Од неуспех. Некои работи што сакам да ги направам не се нафаќам само затоа што ми е страв да не успеам.
Можам, што би се рекло да ,,рилејтнам" со повеќето од вашите стравови, но еден од оние што ме мачат се- сништата. Не само што сонувам црни соништа, природни катастрофи, некои ужаси и убиства, ми се има случено да сонувам ист сон неколку пати во различни ситуации и да се разбудам задишана. Исто такс ми се има случено да сонувам како 'продолжение' од друг сон кој исто така е морничав, и да сум немоќна за да се разбудам. А едни од пострашните ми се кога исто имам страшен сон, и јас зборувам додека спијам, се потсм и губсм воздух... Е да ти иде никад да не си легнеш веќе
Нема ништо пострашно од тоа да изгубиш личност која носи дел од тебе во себе. Потоа се плашам од: височина, темнина, богатство, промени, негативност, природна катастрофа, психопати, неочекуван крај, смрт, загуба.
Од тоа да не направам човек на место од син ми. Од тоа да не не го воспитам како што треба па утре да не помогне на стар човек преку улица или на баба со кеси. Дека треба и претседател на држава да го сака ама и чистачка да го сака зашто сите сме исти. Дека зборовите фала и извини се за кажување на глас каде е потребно. И да цени но да не витка грб никаде. Се плашам да не е неваспитана арамбаша. Се плашам да не не сум Добар родител. И најголемиот страв - Се плашам да не го изгубам.
Најмногу секако ми е страв од загуба на блиски и сакани личности. На второ место ми е дефинитивно страв од неисполнување на животните соништа што би ме довело до разочарување во себеси и до некаде губење на смислата (целта) на моето постоење, бидејќи силно верувам дека има причина поради која секој од нас се наоѓа на оваа малечка планета.
Imav zaguba na blizok... Otkako se desi toa,pomina pogrebot cela sum vo strav... Mislam deka ke mi se desi nesto ,strav mi e da bidam sama, slikata se taa mi e pred oci iako nesakam da e taka.... Kazete dali nekoj bil u slicna situacija ili ne...
Имам страв од гужва и сообраќај. На пример кога треба да преминувам улица имам чувство дека ќе ме удри кола. Дури понекогаш од страв не гледам лево, десно кога преминувам улица.