.. ...мрак,висина,лифт,старост,смрт..,, ...земјотреси,пожари,поплави,гранати.... ..АМА АКО Е ПИШАНО ЌЕ СЕ СЛУЧИ КОГА И ДА Е.....
Лаги, лаги, лаги.. Пајаци! Губење на драги личности, лицемерие, чувството дека секогаш јас ќе бидам во "несфатените".. Страв дека никогаш нема да најдам некој на моја "фрекфенција" и ќе останам сама..
Болест или смрт на некој близок. Страв од кучиња. страв од заболекари од сиромаштија од неуспех. И секако, најмногу се плашам од мојот летнат ум. Нели велиме ‘од главата си патиме‘
од змии,од кокошки,од толосуми ако воопшто постојат а во друштвото велат дека постојат па нон стоп ме плашат со тоа
Вејќе една недела живеам под стрес дека дома ке ми влезе змија опседната сум со тоа размислување никогаш не се имам за ништо толку многу плашено,влегувам дома и прво погледнувам под кревет лево десно во случај да не е влезена некоја.Ко да поголема беља само читам колку врие од змии а комшијата до мене има планина од трева никако не му текнува да ја искоси 100 пати ко луге ко замоливме.Почнувам да се грижам самава за себеси не е нормален стравов што го чуствувам
Страв од болест, смрт на моите најсакани, тоа никако не ми дава спокој, ми ја стегнува душата на самата помисла , страв од осаменост, страв дека нема да најдам работа и дека моето завршено образование ќе биде осудено на неуспех , страв, страв и само страв