Комуникација, според мене, јас ја ставам на прво место. Доверба треба да се има, да, но сепак има моменти, во врска која трае подолго, кога ќе се посомневаш во партнерот. Ако не постои добра комуникација, тој проблем никогаш нема да се реши, сомнежот ќе расте, довербата ќе се разниша. Кога кажувам комуникација, воедно мислам и на искреност и компромис. Да се разговара искрено за проблемот, да се најде некоја средина, да се реши ситуацијата. После комуникација, следи доверба, разбирање, почит. А, љубов, се подразбира. Ако има добра комуникација, значи има се' од ова што набројав. Мое мислење...
Почит! Љубов! И уште едно многу важно нешто кое го сфатив во последно време - за да успее врската партнерите секогаш треба да си бидат предизвик еден на друг. Секогаш треба да се возбудуваме на неговата интелегенција и да не изненадува истата. И никогаш не смееме да се задоволуваме и да и се предадеме на просечноста.
Најбитно е да има ЉУБОВ!!! И тоа многу љубов. И не набројувам дека треба да се има почит, разбирање, поддршка зошто тоа се подразбира. Тоа се иде заедно, неможам да ги одвојам овие три од љубовта. Ако има љубов ги има и нив ако ги нема нив нема љубов. Како може да ме сака, а да ме нарекува со секакви погрдни зборови. Тоа не е љубов според мене. Вистинската љубов не ти дава за право да се однесуваш лошо кон оној што го сакаш. Така што да, најбитна е љубовта. Е сега си има и други ситници кои треба да се запазуваат за да се негува љубовта. Меѓутоа тоа си е индивидуално за секоја врска. Тоа се учи со тек на време, се учи што е потребно за таа врска во која моментално се наоѓаш. Цвеќето мора постојано да се полева со вода, а воедно му е потребно и сонце за да биде уште поубаво.
Взаемно искажана,разбрана и добиена љубов .Џебе приказни слушање ако нема почитување ,толеранција и култура .Кога се ке помножиш и поделиш со партнерот ке дојдеш до најважното !
Дефинитивно доверба, љубов, почит, искреност за поважни работи. Секако дека секој човек лаже понекогаш, ама постојат луѓе шо лажат повеќе и тоа за прилично битни работи и луѓе шо лажат за ситници кои се не толку битни. Сигурно дека нема да му признаам се на партнерот.
најважно е да има љубов а потоа доверба,зашто негледам некоја логика да си со некој а да немаш доверба во него и постојано да се сомневаш со кого е,како е,што прави.... Спојлер и челични живци за да истрпи некоја како мене