Од многу работи се плашам- како прво сум клаустрофобична , ако ме затворат во тесен простор мислам дека ќе умрам...се плашам да летам со авион, се плашам од смртта, а најмногу се плашам да не дознаам дека ,некој ,не дај боже починал Во животот не сум видела мртов човек, освен на филмови на ТВ, зашто од тоа имам најголема фобија...Исто се плашам од пајаци, змии, скорпии, гуштери...Многу се плашам од болести, хипохондрик сум и нешто да ме здоболи јас ќе си помислам дека имам некоја неизлечива болест... А, најстрашното животно на целата планета според мене е Комодо змејот(Comodus Varanus) , живее на острови во Источна Индонезија..На ТВ се плашам кога го гледам ...уууууу лелеллее...
Ништо неможе да ми предизвика поголем страв од куче скитник на улица. Тоа ужас, распуштени шугави се шетаат, заразно во болница се наполни со дечиња на кои им се закачил крлеж. Се драпаат по тревите во паркот а таму дечиња си играат. Ужас! Имам страв во коските од кучиња, паника ме фаќа кога ќе видам и почнувам да плачам од страв затоа што се чувствувам беспомошно. Излегувам навечер од дома со помисла дека некаде ќе ме нападне куче. Ми се има случено еднаш кај братучедка ми пред зграда да има 4-5 кучиња скитници исполегнати па на еден дедо во зградата му реков да помине со мене затоа што ми е страв. Еден куп зарази шират! Мразам кучиња, не само што се плашам од нив туку и ги мразам. Друго се плашам од темнина. Нема шанси навечер да легнам да спијам во скроз темна соба, секогаш има барем малку пригушено светло. Тоа од премногу гледање хорори и читање чудни работи што на некој му се случиле. Исто ми е страв од змии. Не сум имала досега близок контакт со змија, ама и на ТВ да ја гледам се ужаснувам и помислувам дека лази по собата. И одвратни ми се, како да се заостанати во еволуцијата. Глава и опаш. Посебно се наежив кога ја видов на интернет онаа змија со една нога Гнасотии. Уф се ежам што го пишувам ова.
Имам веќе пишувано...од тесни простори ..Брррр..Па сега слушнав и за овие што загинале на Парадата на љубовта или како беше тоа..Уффф самата помисла ме плаши.. Исто ме плаши и осаменоста..дека ќе останам сама и сл.
се плашам од тоа дека ќе донесам неправилни одлуки за кои подоцна ќе се каам во животот и ќе имаат негативни последици ..
Mojot najgolem strav e starosta Znachi od toa nemama pogolem strav!So samata pomisla deka kje ja zagubam mladosta i svetot kje odi nanapred bez mene se ezham.Mozhe malce narcizoidno od mene no site se chuvstvuvame taka-vaka poubavo mi e mlada,ubava,polna so zhivot.I se plasham od predavstvo od bliskite do mene lichnosti.Isto imam i duri pregolem strav od insekti posebno pa koa preochitav deka u zhivotot chovekot u proset jade po 6 pajaci dodeka spie..Lellele Uzhas!
па понекогаш се случува ако сум сонувала нешто лошо да се плашам после цел ден ... а се плашам од земјотреси и некој поголемки бубачки а најмногу од смрт на некој што ми значи
Помислата да ги загубам тие што ми значат.. и општо од смрт. Како се би продолжило понатаму без мене.. А да, и од бубашваби .
Пак ќе се повторам тука - освен смртта , најголем страв ми е животното КОМОДО ЗМЕЈ...Пишете на гугл Comodus Varanus и ќе видите........
Многу се плашам од забари :ЅЅЅ Смрт ми е кога ќе треба да одам на забар.. Инаку се плашам од смрт на блиски личности,од развод на родителите.... а да и од висина...
Дефинитивно кога е страв во прашање одма си замислувам дека надвор почнува да грми...исто така и од смрт...(мил ми е животов)
Клаустрофобична сум, имам огромен страв од затворени простори. Ме плашат пајаци, скакулци и други такви одвратни инсекти, а имам страв и од темнина
Од болници и се што е поврзано со нив. Разговарав со една докторка и ми рече дека сум премногу чувствителна. И вистина така е. Да видам некој со пресечена нога, повреда, било што, одма почнува да ме боли на истото место, небаре јас сум повредена. И проблем ми е, на секое одење во болница паѓам во несвест од страв. Сега неможам да извадам лекарско од што ми е страв од вадење крв... Ептен гадна работа