Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што кога блиска личност ќе се обиде да се самоубие?

Дискусија во 'Психологија' започната од JoxyTheFreak, 20 мај 2012.

1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.965
    Како проба,со лекови,бесење....
    Каде....?
    Родителите знаат?
    Да не и е само „обид“ за да привлече внимание?
    Жалам,навистина....еден живот,па и тој сама да си го одзеде.Не постои проблем кој не се решава.

2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Прво ако не знаат родителите, тогаш мораш да им кажеш.
    Потоа тие би требало да превземат нешто, да ја однесат на психолог, да ја откријат ппричината (а ако ја знаеш ти обавезно да им кажеш) и се тоа што треба да се направи, тука е потребна стручна помош и поддршка од тебе, нејзините родители и другите пријатели.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  3. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    Значи за темава што е отворена .. тој што посегнал по животот за мала кавга со татко му незнам што да речам .. нека помисли прво на тие што секоја ден ги гледаат кавгите на неговите родители па со нивните деца како некој ги тепаат својте најблиски,како остануваат деца без родители,како има и случаеви каде што девојчиња се силувани,каде што нечиј татко е сиромашен па децата од сите се омалажувани и избегнувани,каде што има преголеми проблеми за разлика од таа мала кавга .. стварно ова ми е несфатливо,ајде да посегнел по својот живот за некој голем проблем ама он за мала кавга .. :^)

4. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Сигурно и ти знаеш зошто сака да се самоубие, па затоа треба да им кажеш на нејзините. А сиурно е поради некој дечко или па некоја друга прича. Кажи ни која и е маката па може и ќе и помогнеме.

5. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Најчесто сакаат да се самоубијат деца кои се во пубертет и секако дека причината е банална. Тоа им е и најверојатно до годините и пубертетот и секоја работа па макар и најмала ја земаат при срце и се лутат. А тоа дека има кавги во секое семејство има, баремд ос ега не сум сретнала семејство каде што немаат кавги ама да не заборавиме дека има и среќни моменти. Сепак важно е личност која сака да се самоубие каков и да е проблемот пред се да се отвори пред некого ( некој кој му верува) така барем ќе му олесни. А и за секој проблем има решение, ако нема решение тогаш тоа не е ниту проблем. А и јас да ви кажам мој совет е дека секој штоо ќе каже ќе се убијам/самоубијам да не земате при срце. Мојата 15 годинашна братучедка 2 години ми плака на телефон дека ќе се самоубие и ете уште е жива.

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.783
    Тоа се случи со еден мој бивши. Ми беше најдобар другар во средно но после една година дружба ми призна дека ме сака. Јас одбивав да бидам со него, се каравме па се смирувавме, драми беа тоа, поминаа уште три години а тој пак ми изјави љубов но јас не му возвраќав и една вечер ми пиша дека ќе се убивал и пробал да исече вени. Следниот ден се видовме, раката му беше преврзана, не засекол толку длабоко. И така од жал прифатив да бидам со него, да не го носам на душа.