Доверба,без неа залудно е се!Ако еднаш се изгуби стекната доверба потоа ништо нема да биди како порано.Црвот секогаш ке копка. И, безрезервна љубов!
Според мене најважно во една врска е довербата. Понекогаш Ти верувам звучи подобро и од Те сакам, бидејќи секогаш можеш да ја сакаш личноста на која што и веруваш. По довербата доаѓа меѓусебното почитување,верноста, искреноста, секој од партнерите да има слобода во врската, исто така и комуникацијата е важен дел од една врска.
Vo edna vrska spored mene, najvazna e doverbata ako imate doverba se ke imate i pocit, i ljubov, razbiranje, iskrenost i vernost kako i sloboda sto e mnogu bitno za sekoja vrska za da bide uspesna i sekako so toa nema da imate monotonija vo vrskata, ke imate vreme za sebe, za vaseto hobi, za prijatelite koi i tie se vazni za vasiot zivot da bide ispolnet, sreken, a so seto ova ke imate prekrasna sovrsena vrska, treba da bidete edno megutoa sekoj treba da ima svoj zivot p.s.koga ke fatite decko nemojte nikogas da gi zaboravite vasite prijateli tie bile vo vasiot zivot pred da se pojavi vasiot decko i tie treba da ostanat vo vasiot zivot i otkako ke pojavi vasiot decko
Пред се почит, меѓусебно разбирање, љубов, доверба, имање исти планови за во иднина, добра комуникација, страст, добар секс. Мислам дека сите овие работи се важни за да една врска биде здрава и да опстане. Од самиот почеток врската да не се почнува со лаги инаку пиши пропало. И многу ме нервира правење драми за безпотребно, создавање проблеми таму каде што нема и љубомора без причина. А и многу е важна емоционалната зрелост. Ако една личност не е зрела што значи не е подготвена за сериозна врска е од тука почнуваат многу проблеми како сомневање, недоверба, љубомора.