2105

Wilde2105 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    24
    Од мачки на прво место , загуба на блиска личност и као што кажа Брајт погоре , од врска во последно време .

7. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    СЕ плашам од инсекти и животни, а најмногу страв имам од животното КИКИКИКИРИКА од родот ХОМО САПИЕНС. Пзнавајке се понекогаш мислам дека не сум јас САПИЕНС. Доволно е само миг за да направам глупост што би ме коштала живот, се плашам од мојот преавантуристички дух. Каде ли се ме нема однесено во животот, ама тука биле родителите да ме сопрат и да ме надгледуваат. СЕ плашам од денот кога ке бидам потполно независна личност, којзнае што глупост ке ми текне. Велат со годините ке се сменам, е па јас на 18 години правев авантури што би биле интересни и за некој 40 годишник, на 20 си ги остварив многу мои луди желби од дете. СЕга уште поголеми глупости ми текнуваат и знам дека ке ги реализирам некогаш. Не знам од каде ми доаѓа храброста кога сакам да остварам некоја своја авантура кога во принцип сум пи*ка од човек, бегам на првата закана.Кој знае што ке ми текне па со текот на годините.

СЕ плашам од мојата љубопитност...Се што ми било понудено сум го пробувала од љубопитност и сама се чудам како не сум станала зависник на некоја дрога досега.

8. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    да не остарам сама :(

9. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Да не изгубам уште некој член на моето семејство. Веќе доволно дури и премногу срадав, не сакам да изгубам уште некој од моите најмили :( :( :( Премногу ги сакам и сум поврзана за нив.

10. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Губењето на некој од моето семејство, вклучувајки го и дечко ми...САМОТИЈАТА е мојот најголем страв. Не можам да се помирам со помислата дека некој што го сакам неизмерно нема да е повеќе со мене.....

11. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Страв

Луѓе јас имам нов страв. Едноставно навечер ми е страв од се. До сега не ми било вака, се осеќам ко нешто да ме уплашило, а не знам што. Значи страв ми е од темница, страв ми е од тишината навечер, страв ми е да спијам со отворен прозор, се гушам и препотувам со затворен, а башка имам и мрежа на прозорците :x Не знам зошто вака, порано воопшто не сум имала слични проблеми. Не можам да откријам од што сум уплашена, знам дека така ќе си помогнам, ама ете немам претстава :doh:

12. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Страв

Како што созревам, незнам зошто, ама од се повеќе работи ми е страв. На пример, после гледање хорор филмови имам некои бизарни мисли, на кои исто така им претходат моите интереси кон "Другата наука", и оние болни мистерии кои жива сила не може да ги докаже, а сепак некаде се тврдат како докажани..

13. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Страв

И јас сум така, не си сама :) Спијам со запален тв, и залапена сијалица, вратата отворена, ако нешто шушне одма скокам, демек којзнае шо има, некој дух ли шо и да е, јас мислам дека целото тоа ми е од мн хорор филмови гледано, и семислам дека нешто има во темнината, и дека некој дух или ѓавол ке ми дојде, немојте ако имате мали деца, или ак имате срав да глеате хорори, мене мн ми влијаеа за жал, и сега не сакам да ги смислам, само некој психолошки трилер може, друго од тој калибар на грозни филмови не. За мене не, а за тие што уживаат во нив, бравос, јас не можев повеќе.

14. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Страв

Па ок, ама ете ти имаш причина, јас хорори никогаш не сум гледала дали 3-4 сум изгледала у цел живот што се вика, едноставно од нешто сум уплашена, а стварно немам идеја од што :worried: Во ѓаволи и духови не верувам, едноставно ми е страв од темницата, ме прави несигурна.
    http://www.youtube.com/watch?v=jitg-3xbmKU :worried: :worried: :worried: :worried: :worried:

15. maci95

maci95 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    имам страв од крв.. ми се лоши при самата помисла а недај боже кога дојде ред за вадење.. директ паѓам во несвест |(

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Земјотреси, урагани, ВОЈНИ, СЕКТИ, и ЉИЉАЦИ ;( ;( ;( ;( Еднаш почнав да паничам толку мн што мораа со шлаканица да ме вразумат. уфффф одвратни амли гадни :(

17. inimini

inimini Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    72
    Знаеш како вика народот здравиот човек има милион желби а болниот само една да најде лек и да оздрави.

На Saxobeat му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Saxobeat

Saxobeat Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    99
    Имам страв од темнина, инсекти и дека ке остарам сама.. :(

19. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    смрт, осаменост и од моите кошмари да станат реалност

20. Kristinna92

Kristinna92 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    169
    Страв

Како се соочувате со стравот од некои луѓе? т.е. со луѓе кои ве малтретираат на училиште без особена причина :^)

На pll му/ѝ се допаѓа ова.