Што кога дечкото ке ви забрани да пиете Вака знам дека е штетно да се пие алкохол,али кој е он да ти забранува?како што кажуваш ако пиеш нормално без да се начукаш и да се влечкаш,зошто да ти забрани?ова маживе во денешно време скренале,мислат дека девојката нивна им е ќерка или роб па си даваат за право да удрат забрана?и уште што да му кажеш?кажи му дека ќеиф ти е да пиеш и ќе пиеш...во умерени количини не дрво
Што кога дечкото ке ви забрани да пиете Дефинитивно маживе во денешно време имаат некаков проблем секој си има свој живот и ке прави што сака
Што кога дечкото ке ви забрани да пиете Па не пијам многу и нема зошто да ми забранува. Некогаш кога тој ќе претера јас знам да му забранам но тоа многу ретко
Што кога дечкото ке ви забрани да пиете Мене ме нервираат такви “Гестапо“ типови . Секако дека може му пречи ако пиеш повеќе од нормалното, никој дечко не сака да има девојка пијаница хаха, но сепак тоа може да го каже и на пофин начин или да ти каже да пиеш поумерено....Твое е дали ќе прифатиш, но сепак не е убаво за девојче да се пијанчи премногу
Што кога дечкото ке ви забрани да пиете Ве читам полојната од вас и ви се чудам. Муабетиве од погоре ви се демек „По мое ќе е бе, ќе пијам ко стока и ак не му чинит тој губит“. Сте слушнале за компромис? Сте слушнале дека секоја работа може да се среди ако постои разбирање? Крај краева, не би му сметало можеби ако се поднапиете некоја чаша за да се развеселите, ама немат ништо полошо од пијано женско што се влечи по улици и нормално дека ќе ви забрани. И шо ако вашиот дечко прави одредена работа шо вас не ви се допаѓа ВООПШТО? Не би ви сметало тоа? Не би се расправале околу тоа? Некои од вас не би му забранале да го прави тоа?
Што кога дечкото ке ви забрани да пиете Sally прво велиш дека треба да се прави компромис, а потоа велиш дека тој треба да ти забрани или ти да му забраниш нешто. Компромисот е спротивен од забраната. И никој не спомна за пијанчење како стока, како што јас ја разбрав темава, туку една чашка-две. Доколку се прави компромис се седнува и разговара и се вели: -Чупе ова што го правиш ти не чини за тебе , прво алкохолот ти штети, како второ не е вкусно да се шета девојка по улици пијана. (ова е компромис) А не се вели: Ти забранувам од денес да пиеш алкохол... Демек јас така одлучив и ти ќе послушаш. И ти му велиш: Да господару како ќе заповедаш.(а ова е забрана) И јас тогаш велам: Hit the road Jack....
Што кога дечкото ке ви забрани да пиете Ако е за 2-3 чашки, сигурно немат да забранит. И фала шо ми даде до знаење дека се спротивни компромисот и забраната Него, не ми ја сфати поентата. Она шо сакав да кажам е дека тој ќе се обиди да и забрани, но треба да се седне и да се направи муабет. Тек потоа следи компромисот, по евентуалната забрана, ако девојката претера. Инаку, за 2-3 чашки не гледам причина зошто мене дечко ми би ми забранал да пијам или воопшто некое друго момче на својата девојка.
Што кога дечкото ке ви забрани да пиете Нема шанси да ми забрани, јас сум му најверното друштво за пиење. Знаеме така сами двајцата пред ТВ да си седиме и да си мезиме, само што јас знам колку ми е доста а он станува навечер и повраќа. "Ќе умраааам, више не пијаааам" , неговата славна фраза што често ја слушам.
Што кога дечкото ке ви забрани да пиете Да ми забрани?????? Па кој е он да ми забранува? Татко ми е,брат ми е ? Ништо не ми е. Ако ми се пие ќе се напијам ако не никому ништо. Он ако сака нека пие ако нејќе не мора. Ништо страшно. Ако му мириса има мастика и крај.Нема сигурно јас ако сум излезена цела вечер да седам со сокче во рака зошто на господинот му сметало...
Што кога дечкото ке ви забрани да пиете Тебе дечко ти ништо не ти е? Па зошто тогаш си со него? Се ќе прочиташ по форумов
Што кога дечкото ке ви забрани да пиете Дечкото не можи да ми забрани да пијам во никој случај. Ко прво ретко кога пијам, а ко второ никогаш не сум се препила за да се срамам самата себе. Е,сега доколку девојката константно пие и буквално прави будала од себе, дечкото е должен да и укажи каде греши, ако е доволно разумна ќе го разбере и ќе се среди ситуацијата на најдобар можен начин,а воедно и врската значајно ќе се зацврсти. *врти сучи ова се однесува и на обете страни Воглавном без разлика за што се работи,забрана и ултиматуми во врска не смеат да постојат, така се јавува само отуѓеност,не блискост. И женски што сте по алкохолот- немојте да мислите дека сте cool ако се влечкате по улици пијани,се дерите, повраќате. Сечија реакција би била ваква
Што кога дечкото ке ви забрани да пиете И + Дечко ми уште ме тера да пијам (не му е интересно ако сме заедно испаднати а јас како стап трезна, а тој да си се зачукува (и мене така на нерви ми оди, па подобро да си се напијам бе, да си ја залеам душичката ), кој откаченикус сум после некоја чашка Мало, мило, пијано
Што кога дечкото ке ви забрани да пиете Како прво дечкоми неможе да ми забрани да пијам,тој може да се изјасни што претендира,но мое е дали ќе го послушам. Но секој викенд кога си излезена со дечкоти,ако се начукуваш и после тоа незнаеш што правиш,нормално е да ти рече да пиеш сок,што според мене мислам дека треба и да го послушаш
Што кога дечкото ке ви забрани да пиете Муабетов е „Три пива и за пичку сок“. Едно е да ми рече да успорам ако забележува дека сум испила нешто повеќе (се дешава, и јас сум луѓе ) ама да ми забрани не доаѓа предвид. Кога ќе размислам, не би ни била во врска со некој кој не сака алкохол или цигари.
Што кога дечкото ке ви забрани да пиете Што кога дечкото ке ви забрани да пиете... Е во истиот момент, јас ке му забранам да дише!
Што кога дечкото ке ви забрани да пиете Ахх....па јас сум малку мераклика знаете по алкохолот, не да претерувам но еве, си имам мерак ехххх.... мојот "бивши" е спортист и постојано на природни сокови и што проблеми имавме за тој пусти алкохол хахах
Што кога дечкото ке ви забрани да пиете ако дечко мизабрани да пијам... хм.... што би сторила јас... па би му ја испила крвта шега се разбира ако навистина ме сака и ме почитува, нема да ми забрани ништо се ке биде со разбирање
Срекна си што си нашла таков дечко кој те сака и навистина ти мисли добро... пиењето е жива глупост, сам себе да си штетиш, тоа е отров и никако да сватам зошто лугето пијат... искрено ги жалам оние кој пијат самите себе до толко да се мразат па си штетат се троват.. и јас му реков на мојот дечко да не пие и тој (барем мислам) ме послуша и сега вели дека му е подобро.. и какво е тоа расположение од алкохол ? сум пробала и ми се гади мн..
Не можат мајка ми и татко ми да ми забранат тој ќе ми забранел Тој може фино и убаво да ми даде до знаење дека не му се допаѓа , ама ЗАБРАНА Оправдувам да напнува да се лути ама ако константно се правам дрво не знам за себе зборувам и правам глупости и го срамам ама од онака му текнало .... Јас ќе решам што ќе пијам и колку
Не може да ми забрани. Нека се грижи дали ќе се опијам, дали ќе измешам, дали ќе внесам повеќе од потребното, ама каква забрана, какви бакрачи. Ако ми забрани, за чист инает нема да го послушам!