od vadenje zab so anestezija, t.e od anestetikot i od strav da ne se skrsi eden umnik sto mi se rasklati , sama si go izvadiv i da vi kazam pravo ne boli tolku mnogu kako sto velat mozam da sporedam so bolka koga ke si udris prstot na noga od nesto a tolku otprilika i trae a otkako go izvadiv slaba bolka no po 2-3h ni mestoto ne me bolese sama ke si vadam zabite koga ke se rasipe drug
Imam fobija od vaginalen odnos..bez problem si imam anal i oral ama vaginal seuste ne zaso strav mi e deka ke go povredam fizicki mnogu toj so ke proba da me skine i ke glavam u zatvor..smesno ke my bide na nekogo ama navistina me maci taa fobija imam silen strav od pokusaj i sto bi mu napravila na tipot koa ke go osetam.u sebe cc
Овој месец го имам најголемиот страв дека нема да можам да плачам во животот. По природа многу плачам, скоро секој ден, но после анксиозноста и терапијата со антидепресиви душата ме боли за плачење а не можам, едвај една солза неделно. На Крит постои многу тешка клетва, вели- Да не можеш да плачеш. Немало потешко. Солзите лечат.. Посакајте ми да плачам пак скоро, па и од радост во име на убавите работи.. Само да почнам да леам солзи пак. Амин.
Strav od toa sto nosi zivotot. Od toa da pokraj luge ostanes sam kako kuce frleno na ulica. Da zamines od ovoj svet a da nema nikoj da te isprati. E toa e strav da ostanes sam na svet bez nikoj svoj.
Осаменоста која од денеска ке ме демнее.. И солзите што ќе не можам да ги прекинам секој божји ден... Тишината која ќе ме убива Бес тебе секој ден ќе живеам во овој страв..
Смрт, осаменост, губење на член од моето семејство, дека никогаш нема да се разбудам кога ќе заспијам навечер.
Загуба на блиска особа. Исто така имам фобија од тесен простор. Особено стари рударски окна, тесни пештери. Премногу паничам и се потам. Незнам зошто ама како напротив на инста ми испаѓаат се такви видеа со claustrophobia. Гадно
Да ја изгубам способноста за трезвено размислување, односно да полудам до тој степен што целосно ќе се изгубам себеси. Исто така, губење на луѓето што ми значат поради мои несвесни или свесни недела (фактот дека јас сум крива што некој решил да си замине, би ме изел многу повеќе, отколку јас да се приморам себеси да напуштам некого од истите причини).