Никогаш не би била со некој што ме става како втора опција без разлика дали станува збор за најдобра другарка, другар или било што. Прво очигледно е дека не сум му доволно "интересна" па ме избегнува како своја девојка а правопропорционално повеќе време посветува на некоја трета личност. И не ги разбирам девојките кои се потсмеваат претставувајќи причина за распад на нечија врска. Ако навистина мислите добро прашајте си го другарот зошто е со девојка која не му е приоритет. И најдобра пријателка на цел свет да е, има граница. Ако толку ти е неопходна ожени си ја брате, не мафтај девојчиња кои ги гледаш еднаш на 2 недели наспроти секојдневно "дружење". Никој не е должен да се осеќа запоставен. Балансот е клучен, макар што девојката како иден кандидат за сопруга треба да има предност.
Многу ме интересира, што подразбирате под втора опција? Нормално е да имаш луѓе во животот, и не значи ако влезеш со некој во врска дека треба да ги запоставиш сите. Дали ако одбереш да искочиш со другарките го ставаш дечко ти као втора опција? Сосема погрешно.
jas cel zivot imam najdobar drugar i deckomi i bivsite nisto ne rekle za toa super mi e a i nikoj ne mozi da mi zabrani da imam najdobar drugar! A ako nekoj so e somene ljubomori jas nemase ni da bidam so nego ako go sakam drugarmi taka da nemamuabet tuka
Освен ако секој ден не искачаш со другарките а дечкото го гледаш еднаш во две недели, не го ставаш како втора опција. Поентата на темава е што кога веќе нема внимание од партнерот и се чувствуваш запоставено заради некој друг во твоја врска, никоја будала не сака да се изолира себеси и партнерот од друштво.
Да...и тоа не една ама што да се прави...сепак му верував исто како и тој во врска со моите другари...несакам кога некој ќе ме контролира (знам што правам) ако не ми веруваш тогаш што си се фанал со мене
Јас имам пишано за тоа како дечко ми има најдобра другарка, а не напоменав дека и јас имам најдобар другар и онај дечко шо би љубоморел на другаров - толку беше. Воглавно јас имам машко друштво па ако е некој љубоморем не верувам и да се обидел. Имал женски, сум имала дечковци и одевме заедно теретана, ме учи работи, го учам, заедно цртаме, излегваме. Едноставно ако некој го гледаш како брат/сестра нема апсолутно место за љубомора. Врска каде се гледаш со парттмерот еднаш на недела/две. Чинам вакви врски се ретки ако живеете во исто место. Ако не живеете во исто место тогаш нормално дека ќе има пријатели од двата пола, сигурно не би се затворал дома. Ако постојано откажува ради другарката е проблем ама реално таквите случаи не се чести како шо е опишано. Дури глупо ми звучи да немаме поблизок пријсжател од двата пола, нереално дури.
Вака, имам еден проблем дечко ми со кој одам долго време има најдобра другарка демек на која и ги кажува буквално сите проблеми од прв до последен, тоа мене многу ме нервира и незнам како да се справам со тоа? дали на него да му речам нешто или што? ве молам за помош
Вака значи јас имав најдобрар другар со кој бев секој ден заедно си ги знаевме сите проблеми и си помагавме еден на друг толку многу го сакав детето што се би направила тој да биде среќен се заљуби ептен во едно девојче и на неа и сметаше затоа што бевме ептен блиски и другар ми беше на средина имаше безвеза љубоморни испади што го загрозија нашето пријателство и раскинаа заради тоа неколку пати ама за да го направиш тој што ти значи среќен некогаш треба да го пуштиш да оди .Значи сакам да ти напоменам тој мене ми беше само другар и никогаш не го гледав како нешто повеќе , машките многу повеќе знаат да бидат другари ама баш онака лојални . Немора да значи дека ке те вара , дека сака да легне со неа .... Прави муабет ама сурово е од некого да бараш да ја остави најдобрата другарка на која сигурно и кажува и за тебе .
Девојки како девојки, колку толку важно секогаш ќе бидат љубоморни на најдобрата другарка на дечкото Мене сите дечковци ми имале најдобри другарки. Како што кажав, девојки како девојки секогаш ќе бидат љубоморни. Епа ете така и јас. Значи имаше една што така ја одвојував од сите највише на живци ми идеше дека многу му се лепеше. Сеедно, да се задржам за темата секогаш сум љубоморна само на почетокот на врската. А потоа ги запознавам девојчињнава и сфаќам дека се доста фини и сепак помислувам на тоа дека само мене ме сака и такви глупости, па дека ако навистина ме сака никогаш нема да помисли на друга девојка! Ако помисли да ме вара или нешто слично, чао и толку. Нема потреба од љубомори и глупости
Па бидејки само што почнавме таа почна да му зборува се против мене, сакаше да излегуваат само они двајца, му се јавуваше по 100 пати на ден. Доволно беше...
Нaлетaв нa темaвa пa сaкaв дa прaшaм,и дa прoчитaм мислењa. Мoјoт бивши вели декa девoјчетo # му е нaјдoбрa деугaркa. Вo ред. Нo нa фб нa негoвиoт ѕид е скриенo,нa нејзиниoт стoи фoтoгрaфијa нa кoјa се прегрнaти, и тoј нaпишaл nedostigas sonce moe . # му врaтилa i ti mene zlato Сетo тoa oвaa гoдинa нa 14.02. Штo ми стaнa сумљивo. Пoтoa прoдoлжив дa бaрaм пo фб, пoвтoрнo фoтoгрaфии и нејзини рoднини, и рoднинa нa бившиoт кoментирaле- najubavi, super ste и сл. Пo Штo пoвтoрнo гo прaшaв и тoј вели декa му е другaркa. Јaс # никoгaш не јa зaпoзнaв,a тoј вo мoб.тел.имaше фoтки oд неa, и тaa oди кaј негo-нoрмaлнo aкo е другaркa. Е сегa, дaaли вие мислите декa тие имaле врскa, или нaaвистинa се рaбoти зa пријaтелствo.
Kolku vreme bevte vo vrska???Ne mora nishto da znachi ako ne Si imala prilika da ja zapoznaesh za seto toa vreme ,deka Imalo "neshto"pomegu niv dvajca!!!.Mozebi znael deka vrskata ne vodela kon poseriozna cel,pa zatoa i mislel deka nema potreba od zapoznavanje na vas dvete..A parichkata sekogash ima dve strani nAli?? Dokolku podolgo ste bile vo vrska togash e sasvim druga situacija shto ja kriel "drugarkava " kako zmijata nozete.Na kraj kraeva bivshi e shto bi se zamarala so nego I drugarkava..
хмм типот кој ми се допаѓа има повеќе другарКИ (не знам дали најдобри), не само една. не се знаеме многу, само еден месец. се имаме многупати видено, но никогаш проговорено. денес ко ме виде со другар му ме меркаше, ко ќе е со другарКИТЕ ме мерка, но помалку. шо значи ова? дали ме сака или е уште еден казанова?
@SunnyGirl2 Сани извини вака, но зошто сеуште се замараш со некој што е веќе бивш? Уживај во сегашноста, а што било или не било, остави го во минатото. Секакo твое е правото да пишуваш, но што се оптеретуваш во секоја тема за некој и нешто што завршило
Другар ми си фати женска, тешко мене сега Само си се надевам не е некоја љутка па да ме неќи зошто а он си иди дома за викенди обавезно излегваме, па сега ќе се обидам да не го барам през неделата да не ме занеќи таа
Верувам во машко-женско другарство. Добар знак е ако има блиска другарка со години. Тоа значи дека е стабилна личност која одржува врски. Ама, кај нас вакви другарства само на помлади, тинејџерски години има. Повеќето не сите. Не знам зошто таа љубомора од страна на девојката бидејќи дечкото ако сака да ја изневери не мора да има другарка може со колешка, комшика или некоја непозната. Оној кој изневерува ќе најде начин!