Страст, љубов, доверба, толеранција, иновативност- мооогу важна за да врската не прерасне во монотонија.
Доверба и компромис, секс и страст. Љубовта без овие 4 не може да опстане, па нека се сакаат и 100 години. Мое мислење.
Пред се љубов, страст, почит, разбирање ,доверба и секако поклошување на интереси го сметам за многу важно бидејки ако двајцата имаат различни интереси таа врска ќе пукне еден ден.
за да опстои една врска пред се е потребно многу разбирање, тоа ја подржува љубовта,ја спречува љубомората,овозможува чуствата да растат и да се развиваат за да се премине на едно следно повисоко ниво во врската. секако дека и има многу повеќе фактори како искреност,верност и се понатака,но постои во мене размислување и дека,љубомората во мали количини е потребна за да има за што понекогаш и да се поткараме нели? секако доколку остане во тие мали количини... барем јас така размислувам, иако има луѓе кои не би се сложиле со мене
За да опстани една врска мислам дека пред се најважно е да се има Доверба помегу партнерите,ако се нема доверба бадијала е и љубов и се бидејки ке има на секое расправии.А да се стекне доверба е многу тешко а многу лесно може да се изгуби