ЉУБОВ ! се друго ке помине покрај ова.. И кога не ме разбрал во нешто тооолку го сакам што не ми е гајле, само да го гледам насмеан, срекен и со тие очи кои ми зборат колку и тој ме сака
Според мене љубов е основна, но не и најважна "состојка" на една врска. Доколку има почит, разбирање, доверба, верност, компромис ќе опстојува и љубовта, а и врската
Најважно пред се се љубов, разбирање и верност, на тој начин врската ќе биде приближно до совршена, но совршено не постои барем за мене Мора во врската да има и по некоја кавга да не стане врската монотона
Довербата е нешто најважно во една врска.Без доверба тешко успева една врска..После довербата важни се и љубовта,почитта,верност и т.н.
На прво место ја ставам љубовта, зашто без неа немаме ни врска, потоа взаемната доверба, поддршката, почитувањето
Секоја врска е различна на свој начин. Пред се, 1. да се бара простор е неопходно и здраво за врската. Поради тоа, и двајцата имате индивидуален живот и уште при првото видување ќе го цените вашиот односот повеќе. Како може да ви недостасува некој што е цело време со вас? Сакам кога дечко ми ми кажува "Сакам да сум сега со тебе" или "Ми недостасуваш толку многу" ...сериозно се топам на тоа. 2. Преку комуникацијата може да се утврдат сите други работи како доверба, отвореност, грижа и одговорности. Зборувањето е мноогу важно. Е сега, ако сте лути и исфрустрирани, одржувајте ја комуникацијата со пораки, цвеќе и слично.. во секој случај многу подобро од натпревари во викање. 3. Довербата е основа за секоја врска. Многу често довербата се руши, главно поради недоразбирања. Довербата не е нешто што се дава принудно, туку тоа е некој начин на емотивна приврзаност што се дава на тој што ви значи. И да.. "No trust... No lust"
се согласувам со се сто е написано, но ке додадам и РАЗГОВОР, не секој да си мисли на своја страна,ако несто не е ок добро е да с есподели со партнерот. многу врски заврсуваат од недоразбирање, а тоа доага од молчење и терање по свое. поздрав.
Доверба, почит, комуникација, и најважното ИСКРЕНОСТ. Мразам лаги. Макар и мали ситни и безопасни. Не ги толерирам многу, многу.