љубов доверба разбирање почит рамноправност искреност страст хемија ... и се останато што може да ја држи љубовта на нозе помеѓу двајца
Безусловна љубов, взаемна почит, разбирање и доверба како примарни фактори за една здрава и успешна врска.
по мое најважно во една врска е отвореност, добра комуникација, искреност, доверба, и мноогу сакање и секако секојдневно докажување на љубовта
Најважно за што во една врска? Да опстои врската? - Пари - компатибилност на карактерите за да не се испоубијат низ годините. Да бидат партнерите среќни во врската? - Секс Да бидат партнерите задоволни во врската? - Почит - Верност Да бидат среќни, задоволни, без притисок и да опстои врската? - Вонземјанин за дечко/девојка да имаат.
Комуникација пред се! Па почит, доверба, искреност, компромис. Мислам дека за една врска и не е толку важна љубовта доколку ги има овие фактори, може се да е од заемен интерес.
според мене за да опстане една врска најпрво би ја одбрала комуникацијата,па пота следуваат другите работи,почитта еден спрема друг,искреност,доверба,разбирање,страст,љубов
Накратко секс, доверба, комуникација и без изневерување ке ве молам. Љубовта се подразбира.. инаку зошто би биле во врска со некој? Јас не би, ако нема љубов. Ама тоа сум само јас..
Најважно да се сакате, да се почитувате да си верувате еден на друг,во подолгите врски и добриот секс. Ако сакаме да опстане една врска и да е добра никако не треба да го гушиме партнерот, да имаме изливи на љубомора и да му ставаме ланец околу вратот.
Најпрво разбирање, доверба , почит еден спрема друг, љубов,добра комуникација, да биде секогаш до тебе кога ти е потребен, да може за се да сметаш на него, разбирање, страст ....