Блазе си ти, само не знам баш кој ќе се нафати да среди со ајкулите на сред океан Абе сакам и јас ама Н Е М О Ж А М
Губење на особи..тоа ми е пострашно и од смрт...многу верувам во луѓето и имам некоја навика да ги сакам ама баш сите...не знам зашто,а кога ќе изгубам некој на било каков начин...смак свеа
Страв ми е од тоа некој да ми влезне дома навечер дури спиам, леле си замислувам како се слуша клучалката штрак и некој чекори нагоре по скалите..ќе се прснам од страв. Друг страв ми е крајот на светот, како огромно цунами ќе залее земјата, или метеори ќе паѓаат од небето на земјата, или земјотрес... Се плашам од смрта, но не мојата, туку на близките ми. Сакам сите да живееме вечно, ама за жал ќе си останам со сакането само
Најголем страв ми се болестите, параноична сум и често одам на секакви прегледи. Страв имам и кога сум сама дома и кога треба да си легнам, во таквите моменти не го гасам светлото. Се мислам дека ако го изгаснам околу мене ќе се соберат духовите на баба ми и дедо ми, кои ги сакам највише. А се плашам од тоа .
Губење на особа ,земјотрес,болести, страв ми е ако сум сама дома и слушнам некој звук , прееска некој ми тропна на вратата и ѕирнав видов некој непознат и избега леле како сум се исплашила , а кога сум сама не отварам на никој..
Се плашам од осаменот, се плашам да бидам повредена, измејувана... се плашам и од корокодил... Еве какви се фобии постојат: A: ablutofobija - strah od pranja i kupanja agateofobija - strah od ludila agorafobija - strah od otvorenog prostora i javnih mjesta aklufobija - strah od mraka akrofobija - strah od visina akustikofobija - strah od buke algofobija - strah od boli aliumfobija - strah od češnjaka ambulofobija - strah od hodanja amnezifobija - strah od amnezije androfobija - strah od muškaraca antrofobija - strah od ljudi arahnofobija - strah od pauka aritmofobija - strah od brojeva asimetrifobija - strah od asimetričnih stvari aurofobija - strah od zlata aviofobija - strah od letenja autofobija - strah od samoga sebe B: bacilofobija - strah od mikroba bakteriofobija - strah od bakterija bibliofobija - strah od knjiga botanofobija - strah od biljaka brontofobija - strah od munja i grmljavine batrahofobija - strah od žaba C: cyberfobija - strah od računala D: deipnofobija - strah od jedenja dendrofobija - strah od drveća dentofobija - strah od zubara dorafobija - strah od krzna i kože životinja dromofobija - strah od prelaska preko ulice didaskaleinofobija - strah od odlaska u školu E: ekofobija - strah od doma elektrofobija - strah od električne energije ergofobija - strah od posla eritrofobija - strah od crvenila u licu F: fobofobija - strah od straha fonofobija - strah od vlastitog glasa frigofobija - strah od hladnoće G: gamofobija - strah od braka geliofobija - strah od smijeha genofobija - strah od sexa gimnofobija - strah od golotinje glosofobija - strah od obraćanja javnosti H: hedonofobija - strah od osjećaja ugode heliofobija - strah od sunca hemofobija - strah od krvi homofobija - strah od homoseksualnosti hidrofobija - strah od vode I: iatrofobija - strah od odlaska doktoru ideofobija - strah od ideja ihtiofobija - strah od riba ilingofobija - strah od vrtoglavice iofobija - strah od otrova itifalofobija - strah od ukrućenog penisa. izolofobija -strah od samoće. izopterofobija - strah od termita, insekata J: japanofobija - strah od Japanaca judeofobija - strah od Židova. K: kakofobija - strah od ružnoće kaliginefobija - strah od lijepih žena katoptrofobija - strah od zrcala kleptofobija - strah od krađe koitofobija - strah od spolnog odnosa koprofobija - strah od izmeta korofobija - strah od plesanja kromofobija - strah od boja kronofobija - strah od vremena ksenofobija - strah od stranaca kinofobija - strah od psa L: latinofobija - strah od Latina i latinskog utjecaja. logofobija - strah od riječi M: megalofobija - strah od velikih stvari menofobija - strah od menstruacije misofobija - strah od prljavštine, stalno pranje ruku monofobija - strah od samoće N: nekrofobija - strah od smrti O: oktofobija - strah od broja osam onomatofobija - strah da ćete čuti određenu riječ ornitofobija - strah od ptica ofidiofobija - strah od zmija P: panofobija - strah od svega papafobija - strah od pape patofobija - strah od bolesti pedofobija - strah od djece penterafobija - strah od punice plutofobija - strah od bogatstva pogofobija - strah od brada proktofobija - strah od anusa R: radiofobija - strah od radijacije S: seksofobija - strah od osoba suprotnog spola skotofobija - strah od mraka T: tafefobija - strah od toga da budeš pokopan živ teofobija - strah od bogova ili religije testofobija - strah od testiranja trihofobija - strah od kose tropofobija - strah od promjena tarofobija - strah od riba V: vestifobija - strah od odjeće venerofobija - strah od lijepih žena vikafobija - strah od vještica i čini Z: zelofobija - strah od ljubomore zemifobija - strah od golokrtičastog štakora (Heterocephalus glaber) zeusofobija - strah od boga zoofobija - strah od životinja
Јас созревам со грешките,и досега ради нив 2 пати се изгорев во животот.И нормално,јас сум сама крива и за двете,а и двете грешки биле најголеми стравови за мене. По вторава(ако можам така да се изразам,за подобро да претставам),ми настапи период со турбуленции и пресврти на лошо,а кога едно ке тргне на лошо,се ке навлече. Сега сфатив дека веќе од ништо нема да се плашам,бидејки за тоа што убедена бев дека нејкам ни да помислам од страв,тоа ме снајде.Ке живеам игнорирајки ги некои потези кои можат мн да ме чинат,а поголем страв од тие да те снајдат верувајте нема. А страв како страв ќе ми остане од бубачки и инсекти.
Искрено... да не ми се при*ака додека сум надвор од дома. Не можам да се опуштам во јавни тоалети. Ќе ме сфатите ли за нешто сериозно после изјавава?
Најголем страв ми е да умрам во болка и свесна дека умирам. Не мислам на неизлечива болест туку на пример да изгорам жива или да паднам од 15 кат и сл. Што ли би ми се вртело во глава во тие секунти додека треснеш на земја. Малку е шашаво ама тоа е мојата фобија
Од пораѓај, какам во гаќи кога ќе ми текне дека некогаш низ мојата величествена треба да излезе човечко суштество . Се плашам многу, а сакам деца, решение има-царски. И од висина, мислам дека ќе паднам макар имало и ограда, е сега за ова нема решение па затоа секогаш сум на дистанца од рабовите на терасите, покривите и т.д.
Да не ме распарчи некое куче се плашам и од МНОГУ ГЛАСНИ ЗВУЦИ како оние кога се кова шајка итн и од морничави и големи ----> им давам --->
Не зезај, зар и ти се плашиш од нешто? Исто така и јас се плашам од тоа. Од висина стварно имам фобија, еднаш со дечко ми кога бев на утакмица на стадион он не можеше повисоко да се качи а ја јадната одам нагоре и ми се врти се губам седнувам на столче и му викам више нема мрдање од тука и ми идат солзи на очиве од претрпен страв а од што ми се вртеше почна да ми се лоши и затворив очи па може 5 минути ми требаа да се смирам. Ја мрзам таа фобија.
Најголем страв, да не најдам добра работа кога ке дипломирам, а тоа би било за една година од сега. Гледам колку е тешко да се најде работа, и ме фака паника бидејки без врски, или партиска книшка си никој и ништо. Ретки се тие кои успеале без предходнонаведените субјекти, а јас сум тип кој сака да се снајде сам во животот не сакам нечија помош, иако знам дека ке ми биде многу потребна. Се надевам дека ке бидам една од ретките.