Најголем страв ми е смртта, стареењето. Знам дека е природен процес но ужасно се плашам од тоа. Се плашам и од иднината, каде животот ќе ме однесе, што ќе биде утре со мене. Дали ќе го пронајдам тоа што го барам, дали ќе остварам свои цели. Не се плашам од ситни работи како бубачки, инсекти. Добро, освен од змија .
Iskreno najmnogu se plasham od zagubata na bliski licnosti, od zemjotres i samata pomisla na toa mi se kreva kosa i od toa da ne ostanam vecno sama i posle mojata najgolema ljubov koja propadna da ne ostanam sama ili ushte polosho da ne imam nekoj vo zivotov a ne se zaljubam povtorno. :/
ууф..најмногу се плашам од грмежи,особено ноќе ако грме никако неможам да заспијам и срцето мн брзо ми чука а јас си се sверам во таванот се додека не престане да светка и да се тресат прозорците..а и се плашам од лудило хехех
Се плашам од височина,темнина,тесен простор...а да и од сите инсекти ужасно ме плашат,од осаменост- најтешкото
Еритрофобија е страв од поцрвенување додека комуницирате со личности,посебно авторитетни личности. Луѓето со тој вид фобија би можеле да бидат срамежливи,но нивна главна цел е другите тоа да не го забележат и кај нив се јавува силен страв дека при разговор,средба со други би можеле да поцрвенат. А како се справуват со тоа не ми е познато,не сум слушнала..Ретко ги има таквите со таков вид на страв.
Во моменто покрај оние вообичаени стравови од болест посебно карцином и се разбира смрта најмногу се плашам да не останам трудна бидејќи имам големи планои поврзани со кариера и немислам да се мажам, а последнава 1-2 год сум се повеќе сексуално активна и тоа претежно незаштитен секс и секој месец пред да добијам ми е хорор. Често размислувам и неожам себеси да се замислам во улога на мајка и сопруга и незнам што и правела доколку тоа се случи.
Најголем страв ми е да не ме изневерат личностите што ги сакам (мама, тато, братми и маж ми) за другите и не се замарам многу...
Најголемиот страв ми е да не се борам доживотно со мојата анксиозност,дека никогаш нема да имам исполнет живот... Дали бог ќе ми го дај благословот да бидам мајка-исто така еден од моите поголеми стравови... Болест,смрт,губење драга личност,разделби... Ама како велат,големите луѓе ги носат големите проблеми...Јас со ова си се тешам
Најголем страв имам од загуба на некој член на моето семејство (тоа подразбира и домашно милениче) . Исто така имам страв од височина, темнина ама тоа не е толку битно.