Гледам дека многумина во темава напишале семејство. Очигледно често забораваме дека има деца уште како мали отфрлени од своите родители, деца што многу пропатиле во дом за сираци. А потоа пораснале во вистински луѓе вредни за почит. Потоа, често ја читам темата "Сингл и без другарки, што понатаму?" Според мене најважно е да имаш безрезервна љубов за себеси, самодоверба и самопочит. Затоа што во животот може да ни се случуваат работи врз кои ние немаме влијание, родителите да не остават уште како мали, зашто не сметаат за грешка. Да престанат да не дружат другарките, затоа што нашле покул друштво, а ние сме веќе надвор од нивниот шаблон. Да ни раскине дечкото, затоа што после години врска, смета дека сме досадни, а нему животот му бил неизживеан заради нас. Да не остави мажот, затоа што нашол помлада, позгодна жена од нас. Кога ќе научиме да правиме се' со љубов (и сами), да наоѓаме љубов во природата, животните, убавите и хумани нешта без да очекуваме нешто за возврат, кога со љубов учиме, спознаваме нови нешта, одиме на работа и ја работиме беспрекорно иако сме опкружени со негативни луѓе (понекогаш). Дури тогаш мислам сме целосно исполнети и спремни да бараме љубов во луѓето. Најлошиот совет што некогаш ми го дале бил "Стани ѓубре, за луѓето да те почитуваат". Не, ќе станам уште подобра личност, а доволна ќе ми биде самопочитта. Ако поентата на животот е да станеме злобни луѓе со што ќе привлекуваме исто такви луѓе и ќе се претопиме со мнозинството, тогаш не ми ни треба таков живот.
Mene momentalno mi e najvazhno da stanam nekoj i neshto vo zhivotot i parite da mi se lepat za raka. A vazhni se i drugi raboti koi koga gi imame, ne gi zabelezhuvame. Taka, vazhno e i zdravjeto, i ubavinata. I mnogu vazhno e da se rodish i da zhiveesh vo opkruzhuvanje na lugje koi nema da te kochat i da ti pretstavuvaat prechki na patot.
Najvazno mi e zdravjeto na mene i na mojata familija,ako sme zdravi se drugo sto sakame mozeme da postigneme i ljubov i sloga se razbira
Слободата пред се и нас се`. Здравјето на второ место. Колку и да се самозалажувам дека не е така, да, љубовта би била на високо трето место. Има уште две-три стотини работи кои ми се важни ама тоа не е толку важно сега
Јас го возљубувам тоа нешто што и не е толку важно во Библијата- парите! Јас го возљубувам тоа нешто што и не е толку важно во Библијата- женската убавина и елеганција! Јас го возљубувам тоа нешто што е важно во сечиј дом- слатко добро утро од сите мои сакани!
Ajde da ne se zalazhuvame, parite se najvazhni. Parite mozhat da gi ovozmozhat site ostanati neshta shto imate navika da gi nabrojuvate. Vo najlosh sluchaj po nekoe kje mozhat samo delumno da go ovozmozhat. Vo najlosh.