Не добивам секогаш поддршка и мило ми е што е така. Наместо за се да се согласува со мене, подобро е кога кажува свое мислење и свој став.
Mozebi ke vi e cudno no jas nikogas nemam pobarano podrska od partner ili pak mislenje...naucena sum vaka da funkcioniram sama, site najgolemi odluki vo zivotot sama gi imam doneseno se sto imam postignato blagodarenie na samata sebe, primer za fax da moite go plakaa i neli kako roditeli mi dadoa podrska da se zapisam megutoa nikogas necustvuvav potreba koga mi bilo tesko ili nemozev da polozam ispit da im kazam i da ocekuvam da mi kazat ajde mozes ti, ke naucis, ke polozis ili pak na decko da kazam, neznam ednostavno necustvuvam potreba. Kade i da se vrabotev prvo ke se vrabotev pa ke kazev mamo tato decko mi jas od utre ke rabotam...tesko mi bilo ili ne moja rabota...za izucuvanje na nekoj kurs ili hobi sama sum odlucuvala i sama odlucuvam ednostavno ne custvuvam potreba da mi dadat nivno mislenje a najmalku za soping dali da kupam nesto toa mi e ama bas smesno. I iskreno ubavo mi e vaka, probajte na vakov nacin dali ke mozete da funkcionirate. devojki a za kurs, shoping i hobi za toa prvo zapisete se ili napravete si soping pa pokazete mu na vasiot partner i ne go prasuvajte vo stil sto mislis za patikive tuku kupete gi, ah vaka kako ke gi boli pogotovo onie partneri sto gi prasuvale devojkite za sovet pred toa vaka ja nauciv mojata drugarka sega ne se zamara, gajle nema, srcka mi e
Мене поддршка ми значи и тоа многу Секогаш кога нешто ми текнало да сторам прво разговарам со него и собирам мислења. Ако видам дека не наидувам на одобрување, ич не почнувам. Поддршка не е само да ми рече ,,ќе успееш, ќе положиш,, ..туку да ги земе децата и да излезе со нив неколку часа за да можам да учам...или ако дома викнам жена за да чистиме генерално поддршка е да се изгубат цел ден од дома и притоа да не се секирам дали се јадени...(значи ова ми се земени прости примери, да не навлагаме во крупни работи како на пр. земање кредит па да ме финасира неколку години..) Значи кај мене поддршката не ја признавам само на муабет, туку мора навистина да ме поддржи во некој потфат (така да речам) Затоа и ми значи негово одобрување.Сама така сум сигурна дека би успеала во нештото.
Исто и мене подршката многу ми значи во животот, посебно од мојот маж, од другите е секогаш добредојдена но не и морална и очекувана. Секогаш фунционираме обострано и заеднички за било што во животот, а и така често повеќе успеваме и ги споделуваме успесите. Колку што тој ме подржува во било што и тоа го прави среќен исполнет и дел од мојот живот, толку истото чуство и споделба важи и за мене према него. Бракот фунционира обострано и заеднички, подршката е клучот за среќа и успех во истиот. Подршката и разговорите, искажаните желби и потреби се дел од еден заеднички свет на двајца, а чуството на заедништво и поткрепа е она што го зближува бракот и го прави пофунционален и цврст. Нема ми смисла да успевам и да се трудам сама во се, да се затворам и да молчам за моите успеси или подеми во животот, всушност тоа можеби би се случило додека би била сама низ животот и не би имала животен партнер, па по дифолт не би ги почуствувала благодетите на една љубов, врска.. брак.
Џабе ви е и љубовта и врската ако не се подджувате меѓусебно! Нормално секогаш мора да имаат и двајцата ставови, но поддршка е друго... Тогаш знаеш дека секогаш имаш некој на кој можеш да се потпреш, со кој можеш да се насмееш, да заплачеш, кога паѓаш на дното, повторно да се искачуваш на врвот!
Битна ми е поддршката. Ако не ме поддржува, што ќе ми е? Поддршката е една од најбитните работи за да успее една врска/брак. Иако мислам дека уште во врска треба да се отворат очите. Ако гледаш дека не му е гајле за тебе, таков не ти ни треба. Партнерот треба да ти биде пријател.
Ова ми беше најбитно во една врска. За среќа, дечко ми толку ме поддржува и верува во мене, што некад дури ја не верувам толку во себе. За секоја одлука, за се бил со мене и на моја страна. Многу битно нешто е во една врска, без тоа не би била врската успешна и мислам дека е сериозна причина за распад на една врска/брак.
Прифаќам да каже различно мислење или да додаде нешто, предлози секогаш се добредојдени. Добивам најголема поддршка, не ми претставува препрека во исполнување на мои желби, не ми се лути за ништо, ме мотивира и охрабрува. Истото го добива и од мене