1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што кога животот ви е уништен?

Дискусија во 'Психологија' започната од lasthope, 19 февруари 2018.

1. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Нема врска тоа град или село се зависи од човекот, јас сум од село, ниту сум се срамела од тоа ниту се срамам до ден денес, до душа и не сум имала ваков проблем веројатно зш ако налетам на такви склопови на мозоци јас нив нив ги сметам за сељаци од центар, а има и бетер од село така што се зависи од потребата да се биде што е можно погоре :) тоа се компекси на ниски вредности или пак си знаат колку вредат па, мора некако да се крене нели :) затоа е она '' животните јадат кога се гладни, луѓето физички сити''. Затоа секоја критика не е добронамерна, се што лета не се јаде.

На SofiMar_, Feminka22, SV1911 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Јас живеењето во село или град го сфаќам како место каде што живееш, толку. Луѓето независно од тоа каде живеат можат да бидат нормално воспитани, или пак да израснат во психопати. Нема потреба од сожалувања. :) Јас своето искуство го споделив само за девојката која што ја отвори темата да види дека не е сѐ така страшно како што ѝ се чини.

На kikkki, christinnn, Tan4ence и 5 други им се допаѓа ова.
  3. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Баш сакав да ја постирам емисијата, ти си ме претркала :)
    Ова е многу тешка емисија. Кутро дете какво физичко и психичко малтретирање претрпело, а институциите не му помогнале.....
    Требало уште при првата навреда или малтретирање одма родителите да го отпишат од школо....жално Бог да го прости.

@lasthope обавезно да ја изгледаш емисијата што ја постираше @ALISA0000 Мој совет ќе ти беше под итно да се отпишеш од тоа школо или ако толку сакаш да продолжиш во истотот школо да се запишеш вонредно (тогаш ќе одеше во школо само за да полагаш и ќе ги избегнеше децата од класот) но, бидејќи рече дека си 4та година и дека те делат уште неколку месеци од матурирањето тогаш продолжи да одиш во истото школо. Не дозволувај навредите да допрат до тебе и да ти ја намалат самодовербата. Кога ќе ти биде тешко сети се дека за неколку месеци нема повеќе да ги гледаш и какво друштво и среќни моменти ќе имаш на факултет.
    Друг пат не дозволувај никој да те навредуваат, одма да прекинеш секаков контакт со такви луѓе.
    Со среќа :hug: издржи ќе дојдат подобри денови.

Последна измена: 21 февруари 2018
    На kikkki и Feminka22 им се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Мене не ми е јасно како на 18год можат да се замараат со реметење..големо чудо дали е некој од село или град.Големите ,,граѓани" се најтешките опинци.Таквите дечишта се без контрола.Јас сум била реметена и тоа ми беше претешко ама сум го преживеала тоа.Некои од нив сега ми се во генерација абе не ги перцепирам 2% не постојат.Нова јас нов став не ќутам веќе.Мене ако ми се спои небо со земја не гледам постар помал ако не се разбира со убаво ќе применам и сила ако треба.Ако може некој да си дозволи да ремети некој тогаш и јас си давам за право да му лепнам една циганска па нека се жалат каде сакаат.Да видат нивните што израснале.Прост народ сме затоа само дрско и безобразно.Овде убавиот збор не отвара никакви врати туку ги затвара.

П.с се дур имаш родители не ти е уништен животот.Не си го троши времето овде напрај нешто.

На Gosh, kikkki, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  5. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.230
    Многу луѓе поминуваат низ ова. И ние некогаш, ненамерно,сме доведиле во ситуација некој соученик да се чувствува лошо поради нас.
    Во мојот клас немаше некои страшни поделби, некои малтретирања или не знам што, сме знаеле некогаш помеѓу себе да се расправаме, да се смееме на некоја случка, некој кикс, некој бисер, ама ова што си го напишала е сериозно. Ова е психичка тортура. Не смееш да ја дозволиш. Родители, директор и класна треба да те заштитат. Ако не, има институции.Кај мене во клас немаше исмевање за тоа кој како е облечен, кој каков телефон има, имаше деца чии родители се моќни, не имаше и нас, средна класа, имаше и сиромашни. Никој меѓу себе не се делеше по таа основа (јас потекнувам од мал град,) ама имам многу примери за тоа како некои професори нив, на децата од чии родители имаа некоја корист низ прсти им гледаат, така да јасно ми е зошто не се обидуваат да ги укорат "нивните миленици". Против таа неправда ти сама не им можеш ништо.
    Камера не мора да биде само во телефонот. Имаш пенкала кои имаат вградени камери. Значи превземи нешто. Вака си го хранат егото. Многу се силни се додека им ќутиш.

На RAF Camora му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366

Пробав овие денови неколку работи, беше и со класна и психолог зборено, не им е гајле, не знам што друго да направам.
    Сакам само да ме остават на раат, нејќам после 5-6 години сеуште да се збори како сум иста, да ме потсеќаат на гадните работи и да ми се исмеваат, бидејќи имам другарка што сега го поминува тоа.
    На нет ги немам, уште ми викаат ти и да не блокираш со сигурност нема да те бараме, долност е да се има личност како тебе.
    Кај нас класнава има корист од неколку соученици и затоа ги штити.
    Уште викаат-па заслужено си беше секој удар...
    Немам зборови што да кажам, се надевам дека во иднина нема никој да дочека вакво нешто, верувајте ми многу е гадно.
    Искрено на моменти не можам ни да заспијам, сакам се ова да е кошмар, знам дека не сум ваква личност и дека нема причина за да ме мразат, но не можам да ги сменам.
    Инаку една од девојките што секој ден ме замараше, вчера гледам ме остави на раат, иако на одморот носев слушалки и се преправав дека слушам музика додека се допишував со другарка ми, за да ја чујам-Абе остај, греота е, јас би се убила на нејзино место, и уште неколку непријатни работи што не се за на форумов.
    Се каам што дојдов во таа средина, се надевам дека барем по доолги години засекогаш ќе ме заборават.

На aaaaa и kikkki им се допаѓа ова.
  7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Devojce, zarem Ne sfakjas tvojata nasmevka ama vistinska za takvi e najgolem poraz. Zosto gi esapis sto zborat? Kolku "pametni" curici Se tie Na broj? Kakva Ucenicka si ti?

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366
    Бидејќи сме стручно, сме точно 21 дете во клас заедно со мене.
    Се смеа вистински, највеќе од што ги сожалувам и ми се смешни.Се трудам да бидам добра ученичка, иако постојано ми стојат над глава и ме критикуваат, де не сум пишувала добро, де не ме бивало за трето, де сум била за во друго средно, и тоа секој ден.
    Уште еднава од нив ми испрати принт скрин, некаков чат со 10тина луѓе, и ми вика-читај колку те сакаат во градов, гледаш дека сите те мразат и дека е до тебе.
    Принтскринот содржеше исмевање, од некакво нивно друштво што ниту го знам ниту го познавам.

9. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Tie zborat, a ti kjutis? Imas pricina sto kjutis ili im Se plasis? Pocni da Se branis vekje, ne Se samosozaluvaj tuku pocni da kritikuvas ...takov skolop na mozoci imalo I kje ima I sekoj si go dobiva svoeto porano ili pokasno. Raboti na sebe, na svojata samodoverba, na svoite celi, ne da Se zamaras so drugi. Motivacijata da doagja od tebe ne od treti lica, to a nosi I sudija da si bides sebe si ama podobro taka otkolku ova sto si go pravis sebe si. Pocni da gi napagjas, neka zemat po edno ogledalo za sebe pa, nek si zborat. Ako nemaat kje moras da im kazes sto se gleda :) sto si se uplasila tolku? Najdi go izvorot na strav I vo oci pogledni mu, kje sfatis nema od sto da se plasis osven ako ima nesto sto ne kazuvas. Ako ima nesto sto te zagrozuva I toa kje se resi. Jas Nz sto im se zamaras mrazele, treba da sfatis ako po nesto se razlikuvas od niv, ne ogovaras,ne igras kako sto sviri liderkata na bandata kako sto gi opisuvas boga mi I ne treba. Slicen so slicen se druzi.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366
    искрено им се плашам само ради да не искористат било што против мене, и да не речат еве ја напаѓа, највеќе ми е страв од укори, имаше во генерацијата што сега е 3та година едно девојче, абе една убавина и учење, многу ја биваше, не знам што се деси, знам дека некој од нивниот клас многу ја претепа и беше модра.Девојката иако сама, беше многу силна, знам дека им врати дупло и ја избркаа.Треба да е 3та година во моментот ама не знам кај учи.Знам дека ради само 2-3 во класот ја избркаа и од тогаш не се ни врати ни за да повторува година.
    Инаку и моите малце се криви, ме учеа да бидам мирна, ама гледам дека од вчера има некоја дистанца.

11. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Ukor? Kako moze da dobies ukor ako verbalno se branis? Ne te ucele tvoite da bides nevospitana, a ne da ne se branis.

На RAF Camora му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366
    Верувам дека нема веќе да дозволам ништо.
    Инаку имав една гнида од клас, објавуваше фотографии од мене со навредливи содржини по интернет пред некоја година, од кога малку физички се пресметав се тргна од мене.
    Знам дека уште јадат г.... ама тоа е.
    Инаку сериозна сум за девојчето, немаше ни слаби оцени ни неоправдани, уште полугодие тоес тромесечие не помина, а нејзе ја избркаа.Не знам каде е, дајбоже да е среќна.
    Не за друго, овие гнасниве се се со врски, од такви фамилии се и затоа класната им ќути.

Кога и да сум пробала да ги откачам или да се бунам, пак истото-ние сме реални, не сме виновни и не замарај...

13. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.523
    После 5-6 години никој сигурно нема да се однесува така, или дури и да се однесува, никој со здрав разум нема да го слуша/ поверува во рандом тинејџерски глупирања.

И на 17-18 е срамота, а не тогаш.
    Гледај да завршиш, не размислувај за толку далеку во иднината.

На kikkki, SV1911 и Outlook им се допаѓа ова.
  14. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Тоа е се поради домашното воспитување. Моите ме учеа врз основа на вистинските вредности и јас бев ист како неа. Ги игнорирав си молчев не им враќав на вербалните напади, ама како што напишав погоре ми пукна филмот и вратив невербално. Многу е лошо кога си добар, чесен и мирен човек затоа што ваквите будали само такви бараат. И ти така научен од дома не сакајќи да ги погазиш принципите и филозофијата во кои што веруваш се наоѓаш во арена полна со гладни и безмилосни хиени. Кои доколку не се браниш ќе те разнесат. Е тоа е целата димензија на проблемот.

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366

Сега тоа го гледам, само навистина беше гадно искуство.Инаку тоа за после 5-6 години го кажав затоа што на моја блиска другарка исто и се деси, само што во класот беа неколку такви, со другите беше океј.
    После скоро 6-7 години сеуште до скоро ја навредуваа, ја тагнуваа по фб, ја оговараа, пробаа да и наштетат неколку пати, дури и во врската и се замешаа, го лажеа дечко и со невистини, не го сакам истото и јас.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Fotografii ...kade ziveeme nz vekje ... Kjutekot e od rajot izlezen nekogas.

I moite se takvi ama pipni nesto moe jas sum daleku od mirna. A za zborenje, kucinjata laat karavanot vrvi.

Последна измена од модератор: 23 февруари 2018
    На Luciferovog zlo♧, SV1911 и RAF Camora им се допаѓа ова.
  17. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366
    Не знам што да кажам.
    Ете гледате дека и други членови потврдија дека низ исто поминале и дека мора ова да прекине.
    Знам само дека кај другар од основно со кој што ден денеска супер живееме, ради ваква случка му се обеси соученик.
    Од тоа ми е страв, замислете да не бев на фемина, да бев јас или некој друг многу полабилен што ќе се десеше?

18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Od sto ti e strav?

19. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366
    Некогаш си мислам што ако сум била по лабава, што ако некој дру беше на мое место и се самоубиеше ради нив?
    Погоре пишав дека кај близок другар од основно тоа им се деси во клас.
    Едноставно таквите знаат да наштетат многу, се надевам дека еден ден ќе ги снема, за жал гледам дека во многу средини невини деца го трпеле ова.
    Едвај чекам да завршам.3 месеци.

20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Ako ne naucis da se branis I po 3 meseca vo druga sredina kje se pojavat takvi.

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.