Што е вашиот најголем страв?

Discussion in 'Психологија' started by prettygirl, Nov 27, 2009.

1. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Од многу работи се плашам- како прво сум клаустрофобична , ако ме затворат во тесен простор мислам дека ќе умрам...се плашам да летам со авион, се плашам од смртта, а најмногу се плашам да не дознаам дека ,некој ,не дај боже починал :( Во животот не сум видела мртов човек, освен на филмови на ТВ, зашто од тоа имам најголема фобија...Исто се плашам од пајаци, змии, скорпии, гуштери...Многу се плашам од болести, хипохондрик сум и нешто да ме здоболи јас ќе си помислам дека имам некоја неизлечива болест... :x А, најстрашното животно на целата планета според мене е Комодо змејот(Comodus Varanus) , живее на острови во Источна Индонезија..На ТВ се плашам кога го гледам ...уууууу лелеллее... :x

2. femina.sk

femina.sk Истакнат член

Се плашам од темнина ,осаменост и највише од свее ЗМИИ :worried: лелелеееее :(

3. Offspring

Offspring Форумски идол

Ништо неможе да ми предизвика поголем страв од куче скитник на улица. Тоа ужас, распуштени шугави се шетаат, заразно во болница се наполни со дечиња на кои им се закачил крлеж. Се драпаат по тревите во паркот а таму дечиња си играат. Ужас! Имам страв во коските од кучиња, паника ме фаќа кога ќе видам и почнувам да плачам од страв затоа што се чувствувам беспомошно. Излегувам навечер од дома со помисла дека некаде ќе ме нападне куче. Ми се има случено еднаш кај братучедка ми пред зграда да има 4-5 кучиња скитници исполегнати па на еден дедо во зградата му реков да помине со мене затоа што ми е страв. Еден куп зарази шират! Мразам кучиња, не само што се плашам од нив туку и ги мразам.
    Друго се плашам од темнина. Нема шанси навечер да легнам да спијам во скроз темна соба, секогаш има барем малку пригушено светло. Тоа од премногу гледање хорори и читање чудни работи што на некој му се случиле. Исто ми е страв од змии. Не сум имала досега близок контакт со змија, ама и на ТВ да ја гледам се ужаснувам и помислувам дека лази по собата. И одвратни ми се, како да се заостанати во еволуцијата. Глава и опаш. |( Посебно се наежив кога ја видов на интернет онаа змија со една нога :puke: Гнасотии. Уф се ежам што го пишувам ова.

4. viki44e

viki44e Популарен член

Имам веќе пишувано...од тесни простори ..Брррр..Па сега слушнав и за овие што загинале на Парадата на љубовта или како беше тоа..Уффф самата помисла ме плаши.. :(
    Исто ме плаши и осаменоста..дека ќе останам сама и сл. :worried:

5. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

се плашам од тоа дека ќе донесам неправилни одлуки за кои подоцна ќе се каам во животот и ќе имаат негативни последици ..

6. LaLy

LaLy Истакнат член

Mojot najgolem strav e starosta :( :( :( Znachi od toa nemama pogolem strav!So samata pomisla deka kje ja zagubam mladosta i svetot kje odi nanapred bez mene se ezham.Mozhe malce narcizoidno od mene :D no site se chuvstvuvame taka-vaka poubavo mi e mlada,ubava,polna so zhivot.I se plasham od predavstvo od bliskite do mene lichnosti.Isto imam i duri pregolem strav od insekti posebno pa koa preochitav deka u zhivotot chovekot u proset jade po 6 pajaci dodeka spie..Lellele Uzhas!

7. badgirl12

badgirl12 Истакнат член

па понекогаш се случува ако сум сонувала нешто лошо да се плашам после цел ден :) ... а се плашам од земјотреси и некој поголемки бубачки :D а најмногу од смрт на некој што ми значи :( ;(

8. Iki.Olsen

Iki.Olsen Истакнат член

Страв ми е од загуба.. Дане загубам нешто, Исто така ми е страв Брза вожња.

9. girl12

girl12 Истакнат член

Највеке се плашам од смрта на мојте блиски и од осаменост :worried:

10. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Најмногу ми е страв од темнина, духови, страшила такви работи ......од змии и од висина :worried:

11. parisheroinstars

parisheroinstars Истакнат член

Помислата да ги загубам тие што ми значат.. и општо од смрт. Како се би продолжило понатаму без мене.. :o
    А да, и од бубашваби :tmi: .

12. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Najvise se plasam od insekti znaci od nisto drugo ni od visina i temnica samo od bubacki :whew:

13. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Пак ќе се повторам тука - освен смртта , најголем страв ми е животното КОМОДО ЗМЕЈ...Пишете на гугл Comodus Varanus и ќе видите........ :!: :x

14. prettyButerfly

prettyButerfly Истакнат член

Многу се плашам од забари :ЅЅЅ Смрт ми е кога ќе треба да одам на забар..
    Инаку се плашам од смрт на блиски личности,од развод на родителите.... :worried:
    а да и од висина... :tmi:

15. 023

023 Истакнат член

Дефинитивно кога е страв во прашање одма си замислувам дека надвор почнува да грми...исто така и од смрт...(мил ми е животов) :wasntme:

16. Minniex3

Minniex3 Истакнат член

Најмногу се плашам од кучиња и од висина :worried:

17. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Клаустрофобична сум, имам огромен страв од затворени простори. Ме плашат пајаци, скакулци и други такви одвратни инсекти, а имам страв и од темнина :(

18. buzzle

buzzle Истакнат член

најмногу се плашам од загуба на личност што ја сакам... :(

19. Kitten

Kitten Форумски идол

Исто! Понекогаш и кошмари имам поврзани со ваквиот страв :worried:

20. XENIA

XENIA Истакнат член

Од болници и се што е поврзано со нив. Разговарав со една докторка и ми рече дека сум премногу чувствителна. И вистина така е. Да видам некој со пресечена нога, повреда, било што, одма почнува да ме боли на истото место, небаре јас сум повредена. И проблем ми е, на секое одење во болница паѓам во несвест од страв. Сега неможам да извадам лекарско од што ми е страв од вадење крв... Ептен гадна работа